Eveliina Suonpää: Olen kyllä parempiakin pelejä pelannut

MAAJOUKKUE / Haastattelu
19-vuotias Suonpää pelasi uransa ensimmäisen naisten MM-ottelun.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomi kohtasi tiistai-iltapäivällä alkulohkon viimeisessä ottelussaan Kanadan. Suomi pelasi ajoittain todella hyvin, mutta Kanada voitti lopulta selvin 6−2-lukemin. Uransa ensimmäisen naisten MM-ottelun pelannut maalivahti Eveliina Suonpää ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

USA-otteluun verrattuna Suomi pääsi rakentamaan paljon enemmän omia hyökkäyksiään ja jopa ajoittain hallitsemaan peliä. Suomen maalilla pelannut Eveliina Suonpää näki Suomen pelanneen turnauksen parasta peliään.

Varsinkin ottelun alussa Suomi pelasi vahvasti, vaikka joutuikin 0−2-tappiolle jo kymmenen minuutin pelin jälkeen.

− Pelasimme avauserässä kyllä ehdottomasti kisojen toistaiseksi parasta kiekkoamme ja olen todella ylpeä tytöistä. Pääsimme välillä hallitsemaan peliä ja meillä riitti paikkoja.

Suonpää tunsi ylpeyttä joukkueestaan, mutta omaan suoritukseensa hän ei ollut täysin tyytyväinen.

− Olen kyllä parempiakin pelejä pelannut. Kurjaa, etten itse pystynyt samaan suoritukseen kuin muu joukkue. Toki pitää muistaa, että tämä oli itselleni uran ensimmäinen MM-ottelu ja ennen peliä vähän jännittikin, Suonpää pohti.

− Tämä oli toinen pelini Kanadan maajoukkuetta vastaan naisten tasolla. Varmaan käymme tänään vielä maalivahtivalmentajan kanssa läpi ottelua, että mitä kaikkea siellä oikein tapahtui. Opitaan ainakin näistä ja mennään eteenpäin.

Suonpää ei ole kuluvalla kaudella pelannut kovin paljoa. SM-sarjassa Ilveksen riveissä kertyi 16 ottelua ennen kuin 19-vuotias maalivahti siirtyi pelaamaan Minnesota-Duluthin yliopistojoukkueeseen. Pohjois-Amerikan puolella pelit ovat toistaiseksi olleet vähissä.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustosen mielestä pelaamattomuus saattoi hieman vaikuttaa Suonpään otteisiin.

− Hän on pelannut nyt aika vähän pelejä yliopistossa, koska on ollut siellä enemmän luukkuvahdin roolissa. Kyllä se jollain muotoa heijastui hänen pelaamiseensa.

− Ei häneltä ollut ihan täydellinen peli, mutta toisaalta mitään hävittävää ei ollut. Maalivahtipeliin emme missään nimessä kuitenkaan kaatuneet, vaan toisen erän huonoon taktiseen pelaamiseen, Mustonen totesi.

Suomi kohtaa keskiviikon puolivälierässä joko Sveitsin tai Japanin. Mahdollista vastustajaa ei sen syvällisemmin analysoitu, vaan Suonpää tiivisti joukkueen yhteiset fiilikset ytimekkäästi.

− Keskiviikkona taistellaan ja ehdottomasti voitetaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle