Erityiskohtelua saanut Donskoi: "Minut on kolattu muutaman kerran huolella"

LIIGA / Haastattelu
Tulosta on tullut ketjullemme hyvin, mutta mielestäni pystymme vielä parantamaan peliämme, Donskoi sanoi pelin jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ajoittain pitelemättömältä näyttänyt Joonas Donskoi myöntää jääneensä muutaman kerran pahasti jyrän alle. Huippuhyökkääjä ei kuitenkaan myönnä erityiskohtelun vaikuttavan peliinsä.

Oulun Kärpät on tehny finaalisarjassa Tapparaa vastaan yksitoista maalia. Kahdeksaan niistä joku Kärppien ketjusta Joonas Donskoi-Joonas Kemppainen-Julius Junttila on saanut syöttöpisteen. Lisäksi tänään Donskoi oli kentällä Esa Pirneksen tekemän läpiajomaalin aikana.

Tappara yritti tänään pysäyttää Kärppien kultakimpaleiden käsittämätöntä pistetehtailua laittamalla sen erityisvartiointiin. Kärpät kuitenkin pyrki pääsemään varjostuksesta irti laittamalla Kemppaisen ketjun jäälle muun muassa Tapparan heittämien pitkien kiekkojen jälkeen, jolloin vastustaja ei saanut vaihtaa kenttäpelaajia.

Tulosta tuli, ja Julius Junttila ohjasi Markus Nutivaaran lähettämän laukauksen maaliin, kun ketju oli päässyt olemaan irti varjostuksesta vain sekunteja.

− Ei sillä ole väliä, kuka pelaa vastassa. Samalla tavalla yritämme mennä, Donskoi sanoi.

Donskoi tuntui saavan ottelun aikana todellista erityiskohtelua: häntä hakattiin ja runnottiin varmasti enemmän kuin kertaakaan ottelusarjan aikana.

− Onhan minut kolattu muutaman kerran ihan huolella tämän sarjan aikana. Kun yrittää pitää kiekkoa, niin välillä vedetään niin sanotusti levyksi, Donskoi naurahti.

− Keppiäkin tulee ja pitääkin tulla. Ei se erikoiselta tunnu. Peli on rehtiä ja kovaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle