Ei tarvitse harhautella, jos loistaa muutenkin

LIIGA / Haastattelu
Juhani Tyrväinen oli tiistain kotiottelun ehdoton valopilkku.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Pelicans ja Ilves kohtasivat tasaisissa tunnelmissa Lahden illassa tiistaina. Ottelu vaikutti alkuun tahmealta, ja ensimmäisen erän jälkeen ei varmasti kukaan odottanut maalikarkeloita. Toisin kävin, kun lahtelaiset kukistivat vieraat maalein 5-1.

Pelin jälkeen pukukoppikäytävää pitkin käveli onnellinen Juhani Tyrväinen. Pelikaanihyökkääjä oli avainasemassa kotivoitossa, sillä hän ilahdutti lahtelaisyleisöä tehoin 1+2. Hän sanoi alusta asti tietäneensä, että ottelusta tulisi vielä pelikaaninäkökulmasta otollinen.

− Kyllä pieni sellainen "ei perkele" siinä pääsi, kun Ilves teki avausmaalin. Onneksi löimme kuitenkin hyvää painetta juuri ennen sitä ja hyvä niitti erän loppuun.

Tyrväinen oli oikeutetusti kotiyleisön hurratuin sankari. Pelaaja kertoi säikähtäneensä kolmannessa erässä ottamaansa rangaistusta, mutta pelästyminen poiki kuitenkin läpiajomaalin suoraan jäähykopista. Maali oli etukäteen mielessä varovaisesti pureskeltu.

− Kyllä boksissa mietin, että mitä tekisin, jos tulisikin kiekko suoraan lapaan. Sitten kun se tulikin, niin mietin mielessäni, että mitä ihmettä, Tyrväinen kommentoi.

Lopputulos oli tyylikäs ja suoraviivainen. Kiekko pomppi hyvin Pelicansin maalinedustan tilanteesta Tyrväisen lapaan, ja Ilves-maalivahti Lassi Yrjölä joutui kahville. Lahtelainen löysi tilanteesta vahvuutensa lisäksi myös heikkouden. Se tosin jää varjoon hänen illasta toiseen jatkuvien perusvarmojen otteidensa rinnalla.

−Ajattelin, että yritän längistä, kun niissä olen jonkin verran onnistunut. Ehkä se harhauttaminen ei ole oikein minun juttuni.

Rangaistuksen lähtökohdat olivat humoristiset, kun kaksiminuuttisen aiheutti Ilveksessä pelaava Antti Tyrväinen. Juhanin veli sai junailtua nuoremmalle perheenjäsenelleen estämisjäähyn Pelicansin ylivoimatilanteessa.

− Kyllä Antti heti siinä tilanteessa kuittasi, että taas menit vanhanaikaiseen.

Tyrväinen kuitenkin kertoi, ettei veljen pelaaminen vastajoukkueessa vaikuttanut omaan peliin mitenkään.

− Ei se näkynyt pelin latauksessa ollenkaan. Veikkaan, että Antilla vaikutti enemmän kuin pääsi pelaamaan kotikaupunkiinsa Pelsuja vastaan.

Tyrväinen suhtautui neutraalisti veljensä kohtaamiseen kaukalossa.

− Jälkikäteen täytyy ehkä vähän kuittailla, myönsi kuitenkin Tyrväinen lopulta.

» Lähetä palautetta toimitukselle