Doug Derraugh: "Meillä oli kaikki tarvittava voittamisen suhteen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadalaisten kasvoilta paistoi pettymys.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Kanada joutui tyytymään MM-kisoissa toista vuotta peräkkäin hopeaan USA:n juhliessa. Kanadan päävalmentaja Doug Derraugh ja joukkueen kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Caroline Ouellette vetivät finaalia yhteen ottelun jälkeen.

Kanadan alku finaaliottelussa oli kaikkea muuta kuin hyvä. Joukkue joutui 0−3-tappioasemaan jo kymmenennen peliminuutin kohdalla. Joukkueen päävalmentaja Doug Derraugh ei ymmärrettävästi ollut tyytyväinen avauserään.

− Yhdysvaltalaiset saivat meidät pulaan heti avauserän alussa ja päästimme heidät turhan helposti hyville laukaisupaikoille. Pelikurissa oli myös parantamisen varaa, sillä otimme ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin kaksi jäähyä ja USA rankaisi niistä molemmista.

Kanada kuitenkin nousi mukaan otteluun toisen erän salamamaaleillaan. Kolme osumaa vajaaseen kahteen minuuttiin toi vaahteranlehdet tasoihin ja mukaan taisteluun.

Derraugh antoi joukkueelleen tunnustusta hienosta noususta, vaikka lopulta tuloksena olikin tappio.

− Toisessa erässä joukkue osoitti periksiantamatonta luonnetta nousemalla 2−5-tappioasemasta nopeasti tasoihin. Ottelu hieman tasaantui mitä pitemmälle peli eteni. Pienet asiat ratkaisivat päätöserässä ja peli olisi voinut 5−5-tilanteessa kääntyä kummalle tahansa.

Kokenut hyökkääjä Caroline Ouellette näki, että kanadalaisilla oli erittäin hyvät mahdollisuudet ottelun voittoon, kun kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista.

− Kolmanteen erään lähdettäessä meillä oli paljon hyvää energiaa ja jokainen uskoi, että pystymme hoitamaan homman kotiin. USA oli kuitenkin tehokkaampi maalipaikoissaan ja varsinkin heidän ylivoimansa oli tappavan tehokasta.

Kanada vei olympiakultaa Sotsissa, mutta viime vuosina MM-kisat ovat olleet kanadalaisille vaikea paikka. Ouelletten mielestä MM-kisat ovat erittäin tärkeä turnaus, vaikka eletään olympialaisten jälkeistä kautta, jolloin monet huippupelaajat pitävät välivuotta.

− MM-kisojen finaalitappio ole todellakaan hyvä asia, eikä häviäminen ei ole koskaan mukavaa. USA halusi tällä kertaa enemmän voittoa kuin me, valitettavasti.

Derraugh on toki myös tietoinen Kanadan heikosta menestyksestä viimeisissä MM-kisoissa, muttei osannut antaa asialle yksittäistä selitystä.

− En voi tietenkään puhua koko kanadalaisen kiekkoyhteisön puolesta, mutta henkilökohtaisesti en osaa nimetä yhtä syytä siihen, miksi emme ole viime vuosina MM-kisoissa menestyneet. Siinä meillä on selvä itsetutkiskelun ja kehittymisen paikka.

− Kanadalainen jääkiekko haluaa ehdottomasti menestyä kaikissa turnauksissa, missä se pelaa, Derraugh totesi.

Kanadan joukkue oli Malmön kisajäillä selvästi kokemattomampi ja nuorempi aiempiin vuosiin verrattuna. Derraugh ei nähnyt, että joukkueen vähäinen kokemus olisi ollut haitaksi mestaruusjahdissa.

− Kyllä meillä oli kaikki tarvittava voittamisen suhteen. Pääsimme päätöserään tasalukemista ja kuten aiemmin totesinkin, peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Otan päävalmentajana vastuun siitä, että emme kyenneet parempaan.

Kanadalle tappio teki erittäin kipeää, mutta päitä ei kannata silti haudata maan alle.

− Kerroin joukkueelle olevani ylpeä heistä tappiosta huolimatta. Tulimme upeasti vielä mukaan peliin, mutta se ei vain riittänyt. Jokainen meistä on nyt pettynyt, mutta kaikki voivat silti olla ylpeitä itsestään, Derraugh sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle