Leijonien GM ehti hikoilla Unkarin kiekkojuhlissa ja pohtia olympialaisia.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla.

NHL-pelaajat eivät ole mukana Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa, mutta GM Jere Lehtisen mielestä se vain tarjoaa upean ja ainutkertaisen mahdollisuuden Euroopassa pelaaville Leijonille.

− Harmi tietysti, että kaikki maailman parhaat pelaajat eivät ole mukana. Jos unohdetaan kuitenkin se NHL ja heidän poissaolonsa, on tämä hieno mahdollisuus Euroopan pään pelaajille. Saamme varmasti hyvän jengin kasaan.

− Heillä on nyt mahdollisuus pelata olympialaisissa, ja se on huokunut pelaajista. Jo kesällä meidän yhteisessä tapaamisessamme ja nyt kun kausi on lähtenyt käyntiin, on sen huomannut heidän suorituksistaan, että korkealla tasolla pelaavat, Lehtinen kertoi hymyillen.

Koska NHL-pelaajat loistavat poissaolollaan, kääntyvät turnauksen voimasuhteet päälaelleen. Kanada ja Yhdysvallat saavat jalkeille yhä iskukykyiset joukkueet, mutta luonnollisesti kokoonpano näillä ryhmillä on valovuosien päässä siitä, mitä on nähty aiemmissa talviolympiakisoissa.

Lehtinen kuitenkin näkee, että tilanne on kaikille sama. Kuten aiempienkin olympialaisten kohdalla, haasteeksi nousee turnauksen pelaaminen keskellä kautta, jolloin millään joukkueella ei jää paljon aikaa hitsautua yhteen.

− Uskon, että turnauksesta tulee tasainen. Kaikki maat lähtevät aika lailla samalla viivalta.

− Olympialaiset tulevat todella nopeasti vastaan. Pari EHT-turnausta kauden aikana ja hieman leiritystä - ja sitten mennäänkin jo, Lehtinen valotti.

Onko Eeli Tolvanen jo nyt Leijonien ykköstykki?

Kotimaisen kiekkosyksyn ykköstähti on Patrik Laineen kaltaiseen maali-iloitteluun KHL-Jokereiden paidassa intoutunut Eeli Tolvanen. Edelliset kaksi kautta USHL:n Sioux City Musketeersin juniorijoukkueessa pelannut Tolvanen on voinut jäädä monelta kiekonseuraajalta aiemmin pimentoon.

Kuitenkin viime vuoden U20-kisoissa ja edeltäneen vuoden U18-kisoissa Tolvanen takoi pisteitä yli pinna per peli -tahdilla. Nashville Predatorsin ykköskierroksen varaus on jatkanut samaa hurjaa vauhtia myös monta astetta kovemmissa KHL-peleissä, kun kahdentoista ottelun saldo on jo 14 pistettä ja kaksi hattutemppua.

− Hän on yksi niistä pelaajista, joita olemme nyt seuranneet. Koska Eeli pelasi edelliskaudet Pohjois-Amerikan junnusarjoissa, häntä ei ole tietysti tullut samaan tapaan aiemmin seurattua. Nyt kun olen paljon nähnyt Jokereiden pelejä, täytyy sanoa että kyseessä on mielenkiintoinen pelaaja, Lehtinen linjasi.

− Siellä on muitakin nuoria, joita seuraamme. Esimerkiksi Miro Heiskanen odottaa, että hän pääsee takaisin pelaamaan. Uutta sukupolvea on tulossa, ja se on kiva nähdä kuinka ennakkoluulottomasti nämä nuoret kaverit pelaavat.

Olympiajoukkueesta paikkaa tavoittelee iso nippu suomalaispelaajia. Tällä kertaa tosin NHL-pelaajien puuttumisen myötä ei tarvitse arvuutella ketkä sattuvat olemaan saatavissa kisojen aikaan. Aiempina vuosina Leijonien johto ei ole ainakaan pelännyt nostaa nuoria pelaajia suoraan isoihinkin rooleihin, joten mm. Tolvanen ja Heiskanen voivat hyvinkin Korean koneeseen nousta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Miro Heiskanen ensimmäisestä vierasvoitosta: "Jengi uhrautui mahtavasti"

LIIGA | 14.10.2017 23:04
HIFK:n lahjakas suomalaispuolustaja Miro Heiskanen iski Turun lauantai-illassa maalin ja pelasi reilut 20 minuuttia. Heiskanen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja avasi vähän tarinaa reissustaan Dallasissa. lue lisää

Road to Buffalo – Paras puolustus miesmuistiin

MAAJOUKKUE | 13.10.2017 13:00
Hiukan reilu kaksi kuukautta ja Joulupukki lähtee Korvatunturilta. Siitä on enää kaksi päivää kiekkoihmisen todelliseen jouluun, kun nuorten MM-kisat käynnistyy tapaninpäivänä Buffalossa Yhdysvalloissa. lue lisää

Miro Heiskanen aivotärähdyksestään: "Välillä tuollaisia sattuu"

LIIGA | 7.10.2017 9:00
HIFK sai torstaina odotetun pelaajan takaisin kaukaloon, kun Miro Heiskanen pelasi tämän kauden ensimmäisen Liiga-ottelun. Heiskanen kärsi kauden alussa loukkantumisesta, eikä tämän takia ole päässyt pelaamaan. Jatkoaika kävi jututtamassa nuorta huippulupausta. lue lisää

Heiskanen palaa HIFK:n kokoonpanoon - Mukana myös uusin hankinta ja Liiga-debytantti

LIIGA | 5.10.2017 14:00
HIFK saa Vaasan reissulle sairastuvalta mukaan kauan odotetun Miro Heiskasen. Myös CHL:ssä kypärätempun tehnyt Niklas Nordgren tekee Liiga-debyyttinsä. lue lisää

Heiskanen loukkaantumisen jälkeen takaisin kaukaloon

LIIGA | 5.10.2017 13:58
Miro Heiskanen pelaa torstaina tämän Liiga-kauden ensimmäisen ottelunsa. Nuori huippulupaus on ollut alkukauden loukkaantumisen vuoksi sivussa. lue lisää

Kommentit

Jere Lehtinen

s. 1973 Espoo, FIN
183CM / 88KG
SOPIMUS: UFA
VARAUS: Minnesota North Stars 1992, 4. kierros # 88