Filppula maalinteossa Flyers-debyytissään - "Kylmästi maalille ja lapaanhan se tuli"

NHL / Haastattelu
Valtteri Filppula pääsi tuulettamaan heti avausottelussaan.
Valtteri Filppulan NHL-ura jatkuu Philadelphia Flyersin paidassa. Syksystä 2005 saakka Pohjois-Amerikassa pelannut suomalainen ei ollut yllättynyt siirrostaan ja odottaa innolla uusia seikkailuja Philadelphiassa. Filppula pääsi debyytissään heti maalin makuun.

NHL:n siirtoikkunan viimeinen päivä on pelaajille henkisesti raskasta aikaa. Viime vuodet ovat osoittaneet, ettei lähes kukaan ole turvassa mahdollisilta vaihtokaupoilta.

Kärkipään joukkueet yrittävät löytää keinolla millä hyvänsä puuttuvat palaset mestaruuspalapeliin ja häntäpään joukkueet myyvät ylijäämäpelaajansa hyvään hintaan.

Vantaalta taalajäille ponnistanut Valtteri Filppula sai tänä keväänä kokea siirtoikkunan karuuden ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Filppulan nimi pyöri pitkään siirtohuhuissa, mutta mies itse ei antanut huhujen vaikuttaa omaan pelaamiseensa.

Filppulalle kertyi Tampa Bay Lightningin paidassa yhteensä 339 ottelua, joissa mies iski 193 tehopistettä. Tampassa vietetyn ajan kohokohtana voidaan pitää kevään 2015 Stanley Cup -finaalia, jossa Lightning taipui Chicago Blackhawksille otteluvoitoin 4-2.

Lightning-GM Steve Yzerman oli siirtoikkunalla tiukan paikan edessä, sillä arvokkaita sopimuksia oli pakko yrittää siirtää hinnalla millä hyvänsä.

Filppulan viiden miljoonan dollarin sopimus oli liikaa ja Yzerman päätti tehdä vaihtokaupat Philadelphia Flyersin kanssa. Filppulaa ennen Tampasta lähtivät Vezina-voittaja Ben Bishop (LA Kings) ja hyökkääjä Brian Boyle (Toronto Maple Leafs)

Filppulan uusi seura, Philadelphia Flyers, taistelee kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista. Torstai-illan Panthers-ottelun jälkeen Flyersilla on kasassa 67 pistettä, viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää tällä hetkellä hallussaan Maple Leafs 70 pisteellä.

Ensimmäisessä Flyers-ottelussaan Filppula pelasi kakkosketjun sentterinä, laidoillaan Brayden Schenn ja Jakub VoracekAaron Ekbladin alivoimamaali vei Panthersin johtoon toisessa erässä, mutta Flyers kampesi Filppulan maalilla tasoihin kolmannen erän puolivälissä.

Ratkaisua ei saatu jatkoajalla, joten vuorossa oli voittomaalikilpailu. Ratkaisevan maalin upotti Voracek.

Omaa maaliaan Filppula kommentoi pilke silmäkulmassa.

− Ajoin vaan kylmästi maalille ja lapaanhan se tuli. Todella hyvä syöttö Schenniltä.

Vasta eilen Philadelphiaan saapunut suomalainen oli jossain määrin tyytyväinen oman ketjunsa peliin mutta myönsi, että muutamille yhteisharjoituksille on tarvetta.

− Toinen erä oli vähän hankala, mutta kolmannessa saatiin hyvin juonesta kiinni. Optimaalisessa tilanteessa olisi jonkun verran aikaa tutustua joukkueen pelisysteemiin ja harjoitella muutaman kerran oman ketjun kanssa, mutta käy se näinkin.

Flyers suuntaa illan ottelun jälkeen neljän ottelun vieraskiertueelle. Tämä on helpotus Filppulalle, jonka kotiosoite lienee ainakin jonkin aikaa keskustahotelli.

− Tällä hetkellä olen hotellissa, mutta onneksi ollaan ilmeisesti aika paljon reissussa parin seuraavan kuukauden aikana.