Entistä seuraansa kurittanut Roine: "Kaikki on vielä omissa käsissä"

LIIGA / Haastattelu
Miika Roine viimeisteli kauden kahdennentoista maalinsa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Jukurit jäi nuolemaan näppejään lauantai-iltana Lahdessa, kun Pelicans vei kolmannen erän trillerin voittaen maalein 3-2. Pelicansista täksi kaudeksi Jukureihin siirtynyt Miika Roine nautti illasta entisessä kotihallissaan tehoin 1+1.

Niin lähellä, mutta niin kaukana. Mikkeliläisten vierasreissu Lahteen ei tuottanut tällä kertaa sarjapisteitä, kun joukkue hävisi Pelicansille kolmannen erän trillerin jälkeen maalein 3-2.

Kahden maalin takaa-ajoasemasta kolmanteen erään lähtenyt vierasjoukkue onnistui vielä kamppailun tasoituksessa, kun entiset lahtelaishyökkääjät Miika Roine ja Janne Ritamäki onnistuivat kertaalleen maalinteossa.

Jukurikaksikon maalit eivät kuitenkaan riittäneet voittoon, kun Vili Sopanen kaatoi kylmät vedet heti tasoitusmaalin jälkeisessä vaihdossa räjäyttäen 4300-päisen kotiyleisön.

− Eihän se riitä mihinkään, jos kammetaan tasoihin ja sitten annetaan peli pois. Tästä jäi katkera maku, Roine harmitteli.

Jukurit voitti perjantaina Kärpät tasaisessa ja energisessä kamppailussa maalein 2-1. Pelicansilla olikin lauantaina todellinen kotietu, sillä lahtelaiset lepäsivät perjantaina.

− Varmasti he yrittivät vielä sen kautta saada etua. Pysyimme kuitenkin hyvin kyydissä mukana, eikä eilinen peli näkynyt niin, että olisimme jalkoihin jääneet, hyökkääjä tuumasi.

Päätöserään lähdettäessä Jukurit sekoitti ketjukoostumuksiaan. Peli kääntyikin vierailijoille, ja kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli Jukureilta ottelun parasta peliä.

− Monesti ketjujen sekoittaminen tuo piristystä tai uutta happea siihen, kun ei ole mitään ennalta sovittua, vaan mennään ihan luomuna. Se toimi tällä kertaa.

Marraskuun pelaajaksi valittu Roine ei ole loistanut tehopisteiden valossa, vaikka hyökkääjä onkin tehnyt arvokasta työtä puolustussuuntaan. Entinen kotihalli sai Roineen liekkeihin ja hyökkääjä viimeisteli tehot 1+1.

− Puolitoista vuotta täällä olin, ja paljon muistoja sekä kavereita vastustajan paidassa. Todellakin speasiaalifiilis tulla tänne pelaamaan, maistui kyllä hyvälle.

Jukurit taistelee pääsystä kymmenen parhaan joukkoon muun muassa KooKoon, Ilveksen, Sportin ja Kärppien kanssa. Seuraavat 15 ottelua ovatkin mikkeliläisille erittäin tärkeitä.

− Ei tässä auta jäädä murehtimaan. Pelejä on paljon edessä ja kaikki on omissa käsissä. Kynsin ja hampain edelleen taistellaan siitä, että pelataan vielä kevään pelejä, Roine kommentoi päättäväisenä.