Entinen NHL-huippuvalmentaja piiskaa Berniä: ”Pukukopissamme on pirusti ylpeyttä”

CHL, NHL / Haastattelu
Guy Boucher valmistautuu ensimmäiseen täyteen kauteensa Euroopassa.
Kuva © Getty Images
SC Berniä valmentava Guy Boucher on valmentanut Tampa Bay Lightningin NHL:n Itäisen konferenssin finaaleihin. Samat voittavat teesit ovat nyt sveitsiläisseuran käytössä.

Isokokoinen, henkisesti luja, ilkeä. Siinä SC Bernin pelilliset ykkösasiat, jotka joukkueesta huokuvat.

Niiden takana seisoo määrätietoinen mies, päävalmentaja Guy Boucher.

Boucher valittiin 2009-10 AHL:n parhaaksi valmentajaksi. Tämän jälkeinen kolme kautta kestänyt ajanjakso Tampa Bay Lightningissa nosti miehen kiekkomaailman silmille. Boucherin Lightning pelasi fyysisesti ja tiiviisti omaan päähän ja oli jo Boucherin ensimmäisellä kaudella vain voiton päässä Stanley Cupin finaaleista.

Itäisen konferenssin finaali jäi kuitenkin Boucherin tähän mennessä nähdyn NHL-uran parhaaksi saavutukseksi ja nihilistinen pelityyli keräsi myös kritiikkiä.

"Pukukopissamme on pirusti ylpeyttä"

Boucher tuli SC Bernin päävalmentajaksi viime keväänä. Alkamassa on siis ensimmäinen täysi kausi Euroopassa.

- Nyt minulla on aikaa tehdä asioita. En ole ikinä hypännyt kesken kauden joukkueeseen. Pelejä oli vieläpä vain kuusi jäljellä. En tuntenut ihmisiä enkä tekemisen tyyliä. Nyt minulla on aikaa tuoda sisään omia ajatuksiani, Boucher kertoo.

Boucher oli lauantain Tappara-Bern-ottelun selkeästi tyylikkäimmän pukeutujan lisäksi myös voittava valmentaja. Bern haki helpottavan 5-3-vierasvoiton. Viime CHL-ottelu näet päättyi katastrofaalisesti tshekkiläistä Trineciä vastaan.

- Viime ottelumme oli aivan kamala. Vastustaja oli hyvä, mutta olimme surkeita. Tänään olimme väsymättömiä, kovia ja fyysisiä. Osoitimme tappioasemassa rutkasti luonnetta. Bern on luonneorganisaatio, pukukopissamme on pirusti ylpeyttä.

- Hävisimme viime pelissämme 7-0 ja nyt olimme 2-0-tappiolla ja paljon jäähyllä. Osoitimme tulevaisuutta ajatellen, että osaamme käsitellä huonoja tilanteita ja paineita.

Boucher iloitsi ottelun jälkeen erityisesti Bud Hollowayn ja Ryan Gardnerin esityksistä. Kokeneet hyökkääjät mellastivat niin tehotilastoissa kuin fyysisessä pelissäkin.

- He nousivat esiin, kun kaipasimme johtajuutta. He tekivät maaleja, mutta minulle tärkeintä oli heidän esiintymisensä kaksinkamppailuissa ja maalin edessä. Kun yritämme pelata taitopeliä, emme onnistu.

Mielipiteesi CHL:sta?

Jatkoaika esitti myös Tappara-Bern-ottelun molemmille päävalmentajille kysymyksen, miltä heidän mielestään jääkiekon Mestareiden liiga vaikuttaa.

Vastaukset olivat täysin päinvastaiset.

- Idea on hyvä, mutta on vielä liian aikaista. Vuodenaika on sellainen, että vasta kokeilemme asioita. Olemme harjoitusleiriasenteessa vasta. Tämä on minulle vaikeaa sopeutua, Boucher tyrmäsi.

- Pelaajat ottavat nämä eri tavalla kuin harjoituspelit. Ei tarvitse miettiä, ovatko pelaajat tosissaan. Tosi hienoa pelata hyviä joukkueita vastaan, Tappara-valmentaja Jussi Tapola kehaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle