Ei kautta ilman maalia – Ohtamaan vuoro onnistua

KHL / Haastattelu
Atte Ohtamaa iski Jugra-pelissä kauden avausmaalinsa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit voitti vierasjoukkue Jugra Hanti-Mansijskin kärsivällisyytensä avulla lukemin 6-1, vaikka vierasjoukkueen pelityyli teki Jokereiden illasta vaikean. Kauden avausmaalinsa tehnyt jokeripuolustaja Atte Ohtamaa oli tyytyväinen sekä omaan peliinsä että Jokereiden ehyeen suoritukseen.

Viihdyttävyyden osalta Jokereiden ja Jugran välinen ottelu oli kuluneen KHL-kauden heikoimpia. Vierasjoukkue Jugra saapui Helsinkiin lähinnä rikkomaan kotijoukkueen peliä. Tämä teki myös Jokereiden pelistä ajoittain vaikean näköistä.

Kotijoukkue luotti pelitapaansa, ja lopulta kärsivällisyys myös palkittiin. Jokerit mätti toisessa ja kolmannessa erässä voittoon oikeuttaneet osumat väkisin, eikä heikkotasoinen vastustaja pystynyt isäntien kyydissä.

Jokereiden puolustaja Atte Ohtamaa oli joukkueensa esitykseen erittäin tyytyväinen.

− Minun mielestäni ainakin me olimme tänään hyviä, vaikka vastustaja ei välttämättä ollut sarjan kovin joukkue. Saimme otteluun hyvän alun, vaikka he tekivätkin ensimmäisen maalin. Pystyimme pelaamaan omaa systeemiämme, se palkittiin, ja tulos oli hyvä, Ohtamaa analysoi.

Vierasjoukkue Jugra pelasi nöyrää ja kurinalaista vieraskiekkoa, jossa ei hienouksia nähty. Jugra pyrki tukkimaan keskialueen tiiviillä sapluunallaan, ja Jokerit oli pakotettu pelaamaan päätykiekkoja. Vastaavasti omalla alueellaan vierasjoukkue pudotti neljä miestä oman maalin eteen, joten Jokerit ei päässyt lukemista huolimatta helpolla.

− Vastustaja kuitenkin osoitti, että jos heille antaa maalipaikkoja, niin kyllä he pystyvät maalin tekemään. Tämän tyylisissä peleissä on erityisen tärkeää pelata kärsivällisesti ja luottaa omaan pelitapaan. Vastustaja oli kurinalainen ja puolusti hyvin, sen murtaminen vaati meiltä pitkiä hyökkäyksiä, niissä onnistuimme tänään hyvin, Ohtamaa jatkoi.

Jokereiden ykkösparissa yhdessä Ville Lajusen kanssa pelannut Ohtamaa teki ottelussa Jokereiden ensimmäinen maalin. Tilanteessa Brandon Kozun pudotti kiekon viivaan, josta nivalalaislähtöinen puolustaja ampui kiekon ruuhkan läpi Jugra-maaliin.

Maali oli Ohtamaalle kauden ensimmäinen, joten peruspuolustajakaan ei pelaa kauttaan ilman maalia.

− Näin se yleensä menee, ei kautta ilman maalia. Kiva kun tuli henkilökohtainenkin onnistuminen tässä vaiheessa. Tätä on odotettu kauan!

− Maalitilanteessa Peter Regin teki loistavasti maskia maalin edessä, ja minä sain hyvän syötön viivalle. Maalin edessä oli niin hyvä maski, että tällainen heikompikin veto menee maaliin, Ohtamaa kertoi pilke silmäkulmassa.

Kaikkinensa  Ohtamaan ilta oli onnistunut, sillä virheettömän pelin lisäksi puolustaja oli jäällä myös Jokereiden toisen maalin aikana. Maalitilannetta tarkastettiin myös videolta, sillä kiekon lisäksi maaliin päätyi jokerihyökkääjä Pekka Jormakka.

− Oma peli alkaa sujua pikku hiljaa taas paremmin. Minulla on vaikea jakso alla, ja nyt pitää uskoa, että taso alkaa nousta. Mielestäni onnistuin tänään hyvin.

Ohtamaa sai ottelussa paljon vastuuta, mutta viime kaudesta poiketen tällä kaudella ylivoimalla peliaikaa ei ole tullut. Viime kaudella kiekkoyleisön ihmetykseksi Ohtamaa pelasi Jokereiden ylivoimassa maskimiehen paikalla.

Vieläkö peruspuolustaja tahtoisi maskimieheksi?

− Aina on mukava pelata erilasia rooleja ja kaikkia erikoistilanteita. Ehkä olen nyt minulle parhaiten sopivassa roolissa. Viime kaudella maskimiehen rooli oli alkuun hieman outo, mutta se oli myös todella hauskaa. Meillä oli selkeä systeemi, miten pelasimme sitä yv-kuviota.

− Olen totta kai valmis hyppäämään samalle paikalle. Se olisi siisti kokemus, Ohtamaa nauroi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle