Jack Eichel keräsi turnauksessa tehot 0+5.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Eichel ja Murphy pettyneinä Leijonat-tappion jälkeen: "Emme laittaneet kroppaamme likoon"

Suomi voitti Yhdysvallat MM-puolivälierässä vastoin miltei kaikkia odotuksia. Suomalaisten vastustajat olivat erittäin pettyneitä ottelun lopputulokseen. Myös Leijonat sai ansaitut kehut.

Leijonat eteni 2−0-voitolla Yhdysvalloista MM-kisojen välieriin. Jack Eichel ja Connor Murphy olivat luonnollisesti pettyneitä ottelun lopputulokseen.

− Emme saaneet tarpeeksi laukauksia ja annoimme liikaa vastahyökkäyspaikkoja. Emme laittaneet kroppaamme likoon, joten heidän maalivahtinsa näki kaikki kutimme, harmitteli Eichel.

Harri Säteri pelasi Suomen maalilla loistavasti ja pysäytti kaikki häntä kohti tulleet laukaukset. Eichel antoi ansaitut ylistyssanat suomalaisveskarille.

− Hän oli hyvä maalivahti tänään, ilman maalia turnauksessa jäänyt Buffalo Sabres -hyökkääjä kehui.

Yhdysvallat hävisi ottelun, vaikka se voitti oman alkulohkonsa Kölnissä ja Suomi oli vastaavasti Pariisin-lohkon neljäs.

− Tiesimme olevamme ennakkosuosikkeja ja olimme varmoja, että Suomi olisi hankala vastustaja.

Kapteeni Murphy

Yhdysvaltain kapteeni Murphy ei ollut tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen. Hän löysi Leijonien pelistä monia asioita, joiden ansiosta Suomi kaatoi tänään amerikkalaiset.

− Suomalaiset blokkasivat laukauksia ja puolustivat maaliaan uhrautuvasti. Heillä oli ollut tähän asti hankala turnaus ja heillä oli heikommat lähtökohdat tähän otteluun, joten ehkä he pelasivat kovemmin kuin me.

Murphy kantoi turnauksessa kapteenin C-kirjainta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Yhdysvallat näytti paikoin varsin hitaalta ja vaivalloiselta joukkueelta − juuri sellaiselta kuin Leijonat näytti alkusarjan monessa ottelussa. Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, mutta se ei Murphyn mukaan yllättänyt.

− Eivät he yllättäneet meitä. Osa heistä on pelannut ennenkin yhdessä, joten heidän kemiansa toimivat. Me turhauduimme emmekä pelanneet tavalla, jolla olemme tottuneet pelaamaan.

Yhdysvallat otti ottelun aikana muutamia erittäin heppoisia jäähyjä, ja niiden takia joukkueen yhteispeli kärsi.

− Puhuimme kopissa ja vaihtopenkillä, että meidän on pysyttävä rauhallisena. Pelissä tuli muutamia käänteitä, joiden seurauksena jouduimme ottamaan jäähyjä. Emme saaneet kasattua itseämme tehdäksemme tarvittavia maaleja.

Vaikka välillä näytti, että amerikkalaiset yrittävät sooloilulla murtaa suomalaispuolustusta, tyrmäsi joukkueen kapteeni puheet huonosta joukkuehengestä.

− Mielestäni meillä oli tosi hyvä ryhmä. Näytimme alkulohkossa myös isompiamme vastaan, että pystymme pelaamaan kilpailukykyisesti ketä tahansa vastaan, päätti yhdysvaltalaisten kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Yhdysvaltojen kapteeni ei yllättynyt Saksan voitosta

MAAJOUKKUE | 6.5.2017 0:15
Yhdysvallat aloitti MM-kisansa kivisesti, kun täpötäydessä Lanxess Arenassa isäntamaa Saksa otti yhden maalin voiton varsinaisella peliajalla. Joukkueen kapteeni Connor Murphy ei ollut yllättynyt Saksan otteista, eikä tappiosta. lue lisää

Yhdysvaltojen olympiajoukkueen GM kuoli yllättäen

MAAJOUKKUE | 21.1.2018 19:12
Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton apulaisjohtaja Jim Johannson kuoli sunnuntaiaaamuna. Hänen oli tarkoituksena toimia myös olympiajoukkueen GM:nä. lue lisää

NHL 65:00 -podcast: Jaromir Jagr umpikujassa - suomalaisille tiedossa kesällä uusia koteja

NHL | 17.1.2018 12:00
Tämän kertaisessa NHL 65:00 -podcastissa toimittajat keskustelevat vapaille markkinoille kauden jälkeen todennäköisesti päätyvistä suomalaishyökkääjistä. Lisäksi aiheina pyörivät Sebastian Ahon loukkaantuminen ja Buffalo Sabresin jatkuva alamäki viimeisimpiä kauppoja unohtamatta. lue lisää

Osa-aikaeläkeläinen Gionta johdattaa Yhdysvallat olympialaisiin: ”Hän on loistava johtaja”

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 13:00
Yhdysvallat julkisti olympialaisjoukkueensa nuorten MM-kisojen aikaan. Yhdysvaltain olympiajoukkueen GM Jim Johannson avasi olympiajoukkueen taustoja. lue lisää

Brian Gionta kipparina - Yhdysvallat julkisti olympiajoukkueensa

MAAJOUKKUE | 1.1.2018 22:46
Olympialaiset lähestyvät, ja Yhdysvallat julkisti joukkueensa NHL:n Winter Classicin yhteydessä. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Jack Eichel

Buffalo #15 R kh
s. 1996 Chelmsford, MA, USA
188CM / 88KG
SOPIMUS: 2026
VARAUS: 2015 Buffalo Sabres 1. kierros #2