Elvis ei vieläkään poistunut rakennuksesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Elvis antoi enemmän kunniaa maanmiehilleen.
Kuva © Getty Images
Elvis Merzlikinsin nollaputki MM-kisoissa kesti 109 minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Yhdestä takaiskusta huolimatta Merzlikins torjui kiekon 29 kertaa, ja toimi viimeisenä lukkona Latvian noustessa Kölnin lohkon kärkipaikalle.

Elvis Merzlikins otti aluksi kaksi isoa henkäystä, puhalsi ilmat ulos ja kuvaili ottelua vaikeaksi.

− Tykkään ottelusta, jossa tulee paljon laukauksia. Aluksi niitä ei juurikaan tullut, ja maalilla meinasi tulla kylmä. Oli kohtalaisen lähellä toinen nollapeli, mutta tiimikaverini tekivät uskomatonta työtä laukauksien peittämisessä. Olen todella kiitollinen heille, Luganon maalivahti suitsutti omiaan ja kommentoi pitkää nollaputkeaan.

− Ei sitä rajojaan koskaan tiedä. Tavoitteenani on puskea itseni äärirajoille ja niiden yli. Hetki oli hienoa minulle. En ole vihainen Slovakian maalista, koska en ole varma, oliko tilanteessa mukana maalivahdin häirintää, mutta en voinut sille mitään. Olen iloinen ottelusta ja tiimikavereistani. 

Latvia nousi voiton myötä Kölnin alkulohkon kärkipaikalle, mutta Merzlikins ei anna sen pakottaa päätä.

− Elämme hetkessä ja etenemme päivästä päivään. Nyt nautimme voitosta, ja huomenna on uusi päivä. Harjoitukset tulossa seuraavana päivänä, rentoudumme vähän, ja olemme valmiita seuraavaan koitokseen.

Itseluottamus on Merzlikinsin mukaan joukkueella korkealla kahden voiton jälkeen, mutta jatkossa Latvian pitää pelata fiksummin. Turha rangaistus päätöserässä maksoi heille puhtaan voiton.

− Puolustuksessa meidän pitää olla enemmän hereillä, ja viisaampia. Kuten tänään näimme, pienet asiat maksoivat meille maalin. Meidän pitää vain ottaa näistä opiksi.

Latvia kohtaa seuraavaksi Italian tiistain päiväottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle