Dufva avasi Lukon taistelua: "Murtuneita käsiä ja pelaamista ilman polven sivusiteitä"

LIIGA / Haastattelu
Risto Dufvasta on tullut osa raumalaista kiekkoyhteisöä.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Lukko taisteli viimeiseen asti kauden päättämisestä pronssijuhlissa, mutta lopulta JYP vei pidemmän korren. Ottelun jälkeen Risto Dufva pohdiskeli kulunutta kautta ja tähtäsi katseensa jo visusti tulevaan.

Vaikka JYP olikin pronssiottelussa kuskin paikalla, Lukko pysyi pitkään taistelussa mukana. Lukon kannalta ratkaisu tuli varsin ikävällä tavalla, kun JYP teki voittomaalin pelatessaan alivoimalla. Lopulta pronssimitalit matkasivat Jyväskylään 2−1-lukemin.

− Tulosta pitää kunnioittaa, eikä siinä ole mitään väärää. JYP oli tuon verran parempi. Uljaasti taistelimme repaleisella porukalla, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kertasi.

− Tietäisitte vaan, kuinka repaleisella porukalla on menty. Osa pelaajista on pelannut murtuneella kädellä, joku ilman toisen polven sivusiteitä.

Lukko kuului ennen kautta suurimpiin mestarisuosikkeihin. Jo ennen kautta omia huolia loi kapea hyökkäyskalusto. Kauden mittaan vaivanneet loukkaantumiset tekivät raumalaisten taistelusta entistä haastavamman.

− Olimme suunnitelleet, että tämä on Joni Nikon läpimurtokausi, mutta loukkaantumiset pilasivat sen. Ennen pudotuspelejä tuli pitkä loukkaantuminen Aaron Gagnonille. Tämän lisäksi myös Ville Vahalahden ja Jerry Ahtolan kaudet päättyivät liian aikaisin, Dufva harmitteli.

Pronssiottelun jälkeen yksi aikakausi tuli päätökseensä, kun Ville Nieminen ripusti hokkarit naulaan. Dufva antoi oman tunnustuksensa myös hänelle.

− Nieminen on merkittävä jääkiekkopersoona, hän toi juuri sitä mitä häneltä odotimme.

Samaa tietä kohti mestaruussaunaa

Kokenut Dufva on nähnyt valmentajana monenlaista. Päävalmentaja on muun muassa valmentanut kaikkia tämän kauden välieräjoukkueita jossain vaiheessa uraansa.

Päättynyt kausi oli Dufvan kolmas kalastajakaupungissa. Dufvan mukaan koko joukkue on mennyt selvästi eteenpäin tänä aikana. Vaikka se kirkkain, mestaruus, ei toteutunut tänäkään vuonna, Dufva näkee sen mahdolliseksi.

− Isossa kuvassa olen tyytyväinen. Urheiluun kuuluu jonkun ison asian tavoitteleminen, meille se oli mestaruuden voittaminen. Vaikka se on äärimmäisen vaikeaa, opimme sen olevan mahdollista.

− Haluan jatkaa tulevaisuudessa samalla linjalla. Korkean profiilin tavoitteet, ja niiden mukaisesti tehdään töitä joka päivä. Se että mestaruuden voittaa vain yksi joukkue, kuuluu urheiluun. Rohkeus sen tavoitteluun on kaikista suurin arvo.

Raumalainen kiekkoseura on tehnyt hienon nousun kohti huippua. Tästä kertoo jo se tosiasia, että kulunut kausi oli neljäs peräkkäinen, kun Lukko pääsi mitalipeleihin.

51-vuotias päävalmentaja jakoi suuret kiitokset koko organisaatiolle ja Rauman kiekkoyhteisölle hienosta yhteistyöstä. Dufvan mukaan organisaatio on ottanut hyviä kehitysaskeleita, jotka ovat tärkeitä himoitun mestaruuden tavoittelussa. Nälkää mestaruuden tavoittelusta ei ainakaan puutu, sillä sitä on juhlittu viimeksi yli puoli vuosisataa sitten.

− On helppo lähteä sille tielle, että teemme parhaamme ja katsomme, mihin se riittää. Se ei kuitenkaan ole voittajan tie. Voitto ei tule vahingossa, sitä pitää oikeasti tavoitella, Dufva runoili.

Kun kiitokset oli jaettu, oli aika suunnata katseet kohti ensi kautta.

− Ensi vuonna on jälleen uusi mahdollisuus, johon pitää tarttua. Tästä kaudesta pitää ottaa hyvät asiat mukaan ja korjata puutteet, Dufva tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle