Engren torjui puoli joukkuetta polvilleen: "Parikymmentä vetoa, eikä yhtään maalia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Siniset joutuivat polvilleen harjoitusten päätteeksi, Lepistö joukon hännillä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Kun osa joukkuuesta vieraili tiistaina keskitysleirin tunnelmissa, loput piipahtivat kaupungilla rennosti kahvittelemassa. Yksi näistä oli Sami Lepistö.

− Se lähtö Auschwitziin vähän viivästyi siinä, ja olin aika poikki. Olisi ollut hieno tilaisuus lähteä katsomaan, mutta jäi ensi kertaan.

− Oltiin aika iisisti, käytiin päivällä kaupungilla ja muutamien jätkien kanssa illalla meksikolaisessa ravintolassa syömässä. Mieli pois lätkästä ja ihan lunkia, Lepistö kertoi vapaapäivästään.

Vaikka vastustajat eivät ole vielä olleet kisojen kärkeä, Leijonat on puolustanut huolellisesti. Avausottelun tappion jälkeen omiin ei ole mennyt yhtään maalia.

− Kai se on koko viisikon synergiaa Peksin kanssa. Hän on ottanut kiinni ne, mitä on pitänyt, mutta ehkä ei olla annettu hirveästi vetojakaan.

Leijonien treeneissä oli leppoisa tunnelma.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Lepistö on yksi Leijonien kokeneimmista puolustajista. Pakistossa häntä vanhempia ovat vain Tuukka Mäntylä ja Topi Jaakola. Nuoret pelaajat ovat Lepistön mukaan niin ammattimaisia, ettei erityiseen mentorointiin ole tarvetta. Esimerkki jäällä ja sen ulkopuolella riittää.

− Jossain vaiheessa se vaakakuppi on näköjään kääntynyt, että nyt ollaan sitten tätä vanhempaa kaartia.

− Hyvin ovat molemmat pakit (Esa Lindell ja Jyrki Jokipakka) esiintyneet. Diggaan erityisesti Esasta, se on hyvä tyyppi ja koko ajan pilke sillmäkulmassa. Kestää hyvin pientä läppääkin, Lepistö kertoi eri-ikäisten pelaajien hierarkiasta.

Keskiviikon harjoituksissa kyykytysvuoro osui tosin sinipaitaan pukeutuneelle Lepistön puoliskolle joukkueesta, kun valkoiset voittivat rangaistuslaukauskilpailun. Rangaistuksena siniset joutuivat kiertämään keskiympyrän polvillaan taapertaen.

Atte (Engren) otti kaikki kiinni. Varmaan parikymmentä vetoa, eikä yhtään maalia. Toivotaan, että säästeltiin niitä huomiselle, Lepistö kertoi viitaten torstain Slovenia-otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle