"Elämänsä parasta kiekkoa" pelaava 31-vuotias Leijonat-ensikertalainen: "Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi, niin olisin tyytyväinen peliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Sandell kuului Leijona-miehistön onnistujiin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Leijonien yksi ensikertalaisista oli 31-vuotias Sami Sandell. Konkari myönsi perhosten pyörineen vatsassa, kun Suomen kansallislaulu raikasi ennen kamppailun alkua.

− Jopa hieman hyvällä tavalla jännitti, kun Maamme-laulu kajahti ilmoille. Huomasin, että tuli pieni hymy huulille. Oli mahtava fiilis päästä pelaamaan, Sandell avasi tunteitaan.

Sandell edusti viime kauden Ilvestä, joka ei selvinnyt Liigan pudotuspeleihin. Intoa kentällä puhkunut sentteri kertoi tauon näkyvän pistetilastossa.

− Jos olisin kymmenen vuotta nuorempi, niin olisin tyytyväinen peliin. Pystyin luomaan paljon maalipaikkoja ja rakentamaan hyviä tilanteita, mutta se ei riitä. Sain paljon ylivoimavastuuta, niin siinä on pakko tehdä tulosta, yhden syöttöpisteen ottelussa saalistanut Sandell ruoski sihtiään.

Nokian Pyryn kasvatti pelasi vahvan kauden Liigassa, ja oli Ilveksen paras pistemies tehoin 16+32. Sandell ei kuitenkaan uskalla asettaa tavoitetta vielä Tanskassa pelattaviin maailmanmestaruuskisoihin.

− Kovin odotuksin lähden kilpailemaan paikasta, ja mielestäni pelaan elämäni parasta kiekkoa. Jos joskus, niin nyt kisapaikkaan voi olla mahdollisuudet.

Miestä on kolhinut takavuosina useat loukkaantumiset, ja kahtena viime kautena pelejä Liigassa kertyi yhteensä vain 16. Tämän kauden kokenut pelimies on pysynyt poissa sairastuvalta.

− Jo se, että sain pelata lähes koko runkosarjan, oli todella hieno juttu. Vielä tällainen palkinto [maajoukkue] on hieno päätös kaudelle.

Leirityksen kokenutta kaartia edustava Sandell kertoo joukkueessa vallitsevan hyvän hengen. Sentteri on jopa yllättynyt Leijonien tämän hetken joukkueen pelaajamateriaalin laadusta.

− Mielestäni täällä on todella hyviä pelaajia. Sellaisia pelaajia, kehen en ole osannut kiinnittää edes huomiota Liigassa. Mutta kun pääsee harjoittelemaan heidän kanssaan, huomaa kuinka hienoja varsinkin nuoret pelaajat ovat.

Kauden päätteeksi hyökkääjä ilmoitti jättävänsä Ilveksen. Uusi osoite ei ole vielä tiedossa.

− Ensi kauden kuviot ratkeavat sitten, kun maajoukkueessa hommat ovat ohi, Sandell naulaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle