Fasth ei pystynyt pelastamaan Ruotsia torjunnoillaan - "Pelistämme puuttui vielä palasia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kokenut Fasth vaihtoi KHL:n täksi kaudeksi SHL:ään ja Växjö Lakersin paitaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Lukuisia huipputorjuntoja, mutta myös kolme päästettyä maalia ja tappio Venäjälle lukemin 3-1. Ruotsin Viktor Fasth oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.

Aikainen johtomaali ei riittänyt Ruotsille, kun Venäjä vyöryi pysäyttämättömästi sen yli lukemin 3-1 Venäjän EHT:lla. Ruotsin maalilla ottelussa nähtiin suomalaisyleisöllekin tuttu nimi, kun Viktor Fasth teki paluun Tre Kronorin maalinsuulle.

- Olisimme voineet pelata paremminkin, mutta Venäjä oli hyvä tänään. Emme olleet niin hyviä kuin olisi pitänyt, Fasth analysoi.

Fasthille ottelu oli tämän kauden ensimmäinen, jossa mies pukee päälleen Ruotsin maajoukkuepaidan. Mies ei ollut mukana marraskuun Suomen EHT:lla Magnus Hellbergin ja Markus Svenssonin kannettua torjuntavastuun.

- Meillä oli loistava keskustelu kasvotusten Rikhardin (Ruotsin päävalmentaja Rikhard Grönborg) ennen turnausta, joten tiedän, miksen ollut mukana siinä turnauksessa. Jos haluat tietää syyn poissaolooni, kannattaa kysyä häneltä, mies kommentoi.

Tappiosta huolimatta Ruotsi joukkueena oli pitkälti vakuuttavan ottelun pelanneen Fasthin varassa. Hän piti varsinkin kahdessa viimeisessä erässä Ruotsia ajoittain pystyssä torjunnoillaan.

Yhteensä Fasth ehti kiekon eteen peräti 37 kertaa, mutta tappio jäi totta kai harmittamaan kokenutta veräjänvartijaa.

- Ei todellakaan se tulos, mitä tulimme tänne hakemaan. Pelistämme puuttui kokonaan vielä joitakin palasia, Fasht harmitteli.

Fasth joutui antautumaan ottelussa yhteensä kolmesti, kerran jokaisessa erässä. Varsinkin Venäjän kolmas maali jäi miestä harmittamaan.

- Ei niistä maalitilanteista sen enempää ole sanottavana kuin se, että kiekko meni maaliin. Kolmannessa maalissa kiekko ei todellakaan ollut sisällä, mutta sitten he saivat rangaistuslaukauksen siitä tilanteesta ja tekivät maalin, hän manasi.

Kahden Moskovan TsSKA:ssa vietetyn KHL-kauden jälkeen Fasth palasi täksi kaudeksi takaisin Ruotsin SHL:ään ja Växjö Lakersin riveihin.

Reilusti yli puolet Växjön peleistä tällä kaudella pelannut Fasth onkin onnistunut johdattamaan joukkueensa niin SHL:n piikkipaikalle kuin myös Champions Hockey Leaguen välieriin.

- Olemme pelanneet hyvin joukkueena ja johdamme sarjaa tällä hetkellä. Hetken aikaa voimme iloita siitä, mutta emme ole vielä tyytyväisiä siihen, millä tasolla meidän oma pelimme on. Olemme siis iloisia, emme tyytyväisiä, mies huomautti.

Maajoukkueessa Fashtin seuraava tilaisuus saada peliaikaa koittaa lauantaina, kun Ruotsi saa vastaansa Suomea vastaan huomenna pelaavan Etelä-Korean. Kuten melkein kukaan muukaan, myöskään Fasth ei tiedä juuri lainkaan mitä odottaa tuosta ottelusta.

- Valehtelisin, jos väittäisin tietäväni mitään heistä. On kuitenkin mukava pelata uusia joukkueita vastaan, sillä Etelä-Korea on todellakin sellainen joukkue, jota ei tule kohdattua kovin usein, mies naurahti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle