Entinen kapteeni rokotti kahdesti

MESTIS / Haastattelu
Pasi Järvinen pääsi taas maalin makuun.
Kuva © Teemu Eirtovaara
KooKoon ja Jukureiden toinen osaottelu päättyi Kouvolassa kotiyleisön kannalta tylysti Jukureiden 3-7-voittoon. Vierasjoukkueen yhtenä kirkkaana tähtenä loisti entinen KooKoo-puolustaja Pasi Järvinen.

Jukurit tuli peliin vahvasti ja vierasjoukkueen kuparinen meni rikki jo ensimmäisellä minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin peli oli vieraille jo 0-2, ja KooKoo joutui turvautumaan maalivahdin vaihtoon sekä aikalisään.

Vierailija oli ottelussa astetta tehokkaampi viimeistelijä, rokotti KooKoota virheistä, piti kotijoukkueen parhaimmilta maalipaikoilta poissa ja otti täten oikeutetun voiton. Jukureiden konkaripuolustaja, varakapteeni Pasi Järvinen, oli odotetusti tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Me haluttiin otteluun hyvä startti ja saatiin se, ehkä jopa parempi kuin uskottiinkaan. Se antoi sitten tietysti pelille suuntaa ja meille paljon energiaa. Kaveri joutui sitten vaihtamaan maalivahtia, ottamaan aikalisän ja herättelemään omiaan, mutta kai me oltiin heitä edellä.

– Olivatko numerot sitten pelillisesti noin isot, niin se on toinen juttu. Ottelussa oli pitkiä pätkiä KooKoon hallintaakin, mutta ei heilläkään mitään superpaikkoja ollut. Meidän juttu on se, että me yritetään loppuun asti ja oltiin sitten tänään parempia. 

Arkkivihollisten kohtaamisesta ei tunteita tuttuun tapaan puuttunut. Kotijoukkueen Matt Nickerson yritti herätellä joukkuetta jo ensimmäisessä erässä hanskaamalla tutun tanssiparinsa, Patrik Lostedtin kanssa. Ottelun lopussa myös KooKoon kanadalais-portugalilainen Justin DaCosta ja Järvinen kävivät pientä nokkapokkaa ja nenänniistoa keskenään.

– Ottelussa oli vähän kaikkea jääkiekkoon kuuluvaa: pientä painia ja taistelua. Oikein kunnon lätkämatsi! Isot pojat hoitavat isojen poikien hommat ja pienet pojat pienten poikien hommat. Saatiinhan siinä vielä loppuun mikkihiirten kuninkuuspainitkin DaCostan kanssa, mutta eipä tähän päivään mennessä kauheesti ole tarvinnut tapella, eikä tarvinut tänäänkään.

Myös omaan suoritukseen oli 37-vuotiaalla puolustajalla varaa olla tyytyväinen. Kokenut kehäkettu sivalsi ylivoimalla kiekon lämärillä kahdesti KooKoo-maaliin ja maaleista toinen jäi vieläpä ottelun voittomaaliksi.

– Vissiinkin neljä kuukautta ollut hiljaista maalien osalta. Viime pelissä pääsin yksin läpi ja ammuin ristikkoon eikä mennyt, ja Rony Ahonen sanoi, että säästyipähän maali tärkeämpään peliin. Jospa hän nyt sitten tarkoitti tätä. Kyllä maalinteko tietysti aina mukavaa on, ja ylivoiman tullessa pitää pystyä rakentaan paikkoja ja tekemään maaleja. Tänään maalit tulivat hyvään paikkaan.

Finaalit jatkuvat keskiviikkona Mikkelissä, jolloin on myös Jukureilla ensimmäinen mahdollisuus pistää sarja niin sanotusti pakettiin. Järvinen ei lähtenyt sen enempää pähkinöimään tulevaa koitosta, mutta muistutti kuitenkin, että sarjassa voi käydä vielä miten vaan.

– Nautitaan vaan tästä illasta, kuten kaikki kiekkoilijat sanovat tässä vaiheessa. Sitten tiistaina huilautellaan ja palautellaan, keskiviikkoaamuna sitten ruvetaan valmistautumaan kolmanteen matsiin. Se on meille peli muiden joukossa ja tottakai me tiedetään, että se on iso matsi, mutta yritetään elää hetkessä ja valmistautua niin hyvin kuin mahdollista, että ollaan skarppina alusta asti.

– Meillä on kova usko meidän hommaan ja siellä on varmaan kaverin uskokin koetuksella, mutta se on varma, ettei KooKoo luovuta. Siellä on joukkue täynnä erittäin hyviä pelaajia ja jos aletaan liigapelejä laskemaan niin sieltä löytyy satoja. Kyllä me saadaan olla ihan tosissaan vielä. Sarja ei ole ohi vielä, muistutti Järvinen.

Toinen ääni kellossa

Järvinen pelasi oranssimustassa peliasussa vuosina 2009-11. Jälkimmäisellä kaudella puolustajalla oli rinnassaan myös kapteenin merkki. Nykyään Järvinen on iloinen saadessaan pelata sinikeltaisessa Jukuri-paidassa entisiä joukkuetovereitaan vastaan.

– Kyllähän Kouvolassa on hieno pelata ja olisin täällä halunnut jatkaa silloin, kun en saanut jatkosopimusta, paljasti Järvinen.

KooKoo-aikana Järvistä pidettiin lähes messiaana, ja puolustaja olikin monen kannattajan suosikki. Nyt on toinen ääni kellossa ja Järvinen saa kuulla Kouvolassa uutta lempinimeään - Kääpiötä. Mies kuitenkin viisveisaa huudoista ja pikemminkin nauttii siitä, että hänet huomioidaan.

– Eihän siinä nimessä mitään, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kääpiö on lähtöisin tuolta Vaasasta ja se tarttuu hiljalleen. Jos minä pelaan 40-vuotiaana vielä, niin minut tunnetaan jokaisella paikkakunnalla.

– Mutta eipä siinä mitään, se on kivaa, kun saa huomiota ja näkyy, että on jotain tehnyt urallaan oikein tai väärin. Neutraali toiminta on perseestä, kuten valmentaja joskus A-junioreissa sanoi, latasi 172-senttinen tehopuolustaja.

Lauantaina alkaneiden Mestis-finaalien suurimmaksi kohuksi nousi viikonloppuna "ruokasota". Herrasmiessäännön mukaan kotijoukkue tarjoaa vierasjoukkueelle ruuat pelin jälkeen, mutta Mikkelissä KooKoota odottikin todellinen yllätys: ruuaksi tarjottiin vetisiä kanankoipia, salsakastiketta ja nachoja. Tästä tuohtuneena KooKoo ei tarjonnut ruokaa mikkeliläisille maanantaina. Konkari-puolustaja Järvinen harmittelikin viikonloppuista episodia.

– No joo, se oli lapsus meidän päästä, eikä se kuulu tähän vaiheeseen. Siellä on asia käsitelty meidän päässä ja siinä oli valitettava episodi. Ei se meidän puolelta mitään tarkoituksen mukaista ollut. Nyt me mennään ABC:lle syömään ja nautitaan siitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle