Filppula aloitti TPS:n kirin SaiPa-maalin perukoilta - "Minut työnnettiin maaliin"

LIIGA / Haastattelu
Ilari Filppula oli TPS:n avainpelaajia jatkoerävoitossa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TPS:n ensimmäinen puolivälieräottelu oli ailahtelevainen. Joukkueen konkariosastoa edustava Ilari Filppula avusti turkulaiset voittoon yhdellä maalilla sekä syötöllä. TPS:n toisen maalin aikaan hyökkääjä makasi myös itse SaiPa-maalissa.

TPS aloitti pelin erittäin aggressiivisesti ja tuli peliin jopa ylilatautuneena. Tästä esimerkkinä Henrik Tallinderin huolimaton taklaus. TPS:n illan raastajalle Ilari Filppulalle alku oli toivotun kaltainen.

— Saimme sellaisen alun kuin halusimme. Siinä oli tietysti se jäähyn tappo, mutta se tapettiin tosi hienosti. Sen jälkeen saimme hyviä taklauksia, painetta sekä maalin. SaiPa kesti yhdellä maalilla, siitä heille pisteet.

Avauserän puolivälin jälkeen TPS passivoitui ja SaiPa otti otteen pelistä. Passiivista ja hidastempoista peliä jatkui SaiPan 1−3-maaliin asti. 

— Meillä oli pelaamattomuutta, ja olimme väärässä rytmissä koko ajan. Teimme kovasti töitä, mutta hukkatyötä. Paineistimme kovasti SaiPan puolustajia, mutta ne syötti meidän hyökkääjien taakse ja taas jouduttiin omiin. SaiPa on hyvä joukkue kääntämään, ja pelasimme niiden käsiin.

SaiPan kolmannen maalin jälkeen turkulaismiehistö havahtui taistelemaan ja iski kaksi maalia vajaaseen kolmeen minuuttiin. 

— Kolmas maali rentoutti meidät ja huomasimme, että peliä pitää muuttaa sekä pelata rohkeasti ja hyökkäysvoittoisesti. Tämä ohjasi pelimme oikeaan suuntaan ja aloimme pelata omilla vahvuuksillamme. SaiPa vähän väsyi siinä, ja emme enää pelänneet häviämistä. 

Filppula oli osallisena molempiin maaleihin varsinaisen peliajan viimeisellä kympillä. 2−3-kavennuksessa Filppula makasi maalin perukoilla ja kolmannen maalin sentteri viimeisteli itse. Maalit olivat Filppulan ensimmäiset helmikuisen loukkaantumisen jälkeen.

— Eki (Eric Perrin) ampui mielestäni ihan etuylänurkkaan, ja kiekko tuli saman tien ulos. Ensin tuomarit tarkastivat, että kävikö kiekko maalissa ja sitten SaiPa haastoi maalivahdin häirinnän. Minut työnnettiin maaliin enkä pystynyt tekemään asialle mitään, Filppula avasi TPS:n toista osumaa maalin perukoilta käsin.

TPS ja SaiPa kohtaavat seuraavan kerran Lappeenrannassa torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle