Entinen kärppätähti: ”Uskon Jokerien yllättävän kaikki”

LIIGA, KHL / Haastattelu
Ben Maxwell kuuluu Jugran ykköshyökkääjiin.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Kärpissä keväällä Suomen mestaruuden voittanut Ben Maxwell viilettää KHL-seura Jugra Hanty-Mansijskin ykkösvitjan keskellä. KHL:n ja Venäjän ongelmat ovat kuitenkin vaikuttaneet myös Maxwelliin.

KHL-seura Jugra Hanty-Mansijsk vierailee 16 päivän ajan Suomessa. Näin ollen vastikään Kärpissä Suomen mestaruuden voittanut Ben Maxwell pääsi palaamaan jälleen Suomeen.

− On hienoa olla takaisin Suomessa. Rakastin aikaani Oulussa ja tulen kaipaamaan tätä maata. Elämäni oli täällä helppoa ja ympäristöt olivat minulle todella hyviä.

Ilvestä vastaan käydyssä harjoitusottelussa Maxwell palasi finaalisarjan tunnelmiin Hakametsässä.

− Kärpissä oli todella hienoa pelata. Etenkin mestaruuden lähestyessä. Mestaruuden ratkettua vietimme todella hauskaa aikaa ja en ole varma, saanko ikinä sitä toistettua. Jätkien kanssa muodostui huikeita ystävyyssuhteita.

− Ajattelin ennen sarjaa, että olimme selvästi parempi joukkue. Heidän (toim. huom. Tapparan) ylivoimansa kuitenkin piti sarjan tiukkana. Seitsemäs ottelu oli huikea ja en tule unohtamaan ikinä niitä hetkiä, Maxwell tunnelmoi.

"Ajattelen KHL:n tilannetta"

Maxwell viiletti Ilves-ottelussa Jugran ykköskentän sentterinä. Laidoilla viilettivät NHL:n aikanaan kuudentena varattu Nikita Filatov ja ottelun ykköstähti Igor Bortnikov.

- Liiga on kovatasoinen ja tämä on minulle iso haaste. Kenttämme vaihtuvat nyt hurjaa vauhtia, mutta aion olla hyvä molemmissa päissä kenttää. Sekä tasakentällisin että erikoistilanteissa.

Maxwell ei hyvästä pelillisestä startista huolimatta ole säästynyt pieniltä kulttuurishokeilta.

− Venäjällä on paljon pieniä eroja. Yritän vaan elää niiden kanssa. Silti meillä on hyvä nuori ryhmä, vaikka kaikki eivät englantia puhukaan.

Myös KHL-joukkueiden putoaminen ja maan sekava poliittinen tilanne huolestuttavat 26-vuotiasta hyökkääjää.

− Ajattelen KHL:n ja Venäjän poliittista tilannetta. Prahan putoaminen pois sarjasta oli suuri pettymys, siellä olisi ollut hienoa käydä. Samoin Riikassa. Nyt näemme tosin enemmän erilaisia venäläisiä kulttuureja ja elämäntapoja, analysoi Maxwell.

"Uskon Jokerien yllättävän kaikki"

Maxwell on Jugrassa hauskassa tilanteessa, sillä hän ei todellakaan ole joukkueen ainoa entinen kärppäpelaaja. Joukkueen päävalmentaja Dmitri Juškevitš pelasi yli 800 NHL-ottelun lisäksi myös Kärpissä viimeisellä kaudellaan. Myös toisella Jugra-hyökkääjällä, Lukas Kasparilla, on allaan vuosi Oulussa.

− Todella monella pelaajalla joukkueessamme on kokemusta Suomen liigasta ja useammalla vielä Kärpistä. Uskon, ettei se ole sattumaa. Jugran ja Kärppien yhteistyö on varmasti jatkuvaa ja molemmilla on hyvä maine toistensa keskuudessa.

Maxwell pääsee kohtaamaan KHL:ssä myös Kärppien rakkaan vihollisen, Jokerit.

− Uskon Jokerien yllättävän kaikki Suomessa tällä kaudella. Olen pelannut esimerkiksi [JuhamattiAaltosen ja [Atte] Ohtamaan kanssa Kärpissä ja he ovat loistavia pelaajia. Olen kuullut heidän joukkueestaan pelkkää hyvää.

» Lähetä palautetta toimitukselle