Erik Karlsson Ruotsin katastrofialusta: "Noloin tilanne, jossa olen koskaan ollut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Erik Karlssonin mukaan ottelussa tärkeintä oli, että Ruotsi varmisti lohkovoittonsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pohjois-Amerikka sai Ruotsi-otteluun salama-alun, kun alle parissa minuutissa joukkue iski kaksi maalia ja epäonnistui yhdessä rangaistuslaukauksessa. Ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonin mukaan nuorten tähtien antama isku naamaan herätti Tre Kronorin taistelemaan.

Pohjois-Amerikka-ottelun alku ei sujunut Ruotsin toivomalla tavalla.

Ajassa 0:30 Pohjois-Amerikan Auston Matthews iski kiekon Ruotsin maaliin. Ajassa 0:56 Erik Karlsson koukkasi Johnny Gaudreauta, joka sai yrittää maalia rangaistuslaukauksella, mutta epäonnistui. Ajassa 1:34 Vincent Trocheck siirsi Pohjois-Amerikan 2−0-johtoon. Ajassa 3:20 Karlsson koukkasi itsensä jäähylle.

"He ovat upea ja taitava joukkue, joka pelaa hyvin pelottomasti."

− Se oli isku vasten kasvojamme. Kaksi ensimmäistä minuuttia oli ehkä noloin tilanne, jossa olen koskaan ollut joukkueeni kanssa. He tekivät kaiken: kaksi maalia, rangaistuslaukaus, hankittu jäähy, Karlsson puhisi ottelun jälkeen.

Ruotsi kuitenkin nousi suosta. Pikkuhiljaa joukkue paransi ja lopulta venytti ottelun jatkoajalle asti, jossa Pohjois-Amerikan Nathan MacKinnon kuitenkin iski 4−3-voittomaalin. Karlsson itse keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä.

− Vaikka emme sanoneet sitä ääneen, totesimme itsellemme, että "herätkää nyt, vittu". Me tajusimme, että meidän oli aivan pakko havahtua otteluun. Sitä tajusi, että jos en herää, petän itseni ja joukkueeni. Tuntui, että jokainen penkillämme tajusi sen, Karlsson totesi.

− He pelasivat hyvää kiekkoa, mutta paransimme peliämme. Kaikki katsoivat itseään peilistä siinä vaiheessa, Karlsson sanoi.

Pohjois-Amerikan nopea vauhti ei tullut Ruotsille yllätyksenä, mutta silti Tre Kronor oli alussa jäljessä. Ruotsi ei päässyt valitsemaan alkuminuuteilla ottelun tempoa ja joutui jatkuvasti takaa-ajajaksi.

− Meidän oli pakko nostaa vauhtiamme, muuten lopputulos olisi ollut katastrofi. Se oli vaikeaa, mutta vaihtoehtomme olivat antaa heidän voittaa tai aloittaa kokonaan alusta. Me otimme vastaan haasteen, jonka he heittivät. Pelimme kehittyi 60 minuutissa enemmän kuin heidän pelinsä, Karlsson kuvaili.

Pohjois-Amerikka teki Karlssoniin suuren vaikutuksen, vaikka hän tiesikin mitä odottaa.

− He ovat upea ja taitava joukkue, joka pelaa hyvin pelottomasti. He näyttävät paremmalta kuin moni muu joukkue tässä turnauksessa, koska he pelaavat niin uhkarohkeasti. Se on heidän vahvuutensa ja niin heidän on pelattava, Karlsson kehui.