Jack Eichel keräsi turnauksessa tehot 0+5.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Eichel ja Murphy pettyneinä Leijonat-tappion jälkeen: "Emme laittaneet kroppaamme likoon"

Suomi voitti Yhdysvallat MM-puolivälierässä vastoin miltei kaikkia odotuksia. Suomalaisten vastustajat olivat erittäin pettyneitä ottelun lopputulokseen. Myös Leijonat sai ansaitut kehut.

Leijonat eteni 2−0-voitolla Yhdysvalloista MM-kisojen välieriin. Jack Eichel ja Connor Murphy olivat luonnollisesti pettyneitä ottelun lopputulokseen.

− Emme saaneet tarpeeksi laukauksia ja annoimme liikaa vastahyökkäyspaikkoja. Emme laittaneet kroppaamme likoon, joten heidän maalivahtinsa näki kaikki kutimme, harmitteli Eichel.

Harri Säteri pelasi Suomen maalilla loistavasti ja pysäytti kaikki häntä kohti tulleet laukaukset. Eichel antoi ansaitut ylistyssanat suomalaisveskarille.

− Hän oli hyvä maalivahti tänään, ilman maalia turnauksessa jäänyt Buffalo Sabres -hyökkääjä kehui.

Yhdysvallat hävisi ottelun, vaikka se voitti oman alkulohkonsa Kölnissä ja Suomi oli vastaavasti Pariisin-lohkon neljäs.

− Tiesimme olevamme ennakkosuosikkeja ja olimme varmoja, että Suomi olisi hankala vastustaja.

Kapteeni Murphy

Yhdysvaltain kapteeni Murphy ei ollut tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen. Hän löysi Leijonien pelistä monia asioita, joiden ansiosta Suomi kaatoi tänään amerikkalaiset.

− Suomalaiset blokkasivat laukauksia ja puolustivat maaliaan uhrautuvasti. Heillä oli ollut tähän asti hankala turnaus ja heillä oli heikommat lähtökohdat tähän otteluun, joten ehkä he pelasivat kovemmin kuin me.

Murphy kantoi turnauksessa kapteenin C-kirjainta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Yhdysvallat näytti paikoin varsin hitaalta ja vaivalloiselta joukkueelta − juuri sellaiselta kuin Leijonat näytti alkusarjan monessa ottelussa. Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, mutta se ei Murphyn mukaan yllättänyt.

− Eivät he yllättäneet meitä. Osa heistä on pelannut ennenkin yhdessä, joten heidän kemiansa toimivat. Me turhauduimme emmekä pelanneet tavalla, jolla olemme tottuneet pelaamaan.

Yhdysvallat otti ottelun aikana muutamia erittäin heppoisia jäähyjä, ja niiden takia joukkueen yhteispeli kärsi.

− Puhuimme kopissa ja vaihtopenkillä, että meidän on pysyttävä rauhallisena. Pelissä tuli muutamia käänteitä, joiden seurauksena jouduimme ottamaan jäähyjä. Emme saaneet kasattua itseämme tehdäksemme tarvittavia maaleja.

Vaikka välillä näytti, että amerikkalaiset yrittävät sooloilulla murtaa suomalaispuolustusta, tyrmäsi joukkueen kapteeni puheet huonosta joukkuehengestä.

− Mielestäni meillä oli tosi hyvä ryhmä. Näytimme alkulohkossa myös isompiamme vastaan, että pystymme pelaamaan kilpailukykyisesti ketä tahansa vastaan, päätti yhdysvaltalaisten kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Blashill jenkkien MM-kisavalmentajaksi - Patrick Kane kapteenina

MAAJOUKKUE | 10.4.2018 11:18
Yhdysvallat on aloittanut tulevan MM-kisaryhmän rakentamisen. Suurimpana tähtenä joukkueessa tulee olemaan Chicago Blackhawksin Patrick Kane, joka on nimetty myös joukkueen kapteeniksi. Penkin taakse tulee toista kertaa peräkkäin Jeff Blashill. lue lisää

Yhdysvaltojen kapteeni ei yllättynyt Saksan voitosta

MAAJOUKKUE | 6.5.2017 0:15
Yhdysvallat aloitti MM-kisansa kivisesti, kun täpötäydessä Lanxess Arenassa isäntamaa Saksa otti yhden maalin voiton varsinaisella peliajalla. Joukkueen kapteeni Connor Murphy ei ollut yllättynyt Saksan otteista, eikä tappiosta. lue lisää

Tšekki ja Venäjän olympiaurheilijat lunastivat mitalipelipaikkansa

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 11:53
Päivän kahdessa ensimmäisessä miesten olympiaturnauksen puolivälieräottelussa jaettiin kaksi paikkaa mitalipeleihin. Tšekki nappasi voittomaalikilpailuvoiton Yhdysvalloista ja Venäjän olympiaurheilijat kaatoivat Norjan. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Henrik Borgströmin joukkuekaveri Troy Terry: "Borgström on taitavin pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut"

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 8:43
Yhdysvaltojen Troy Terry on ollut joukkueensa kantavia voimia yhdessä muiden nuorten pelaajien kanssa. Terry kiekkoilee samassa seurajoukkueessa kuin Henrik Borgström ja kehuukin suomalaista vuolaasti. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Jack Eichel

Buffalo #15 R kh
s. 1996 Chelmsford, MA, USA
188CM / 88KG
SOPIMUS: 2026
VARAUS: 2015 Buffalo Sabres 1. kierros #2