Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Leijonien GM ehti hikoilla Unkarin kiekkojuhlissa ja pohtia olympialaisia.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla.

NHL-pelaajat eivät ole mukana Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa, mutta GM Jere Lehtisen mielestä se vain tarjoaa upean ja ainutkertaisen mahdollisuuden Euroopassa pelaaville Leijonille.

− Harmi tietysti, että kaikki maailman parhaat pelaajat eivät ole mukana. Jos unohdetaan kuitenkin se NHL ja heidän poissaolonsa, on tämä hieno mahdollisuus Euroopan pään pelaajille. Saamme varmasti hyvän jengin kasaan.

− Heillä on nyt mahdollisuus pelata olympialaisissa, ja se on huokunut pelaajista. Jo kesällä meidän yhteisessä tapaamisessamme ja nyt kun kausi on lähtenyt käyntiin, on sen huomannut heidän suorituksistaan, että korkealla tasolla pelaavat, Lehtinen kertoi hymyillen.

Koska NHL-pelaajat loistavat poissaolollaan, kääntyvät turnauksen voimasuhteet päälaelleen. Kanada ja Yhdysvallat saavat jalkeille yhä iskukykyiset joukkueet, mutta luonnollisesti kokoonpano näillä ryhmillä on valovuosien päässä siitä, mitä on nähty aiemmissa talviolympiakisoissa.

Lehtinen kuitenkin näkee, että tilanne on kaikille sama. Kuten aiempienkin olympialaisten kohdalla, haasteeksi nousee turnauksen pelaaminen keskellä kautta, jolloin millään joukkueella ei jää paljon aikaa hitsautua yhteen.

− Uskon, että turnauksesta tulee tasainen. Kaikki maat lähtevät aika lailla samalla viivalta.

− Olympialaiset tulevat todella nopeasti vastaan. Pari EHT-turnausta kauden aikana ja hieman leiritystä - ja sitten mennäänkin jo, Lehtinen valotti.

Onko Eeli Tolvanen jo nyt Leijonien ykköstykki?

Kotimaisen kiekkosyksyn ykköstähti on Patrik Laineen kaltaiseen maali-iloitteluun KHL-Jokereiden paidassa intoutunut Eeli Tolvanen. Edelliset kaksi kautta USHL:n Sioux City Musketeersin juniorijoukkueessa pelannut Tolvanen on voinut jäädä monelta kiekonseuraajalta aiemmin pimentoon.

Kuitenkin viime vuoden U20-kisoissa ja edeltäneen vuoden U18-kisoissa Tolvanen takoi pisteitä yli pinna per peli -tahdilla. Nashville Predatorsin ykköskierroksen varaus on jatkanut samaa hurjaa vauhtia myös monta astetta kovemmissa KHL-peleissä, kun kahdentoista ottelun saldo on jo 14 pistettä ja kaksi hattutemppua.

− Hän on yksi niistä pelaajista, joita olemme nyt seuranneet. Koska Eeli pelasi edelliskaudet Pohjois-Amerikan junnusarjoissa, häntä ei ole tietysti tullut samaan tapaan aiemmin seurattua. Nyt kun olen paljon nähnyt Jokereiden pelejä, täytyy sanoa että kyseessä on mielenkiintoinen pelaaja, Lehtinen linjasi.

− Siellä on muitakin nuoria, joita seuraamme. Esimerkiksi Miro Heiskanen odottaa, että hän pääsee takaisin pelaamaan. Uutta sukupolvea on tulossa, ja se on kiva nähdä kuinka ennakkoluulottomasti nämä nuoret kaverit pelaavat.

Olympiajoukkueesta paikkaa tavoittelee iso nippu suomalaispelaajia. Tällä kertaa tosin NHL-pelaajien puuttumisen myötä ei tarvitse arvuutella ketkä sattuvat olemaan saatavissa kisojen aikaan. Aiempina vuosina Leijonien johto ei ole ainakaan pelännyt nostaa nuoria pelaajia suoraan isoihinkin rooleihin, joten mm. Tolvanen ja Heiskanen voivat hyvinkin Korean koneeseen nousta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Marjamäki: "Tolvanen ja Heiskanen tyrkyllä olympialaisiin"

MAAJOUKKUE | 30.10.2017 15:30
Suomen maajoukkue valmistautuu helmikuussa pelattaviin olympialaisiin eri tavalla kuin viisiin edellisiin kisoihin, sillä NHL-pelaajat eivät ole käytettävissä. Tämä muuttaa turnauksen luonnetta. lue lisää

"Ihan voitettavissa ollut peli" - Heiskanen jäi kaipaamaan Leijonilta tehoja

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 17:30
Leijonien kolmen peräkkäisen olympiamitalin putki katkesi tylysti, kun Kanada oli puolivälierässä parempi maalein 1-0. Nuori puolustaja Miro Heiskanen sai ottelun lopussa paljon vastuuta, kun Leijonat haki vimmatusti tasoitusta. lue lisää

Heiskasella vakuuttava sisääntulo miesten arvokisoihin - "Täytyy vain pelata entistä fiksummin"

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 12:00
Miro Heiskanen on saanut olla vakuuttavista otteista huolimatta melko rauhassa, kun kaikkien huomio on ollut ikätoveri Eeli Tolvasessa. Ruotsi-ottelusta Heiskanen odottaa kiireistä Ruotsin kovan karvauksen takia. lue lisää

Junioritähti, maailmanmestari, Stanley Cup -voittaja: Yle Areenan dokumentti nostaa Jere Lehtisen valokeilaan

LIIGA | MAAJOUKKUE | NHL | 18.2.2018 9:00
”Jere Lehtinen #26” -dokumentti tarjoaa kattavan henkilökuvan menestyneestä kiekkotähdestä. Lehtistä kehuvat niin omaiset, pelikaverit kuin valmentajatkin, eikä monikaan pelaaja saa vastaavaa suitsutusta. lue lisää

Hobititkin tarvitsivat tukea voitokkaalla matkallaan − Tolvasta odottaa Mordor, ellei apuja tule

MAAJOUKKUE | 17.2.2018 16:00
Olympianäyttämöllä Tolvanen on nyt saman tilanteen kynnyksellä kuin seurajoukkueessa. Hän tarvitsee muuta joukkuetta viedäkseen tehtävänsä maaliin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Miro Heiskanen

HIFK #41 L p
s. 1999 Espoo
185CM / 78KG
SOPIMUS: 2019