Joel Eriksson Ek oli pettymykseen päättyneessä MM-turnauksessa Ruotsin toiseksi tehokkain pistemies tehoin 6+3.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Eriksson Ek: "Hävisimme joukkueena"

Ruotsi jäi kolmatta kertaa putkeen nuorten MM-kisoissa neljänneksi. Lopputulos oli pettymys kultaa tavoitelleelle joukolle. Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek näki kuitenkin, että kehitystä on tapahtunut.

Välieriin asti tappioitta porskuttanut Ruotsi hävisi kaksi viimeistä otteluaan ja jäi nuorten MM-kisoissa neljänneksi. Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén korosti ennen ottelua, että vaikka joukkue lähti hakemaan kisoista kultaa, olisi viimeisen pelin voittaminen erityistä.

Mitalit jäivät Ruotsilta saamatta, ja Venäjä aloitti juhlat jatkoaikaosumansa jälkeen. Maalipaikoista tappio ei jäänyt kiinni. Aivan kolmannen erän lopulla Alexander Nylander pelasi Carl Grundströmin vapaaksi takatolpalle, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin.

Ruotsin kapteeni Joel Eriksson Ek ei ollut tyytyväinen joukkueen viimeistelyyn. Ruotsi laukoi ottelussa 39 kertaa kohti maalia.

− Meillä oli mahdollisuuksia tehdä enemmän maaleja. Näitä pelejä on vaikeaa voittaa, jos tekee vain yhden maalin, Eriksson Ek sanoi.

Venäjän maalia vartioinut Ilja Samsonov sai kehuja Ruotsin leiristä ottelun jälkeen. Muun muassa päävalmentaja Montén oli sitä mieltä, että ottelussa nähtiin turnauksen kaksi parasta maalivahtia.

− Samsonov oli Venäjälle todella tärkeä pelaaja tänään. Meidän olisi pitänyt päästä paremmin maalin eteen laittamaan paluukiekkoja sisään, Eriksson Ek mietti.

Ruotsi jäi myös viime vuoden kisoissa nuolemaan näppejään, kun Yhdysvallat rynnisti pronssiin. Eriksson Ek näki, että joukkueessa on tapahtunut kehitystä vuoden takaisesta.

− Meillä oli mahdollisuutemme voittaa tämä peli. Tänä vuonna pronssimitalipeli oli meiltä parempi kuin viime vuonna.

Pronssiottelu ratkesi lopulta ruotsalaispelaajan kiekonmenetykseen. Eriksson Ek ei kuitenkaan halunnut osoitella sormella ketään.

− Hävisimme joukkueena, tämä ei ollut kenenkään yksittäisen pelaajan vika. Meidän olisi pitänyt tehdä alussa enemmän maaleja paikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kansainvälinen jääkiekkoliitto asetti ruotsalaiset pelikieltoon, koska he riisuivat neljä kuukautta sitten mitalinsa liian nopeasti

MAAJOUKKUE | 2.5.2018 16:53
Kansainvälinen jääkiekkoliitto on jakanut peli- ja toimitsijakieltoja ruotsalaisille heidän käytöksestään nuorten MM-kisojen finaalin jälkeisessä palkintojenjakoseremoniassa. lue lisää

Ruotsin superlupaus Dahlin: "Tämä on luultavasti pahin kokemani tappio"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 7:29
17-vuotias superlupaus Rasmus Dahlin oli todella pettynyt tappion jälkeen. Puolustaja ei ole kokenut aiemmin yhtä pahalta tuntuvaa tappiota. lue lisää

Anderssonin mielestä fani halusi mitalia enemmän: ”Ajattelin antaa sen heille”

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:57
Nuorten MM-kisojen finaalissa Kanada kaatoi Ruotsin lukemin 3-1. Ruotsin kapteenia Lias Anderssonia otti koville, ja hän heitti hopeamitalinsa katsomoon heti sen saatuaan. lue lisää

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Finaalitappio otti koville - Andersson heitti hopeamitalinsa katsomoon, sai mitalin hetkeä myöhemmin takaisin

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:02
Juniorkronorin kapteeni Lias Andersson ei sulattanut finaalitappiota Kanadalle, kun hyökkääjä heitti hopeamitalinsa katsomoon. Hän sai mitalinsa kuitenkin pian takaisin. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Joel Eriksson Ek

Minnesota #14 L kh
s. 1997 Karlstad, SWE
188CM / 83KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Minnesota Wild 1. kierros #20