Ennätysmies Arto Laatikainen: "Se, joka uskoo kärsivällisemmin omaan juttuunsa, tulee voittamaan"

LIIGA / Haastattelu
Pistelukemat 0+4 iskenyt Arto Laatikainen oli yksi ottelun näkyvimmistä hahmoista Kärppien 8-3 voitossa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät kaatoi välieräsarjansa kolmannessa ottelussa JYPin murskalukemin 8-3. Yksi ottelun näkyvimmistä hahmoista oli Kärppien konkaripuolustaja Arto Laatikainen, joka syötti puolet kotijoukkueen maaleista rikkoen samalla Liigan ennätyksen neljästä nopeimmasta maalisyötöstä yhdessä ottelussa.

Maanantaisen maalijuhlan kaltaista ottelua nähdään äärimmäisen harvoin tasaväkisissä ja tiukoissa pudotuspelisarjoissa. Neljä Kärppien maaleista syöttäneelle puolustajalle Arto Laatikaiselle kelpasi voitto, mutta päällimmäisinä tunnelmina olivat hämmennys ottelun kulusta.

−  Hyvä fiilis tietysti, kun voitettiin. Täytyy sanoa, että oli kyllä erikoinen peli. En muista, milloin olisin tällaisessa pelissä ollut viimeksi mukana, Laatikainen naureskeli.

Raksilan illassa nähtiin hurja määrä maaleja. Toistaiseksi kaikissa Kärppien ja JYPin välieräsarjan otteluissa on nähty ainakin yhdeksän maalia. Laatikainen ei osannut sanoa, mistä syystä kiekot ovat uponneet niin usein verkkoon.

− Vähän jännä juttu, että joka pelissä on tullut niin paljon maaleja. Tänään tuli tosiaan vielä enemmän kuin aikaisemmin. En osaa kyllä sanoa, että mistä johtuu. Tietysti molemmat ovat tehneet kovalla prosentilla näissä peleissä maaleja. Se on kyllä vähän erikoista ollut kieltämättä.

Liigaa seuraavat kiekkoihmiset ovat tottuneet näkemään Laatikaiselta laadukasta suorittamista illasta toiseen. Tänään yli 700 ottelun puolustajakonkari äityi kuitenkin huippuvireeseen. Syöttäessään Kärppien maaleja toisensa perään hän tuli rikkoneeksi yli 35 vuotta säilyneen ennätyksen neljästä nopeimmasta maalisyötöstä yhdessä ottelussa.

− En kyllä tiennyt, että tällaisen ennätyksen rikoin. Vasta äsken kuulin moisesta. Heti ekassa vaihdossa lähti erkat mailasta, ja Vallinin Arska sitten vaihtoi erkat minulle siinä. Hän teki näköjään jonkun poppakonstin, kun tuli tuollaista tulosta.

− Tänään katsoin Kukkosen Lassea aamulla silmiin, niin se vähän pani ajattelemaan tätä hommaa, että miksi tämä on niin hienoa.Häntä harmittaa todella paljon, kun ei pääse osallistumaan näihin peleihin. Se antoi itsellekin sellaisen ekstrapotkun, että oli helppo valmistautua tähän iltaan, Laatikainen arvioi.

Laatikaisella on ollut merkittävä rooli Kärppien puolustuksessa ja myös ylivoimassa siitä lähtien, kun veteraanipakki liittyi joukkueeseen. Mies on arvostanut valmennukselta saamaansa luottamusta, ja näkeekin sen tarpeelliseksi hyvälle suoritukselle.

− Erittäin kivaahan se on tietysti, kun saa pelata isossa roolissa. En tiedä yhtään pelaajaa, joka ei haluaisi jäällä vastuuta. Totta kai kaikki mitä saadaan, otetaan kiitollisena vastaan. Jos minua haluaa tuolla kaukalossa parhaimmillaan nähdä, niin tarvitsenkin sitä vastuuta ja peliaikaa. Se on aina vähän se avain siihen, että homma toimii.

Kärppien ylivoiman taso on noussut tasaisesti pudotuspelien ajan. Laatikainen uskoo, että positiivinen kehitys kertoo hyvin tehdystä harjoittelusta.

− Siinä on ollut vaan sellainen lumipalloefekti, että se kiekko on löytänyt tiensä sinne verkkoon. Sen eteen on tietenkin tehty paljon työtä, että saimme homman toimimaan. Nyt on tullut kyllä jopa hämmästyttävänkin paljon niitä maaleja.

− Tietysti siinä on varmaan vähän tuuriakin ollut välillä, jos joskus pomppii jostain sisään, ja joskus ei taas mene millään. Ollaan nyt kiitollisia, että ylivoima on toiminut.

Viikonloppuna Kärpät kärsi tappion Jyväskylässä. Laatikaisen mukaan sama kohtalo voidaan välttää keskiviikon ottelussa hyvällä valmistautumisella.

− Ei mitään, huomenna vähän palautellaan ja valmentaja evästää meidät varmaan uudelleen siihen. Itse ei tarvitse vielä hirveästi miettiä sitä vielä. Tehdään sellainen sotasuunnitelma, että tullaan sieltä voiton kanssa pois.

Pudotuspeleissä ottelusarjat ratkaistaan usein hyvin pienillä marginaaleilla. Kokenut puolustaja luottaa siihen, että tulosta tehdään kärsivällisellä ja ahkeralla työllä.

− Se, joka kärsivällisemmin uskoo omaan hommaansa ja jaksaa painaa, tulee voittamaan. Ei siinä voi muuta tehdä, kuin painaa vaan kovaa työtä.

» Lähetä palautetta toimitukselle