Joel Eriksson Ek oli pettymykseen päättyneessä MM-turnauksessa Ruotsin toiseksi tehokkain pistemies tehoin 6+3.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Eriksson Ek: "Hävisimme joukkueena"

Ruotsi jäi kolmatta kertaa putkeen nuorten MM-kisoissa neljänneksi. Lopputulos oli pettymys kultaa tavoitelleelle joukolle. Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek näki kuitenkin, että kehitystä on tapahtunut.

Välieriin asti tappioitta porskuttanut Ruotsi hävisi kaksi viimeistä otteluaan ja jäi nuorten MM-kisoissa neljänneksi. Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén korosti ennen ottelua, että vaikka joukkue lähti hakemaan kisoista kultaa, olisi viimeisen pelin voittaminen erityistä.

Mitalit jäivät Ruotsilta saamatta, ja Venäjä aloitti juhlat jatkoaikaosumansa jälkeen. Maalipaikoista tappio ei jäänyt kiinni. Aivan kolmannen erän lopulla Alexander Nylander pelasi Carl Grundströmin vapaaksi takatolpalle, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin.

Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek ei ollut tyytyväinen joukkueen viimeistelyyn. Ruotsi laukoi ottelussa 39 kertaa kohti maalia.

− Meillä oli mahdollisuuksia tehdä enemmän maaleja. Näitä pelejä on vaikeaa voittaa, jos tekee vain yhden maalin, Eriksson Ek sanoi.

Venäjän maalia vartioinut Ilja Samsonov sai kehuja Ruotsin leiristä ottelun jälkeen. Muun muassa päävalmentaja Montén oli sitä mieltä, että ottelussa nähtiin turnauksen kaksi parasta maalivahtia.

− Samsonov oli Venäjälle todella tärkeä pelaaja tänään. Meidän olisi pitänyt päästä paremmin maalin eteen laittamaan paluukiekkoja sisään, Eriksson Ek mietti.

Ruotsi jäi myös viime vuoden kisoissa nuolemaan näppejään, kun Yhdysvallat rynnisti pronssiin. Eriksson Ek näki, että joukkueessa on tapahtunut kehitystä vuoden takaisesta.

− Meillä oli mahdollisuutemme voittaa tämä peli. Tänä vuonna pronssimitalipeli oli meiltä parempi kuin viime vuonna.

Pronssiottelu ratkesi lopulta ruotsalaispelaajan kiekonmenetykseen. Eriksson Ek ei kuitenkaan halunnut osoitella sormella ketään.

− Hävisimme joukkueena, tämä ei ollut kenenkään yksittäisen pelaajan vika. Meidän olisi pitänyt tehdä alussa enemmän maaleja paikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsi ylivoimaiseen voittoon Slovakiasta − "Tavoitteemme oli haastaa vastustaja luistelulla"

MAAJOUKKUE | 3.1.2017 2:56
Slovakiasta ei ollut puolivälierässä vastusta Ruotsille. Jo avauserässä kolmen maalin karkumatkan ottanut Ruotsi voitti lopulta 8-3, vaikka Slovakia pääsi parhaimmillaan kahden maalin päähän. lue lisää

Montrealin alkulohkoon tähdistökentällinen: Ruotsalaisjuhlaa ja tanskalaissympatiaa

MAAJOUKKUE | 2.1.2017 11:30
Alkulohko on takana, joten voidaan valita neljän ottelun jälkeen parhaat suorittajat. Suomalaisten heikko menestys johti siihen, että meikäläisiä ei tällä kertaa mukana ole. lue lisää

Kaksi maalia iskenyt Eriksson Ek: "Tänään olin onnekas"

MAAJOUKKUE | 29.12.2016 3:56
Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek pelaa toista kautta putkeen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Ottelu Sveitsiä vastaan oli loppuun asti tiukka, mutta NHL:ssäkin tällä kaudella pelannut Eriksson Ek ratkaisi lopulta pelin Ruotsille. lue lisää

B-lohkon leiriryhmät nuorten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 20:19
Alle 20-vuotiaiden leiriryhmiä julkaistaan hiljalleen seuraavien päivien aikana. Jatkoaika niputti yhteen maiden leirikokoonpanoja. lue lisää

Suomi sai Kuokkasen MM-kisoihin, Ruotsissa odotetaan vielä Nylanderin tilanteen selviämistä

MAAJOUKKUE | 4.12.2017 19:50
AHL:ssä Rochester Americansissa kautensa aloittaneen Alexander Nylanderin kohtalo nuorten MM-kisojen suhteen ei ole vielä varmistunut. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Joel Eriksson Ek

Minnesota #14 L kh
s. 1997 Karlstad, SWE
188CM / 83KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Minnesota Wild 1. kierros #20