Eero Kilpeläinen: ”Meillä kaikki laittaa itsensä likoon”

LIIGA / Haastattelu
Eero Kilpeläisen focus on pysynyt olennaisessa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Kuopiossa KalPa raapi jo kauden kolmannen rankkarivoittonsa. Pisteiden takuumiehenä oli jälleen Eero Kilpeläinen, joka on voittomaalikilpailuissa ollut tällä kaudella ohittamaton.

KalPan positiivinen alkukausi sai lauantaina jatkoa, kun kotijoukkue puristi HPK:lta kaksi pistettä. Savolaisten viidestä ottelusta peräti kolme on mennyt pisimmän kaavan kautta, ja jokaisesta KalPa on poistunut voittajana. Kolmen voittomaalikilpailun aikana Eero Kilpeläinen ei ole päästänyt maaliakaan.

– Rankkareissa itseluottamus ratkaisee tosi paljon. Kun itseluottamus on korkealla, niin kaikki kulkee, Kilpeläinen totesi.

Voittomaalikilpailusta Kilpeläisellä oli myös oma mielipiteensä.

– Ihan hyvä tapa tämä on, mutta minun puolesta rankkarit voitaisiin ampua vaikka heti varsinaisen peliajan jälkeen.

Kokonaisuudessaan ottelu ei ollut KalPan parasta osaamista. Osansa savolaisten vaikeudesta teki vierasjoukkue, joka miehitti keskikaistan tehokkaasti ja piti KalPan pois maalintekosektorilta. Väsymyksen piikkiin Kilpeläinen ei hieman vaisuja otteita kuitenkaan laittanut.

– Ei väsymystä voi käyttää tekosyynä. Tällaistahan tämä on koko kausi, että tiiviisti pelataan. Silloin vaan pitää hoitaa itsensä sellaiseen kuntoon, että on valmiina pelaamaan. Väsymyskin on loppupeleissä niin paljon henkistä. Pitää pystyä olemaan sellaisessa mielentilassa, että jaksaa pelata.

– Ei se ihan parasta peliä meiltä ollut, mutta oli tosi iso asia, että noustiin lopussa tasoihin ja voittoon asti rankkareissa.

Vierailijat näyttivätkin karkaavan voittoon, kun Jesse Saarinen iski erikoisella maalilla HPK:n johtoon. Tilanne meni monelta katsojalta ohi, eikä Kilpeläinenkään osannut tarkalleen kertoa, mitä tilanteessa tapahtui.

– Luulin, että mulla oli tolppa kiinni. Tuntui, kun kiekko osui luistimeen, sen jälkeen kaveri tuli päin ja kiekko oli maalissa. Jotenkin se oli pyörähtänyt, en kyllä osaa itsekään sanoa miten.

Kokeneen veräjänvartijan kausi on tähän saakka ollut erinomainen. Jokaisessa ottelussa Kilpeläinen on ollut KalPan parhaimmistoa.

– Hyvin on lähtenyt, mutta annan siitä kiitosta myös kenttäpelaajille. Tänäänkin pelaajat ottivat todella monta blokkia. Se on tärkeää. Meillä kaikki laittaa itsensä likoon ja yrittää parhaansa. Silloin on kiva pelata itsekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle