Filppula: ”Kaikkemme annoimme ja yritimme”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Filppula viiletti Leijonien kakkosketjussa Ruotsi-pelissä.
Kuva © Timo Savela
Suomen kakkosketjua johtanut Ilari Filppula yhtyi joukkuetoveriensa mielipiteisiin Ruotsi-ottelun haasteista. Filppula jakoi kuitenkin myös kehuja Leijonien taistelutahdolle.

Ilari Filppula totesi saman pelin jälkeen, minkä kuka tahansa Ruotsi-pelin nähnyt saattoi nähdä: Ruotsin maalivahti Henrik Karlssonilla oli huikea ilta.

− Karlssonilla oli tänään flow-peli, vaikkei hän aina nähnytkään, niin kiekot osuivat aina. Joskus sellaisia sattuu. Ei voinut mitään.

Lauantaiseen Venäjä-peliin verrattuna Suomelta puuttui sunnuntaina muun muassa terävyyttä viimeistelystä ja rentoutta. Yrityksestä se ei kuitenkaan jäänyt kiinni.

− Kaikkemme annoimme ja yritimme. Saimme laukauksia ja hyviä tekopaikkoja, mutta näin vain tänään.

− Luulen, että maalinteon ilo ja rentous tulivat Venäjä-pelissä vähän juuri maalien mukana. Saimme sellaista flowta. Saimme ehdottomasti muutaman sellaisen maalin, mitä emme tänään saaneet. Tuhrimme tänään paremmista paikoista, Filppula vertaili peräkkäisiä pelejä.

Hyökkääjällä oli myös selvä näkemys maalinteon erojen syistä ja seurauksista.

− Venäjä-pelissä saimme uskoa maaleista ja tänään kun ne puuttuivat, niin peli jäi vähän sellaiseksi väkinäiseksi. Väitän kyllä, että tänään oli yritystä enemmän kuin eilen.

Omaan ja joukkueensa turnaukseen Filppula oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen. Uuden Kari Jalosen johtaman valmennusjohdon sisään ajamat opit olivat myös alkaneet iskostua joukkueeseen.

− Mielestäni tämä oli kokonaisuutena ihan hyvä turnaus. Ei tämäkään missään mielessä ollut mielestäni huono peli, vain se viimeinen maalinteko jäi puuttumaan. Muuten pääsimme hyvin käsiksi valmennuksen haluamaan pelisysteemiin ja toteutimme mielestäni sitä hyvin.

− Olimme mielestäni Venäjä-pelin ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta hallitsevampi joukkue joka pelissä. Minulle jäi ihan hyvä maku kuitenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle