Maailmanmestaruutta muisteltiin #nevöfoget-ottelussa marraskuussa.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ensimmäisestä MM-kullasta 20 vuotta - Peltoselle riittäisi jo

Ville Peltonen ei enää välittäisi juhlia 20 vuoden takaisia tapahtumia vaan keskittyisi mieluummin uusien menestystarinoiden rakentamiseen.

Torstaina tulee kuluneeksi 20 vuotta Suomen ensimmäisestä jääkiekon maailmanmestaruudesta. Tuon ikimuistoisen päivä tapahtumia on pyöritelty kahden vuosikymmenen ajan kyllästymiseen saakka. Samaa tuumii myös Ville Peltonen.

− Sitä se on ollut varsinkin viime päivinä, mutta ei siinä, hyvä juttu se oli minulle ja joukkueelle.

− Ehkä sitä vasta sen voiton jälkeen ymmärsi, kuinka paljon sitä odotettiin, Peltonen arvelee.

Vaikka kolme maalia finaalissa ampunut Peltonen ja koko Tupu-Hupu-Lupu-ketju nousivatkin kirkkaimpiin lööppeihin, erään tärkeän pelaajan panos täytyy myös muistaa.

− Se oli tiukka peli. Kyllä Jamo (Jarmo Myllys) piti meitä siinä pystyssä, sitä eivät ehkä kaikki muista, Peltonen painotti.

Jääkiekko on muuttunut paljon viimeisten 20 vuoden aikana. Peltosen mielestä Ankkalinnan kolmikon pelitavassa oli samaa monipuolisuutta samoja kuin nykypäivän kiekossa.

− Varmaan se meidän oli jo vähän siihen suuntaan, mitä nykyäänkin. Jotkut raamit ja sopimukset tietysti, mutta pelillekin pitää jättää tilaa.

− Reagointi ja roolien vaihtuminen on muuttunut. Kentän tasapaino edellyttää monipuolisuutta, ei voi olla esimerkiksi tietyn reunan puolustaja, Peltonen tarkentaa.'

Yhtä jääkiekkohistorian kirkkaimmista hetkistä ei ole erityisemmin nostettu esiin Leijonien nykyisessä joukkueessa. Peltoselle paras tapa juhlia olisi voitto Sloveniasta.

− Toivottavasti juhlat alkavat kello 21.15, Peltonen kuittasi.

Suomalaisessa kiekkohistoriassa on MM-kullan lisäksi paljon muitakin tunteita herättäviä tarinoita. Niihin voi tutustua esimerkiksi Jere Lehtisen maajoukkuemuistoista kertovan artikkelin parissa. Sen voit lukea täältä.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kommentti: Leijonien kaaoksen rauhoittaja

MAAJOUKKUE | 4.10.2017 18:33
Maajoukkueen ympärillä on vallinnut jonkinasteinen epävarmuus sitten Kari Jalosen ajan. Suomen jääkiekkoliiton tuore päävalmentajailmoitus rauhoittanee tilannetta. lue lisää

Mestarivalmentaja Jalonen palaa Leijonien peräsimeen

MAAJOUKKUE | 4.10.2017 13:52
Jukka Jalonen palaa maajoukkueen peräsimeen. Sopimus alkaa kuluvan kauden jälkeen. lue lisää

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:15
Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla. lue lisää

Kohteliaat leijonavieraat Unkarin 90-vuotisjuhlissa - "Sapporon ihme" vei voiton

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:09
Leijonien maajoukkueveteraaneista kasattu Golden Lions -joukkue otti mittaa Unkarin "Sapporon ihmeen" tehneestä ryhmästä paikallisen jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlissa. Leijonaryhmä otti mallia ryhmyri Jere Lehtisestä ja antoi kohteliaasti isäntien viedä juhlapelin nimiinsä. lue lisää

Pyeongchangin olympialaisten otteluohjelma selvillä

MAAJOUKKUE | 25.9.2017 19:51
Helmikuussa pelattavan olympiaturnauksen otteluohjelma julkistettiin maanantaina niin miesten kuin naistenkin turnaukseen. Suomen naiset lähtevät haastamaan Yhdysvaltoja ensimmäisessä ottelussaan, miesten joukkue lähtee ennakkosuosikkina Saksaa vastaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Ville Peltonen

s. 1973 Vantaa
180CM / 85KG
SOPIMUS: 2014
VARAUS: 1993 San Jose Sharks 3. kierros #58