Jack Eichel keräsi turnauksessa tehot 0+5.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Eichel ja Murphy pettyneinä Leijonat-tappion jälkeen: "Emme laittaneet kroppaamme likoon"

Suomi voitti Yhdysvallat MM-puolivälierässä vastoin miltei kaikkia odotuksia. Suomalaisten vastustajat olivat erittäin pettyneitä ottelun lopputulokseen. Myös Leijonat sai ansaitut kehut.

Leijonat eteni 2−0-voitolla Yhdysvalloista MM-kisojen välieriin. Jack Eichel ja Connor Murphy olivat luonnollisesti pettyneitä ottelun lopputulokseen.

− Emme saaneet tarpeeksi laukauksia ja annoimme liikaa vastahyökkäyspaikkoja. Emme laittaneet kroppaamme likoon, joten heidän maalivahtinsa näki kaikki kutimme, harmitteli Eichel.

Harri Säteri pelasi Suomen maalilla loistavasti ja pysäytti kaikki häntä kohti tulleet laukaukset. Eichel antoi ansaitut ylistyssanat suomalaisveskarille.

− Hän oli hyvä maalivahti tänään, ilman maalia turnauksessa jäänyt Buffalo Sabres -hyökkääjä kehui.

Yhdysvallat hävisi ottelun, vaikka se voitti oman alkulohkonsa Kölnissä ja Suomi oli vastaavasti Pariisin-lohkon neljäs.

− Tiesimme olevamme ennakkosuosikkeja ja olimme varmoja, että Suomi olisi hankala vastustaja.

Kapteeni Murphy

Yhdysvaltain kapteeni Murphy ei ollut tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen. Hän löysi Leijonien pelistä monia asioita, joiden ansiosta Suomi kaatoi tänään amerikkalaiset.

− Suomalaiset blokkasivat laukauksia ja puolustivat maaliaan uhrautuvasti. Heillä oli ollut tähän asti hankala turnaus ja heillä oli heikommat lähtökohdat tähän otteluun, joten ehkä he pelasivat kovemmin kuin me.

Murphy kantoi turnauksessa kapteenin C-kirjainta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Yhdysvallat näytti paikoin varsin hitaalta ja vaivalloiselta joukkueelta − juuri sellaiselta kuin Leijonat näytti alkusarjan monessa ottelussa. Suomi pelasi turnauksen parhaan pelinsä, mutta se ei Murphyn mukaan yllättänyt.

− Eivät he yllättäneet meitä. Osa heistä on pelannut ennenkin yhdessä, joten heidän kemiansa toimivat. Me turhauduimme emmekä pelanneet tavalla, jolla olemme tottuneet pelaamaan.

Yhdysvallat otti ottelun aikana muutamia erittäin heppoisia jäähyjä, ja niiden takia joukkueen yhteispeli kärsi.

− Puhuimme kopissa ja vaihtopenkillä, että meidän on pysyttävä rauhallisena. Pelissä tuli muutamia käänteitä, joiden seurauksena jouduimme ottamaan jäähyjä. Emme saaneet kasattua itseämme tehdäksemme tarvittavia maaleja.

Vaikka välillä näytti, että amerikkalaiset yrittävät sooloilulla murtaa suomalaispuolustusta, tyrmäsi joukkueen kapteeni puheet huonosta joukkuehengestä.

− Mielestäni meillä oli tosi hyvä ryhmä. Näytimme alkulohkossa myös isompiamme vastaan, että pystymme pelaamaan kilpailukykyisesti ketä tahansa vastaan, päätti yhdysvaltalaisten kapteeni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Yhdysvaltojen kapteeni ei yllättynyt Saksan voitosta

MAAJOUKKUE | 6.5.2017 0:15
Yhdysvallat aloitti MM-kisansa kivisesti, kun täpötäydessä Lanxess Arenassa isäntamaa Saksa otti yhden maalin voiton varsinaisella peliajalla. Joukkueen kapteeni Connor Murphy ei ollut yllättynyt Saksan otteista, eikä tappiosta. lue lisää

Granatosta jenkkien olympiaryhmän päävalmentaja

MAAJOUKKUE | 4.8.2017 17:39
USA Hockey ilmoitti perjantaina valmennusjohtonsa ensi vuoden olympiajääkiekkoon. NHL-miesten ollessa pois turnauksesta päävalmentajana toimii Tony Granato, joka luotsaa päätyönään Wisconsinin yliopistojoukkuetta. lue lisää

Hjalmarsson Arizonaan, Murphy Windy Cityyn

NHL | 23.6.2017 19:26
Chicago Blackhawks ja Arizona Coyotes ovat tehneet pelaajakaupan, jossa tärkeimpinä palasina liikkuvat puolustajat. lue lisää

Keskeiset väitteet Leijonien puolivälierästä − "Eivät he keskenään peliä Leijonille voita"

MAAJOUKKUE | 18.5.2017 13:20
Leijonat kohtaa MM-kisojen puolivälieräottelussa Yhdysvallat. Vastustaja on ottelussa paremman alkulohkosuorittamisensa myötä ennakkosuosikki, mutta suomalaisilla on omat mahdollisuutensa. lue lisää

Analyysi: Nuori ja nopea Yhdysvallat on hitaan Suomen painajainen

MAAJOUKKUE | 18.5.2017 12:00
Suomen puolivälierävastus Yhdysvallat voitti A-lohkon vakuuttavalla pelillä. Kuuden ottelun voittoputkessa porskuttava nuori jenkkiryhmä on Suomea vastaan selvä ennakkosuosikki. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Jack Eichel

Buffalo #15 R kh
s. 1996 Chelmsford, MA, USA
188CM / 88KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Buffalo Sabres 1. kierros #2