Erkinjuntti tahtoo johdattaa joukkonsa kuuden joukkoon

LIIGA / Haastattelu
Erkinjuntti on tyytyväinen siihen, että joukkue ei juurikaan uudistunut. – On aina hyvä juttu, kun joukkue pysyy pitkälti samana.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilmettään uusinut Pelicans tavoittelee tulevalla liigakaudella suoraa pudotuspelipaikkaa. Joukkueen kapteeni Antti Erkinjuntti on valmis ottamaan nuorehkon joukkueen reppuselkään.

Petri Matikaisen komennossa jatkava Pelicans on valmis tulevaan kauteen. Kesä on treenattu kovaa, ja joukkueen asiat ovat Erkinjuntin mukaan paremmin kuin vuosi sitten.

− Viime vuoteen verrattuna joukkueen tilanne on todella hyvä. Viime vuosi oli vielä vähän opettelua, koska meillä oli paljon nuoria pelaajia. He ovat nyt kaikki vuoden vanhempia. Se on jo itsessään iso vahvuus meille.

Pelicansin joukkue on uudistunut jonkin verran, mutta runkopelaajat ovat pysyneet viime kaudesta samoina.

− On iso juttu, että runko on pysynyt niin hyvin kasassa ja meillä on paljon nuoria jätkiä, jotka ovat nostaneet tasoaan, Erkinjuntti sanoo.

Uusina kenttäpelaajina Lahdessa luistelevat tanskalainen Morten Poulsen ja jo Bluesin A-nuorissa häikäissyt Iikka Kangasniemi.

− Uudet pelaajat tuovat meille voimaa. He ovat meille hyviä vahvistuksia, Erkinjuntti puntaroi.

Uusia tuulia harjoitteluun toi myös luisteluvalmentaja Esa Puolakka, jonka Pelicans pestasi harjoituskauden ajaksi. Erkinjuntti ei ehtinyt hyödyntää Puolakan ammattitaitoa, koska aikataulut eivät valmentajalla ja pelaajalla osuneet yksiin.

− Puolakan mukana olo oli varmasti hyvä juttu. Hän teki paljon nuorten kanssa töitä.

Entistä ilkeämpänä kohti kautta

Kuten muutkin joukkueet, Pelicans tahtoo parantaa viime kaudesta. Tavoitteena on suora pudotuspelipaikka.

− Ei pelkkä osallistuminen ja pudotuspelien tavoittelu riitä. Me haemme menestystä, Erkinjuntti kertoo.

Henkilökohtaisia tavoitteita Erkinjuntti ei ole itselleen asettanut.

− Kaikki, mikä auttaa meidän joukkueemme tavoitetta on minun hommaani.

Onnistumisen resepti on Erkinjuntilla selkeänä mielessä. Viime kaudella joukkueelle tuli suvantovaiheita, josta pussinokat haluavat nyt eroon.

− Pelaajien täytyy ymmärtää se, mitä voittaminen tiettynä iltana vaatii. Synkkänäkin marraskuun iltana pitää pystyä voittamaan.

Erkinjuntti odottaa, että Pelicans pelaa tulevalla kaudella kurinalaisemmin kuin viime kaudella. Tuolloin lahtelaisjoukkue otti ylivoimaisesti eniten jäähyjä kaikista liigajoukkueista.

− Viime kaudella meillä räiskyi aika paljon yli. Niistä täytyy päästä pois. Emme voi istua jäähyllä.

Pelicansin pelaajista valtaosa on 1990-luvulla syntyneitä pelureita. Erkinjuntille se merkitsee hieman isällistäkin vastuuta joukkueessa.

− Minun täytyy pystyä kantamaan joukkuetta. Nuoremmat pelaajat ovat vasta kasvamassa sellaiseen rooliin. Me vanhemmat koitamme auttaa heitä kehittymään.

Pelicans uudisti kesällä logonsa entistä virtaviivaisemmaksi. Myös mainokset ovat olleet puhuttavia ja jääneet monen mieleen sillä, kuinka valmentajat Petri Matikainen ja Pasi Nurminen ovat lyöneet itseään likoon. Erkinjuntti on tyytyväinen uuteen ilmeeseen.

− Uusi logo on paljon hienompi kuin vanha logo, joka sekään ei ollut paha. Tämä on paljon ilkeämpi kuin se vanha. Tämä ilme kuvastaa paremmin meidän joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle