Donskoi toivoo enemmän katsojia CHL-peleihin

CHL / Haastattelu
Donskoi oli mukana Kärppien jokaisessa maalissa eilen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien kolmosketju Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi on alkukaudesta ollut joukkueen tasaisin ketju ja terävin syömähammas. Ketjun oikea laitahyökkääjä Donskoi on iskenyt CHL-peleissä tehot 3+3.

CHL-peleissä kultakypärän sijaan käytetään pelipaitaa, jonka selässä lukee "Top scorer" (Paras pistemies). Kärpistä tätä paitaa kantaa Donskoi. Hyökkääjä teki Košicea vastaan pelatussa pelissä tehot 1+2 ollen mukana jokaisessa Kärppien maalissa.

− Mielestäni koko joukkue pelasi hyvin. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää oli hyviä, ja saatiin paljon maalipaikkoja. Maaleja ei kuitenkaan saatu tehtyä, kun taas kaveri teki aika kovalla prosentilla omista paikoistaan. Peli pysyi tiukkana loppuun asti, mutta onneksi voitettiin.

− Meidän ketju on pikkuhiljaa alkanut nostaa tasoaan ja meidän täytyykin pystyä pelaamaan joka ilta sillä omalla tasollamme. Meidän pitää aiheuttaa vastustajalle jäähyjä ja viedä peliä vastustajan päätyyn, missä me ollaan parhaimmillaan.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui kolmosketjuaan.

− Junttila – Kemppainen – Donskoi- ketju on nyt siinä lennossa, että he kantavat aika hyvin meitä tällä hetkellä. He voittivat maalipaikat 14-0 ja tekivät molemmat maalit.

− Kaikki näkevät millä intohimolla ja temmolla he (kolmosketju) pelaavat.

CHL-pelit eroavat liigapeleistä muun muassa fyysisyydessä ja pelinopeudessa. Donskoi myöntää pelin etenkin tšekkiläistyylisiä joukkueita vastaan olevan erilaista verrattuna suomalaisiin liigajoukkueisiin.

− Peli on melko eri luontoista. Tšekit pelaavat "luomupeliä", heillä ei hirveän paljoa ole ns. ohjattua puolustusta vastassa, vaan he tulevat päälle miten sattuu. Heidän pelinsä on enemmän reagointipeliä, kun taas Liigassa on träppi vastassa, ja peli on ohjattua koko ajan.

Keskiviikko-illan CHL-peliä oli Raksilaan saapunut seuraamaan vain vajaat 2700 katsojaa. Luku on pienempi kuin Kärppien harjoituspelien katsojamäärät tämän kauden alussa.

− Tottakai toivoisi, että aina olisi katsomot täynnä. On ihan eri fiilis pelata, kun on porukkaa ja halli täynnä. Toivottavasti seuraavaa CHL-peliä tulisi taas porukka katsomaan.

− Katsojat on se kuuluisa "kuudes kenttäpelaaja", niin kyllä täysi halli tuo aina oman lisämausteensa peliin.

CHL-otteluita pelataan liigapelien ohessa, jolloin kauden aikana pelattavien otteluiden määrä nousee entisestään. Donskoi ei kuitenkaan ole huolissaan joukkueen väsymisestä suureen ottelumäärään ja matkustamiseen.

− En usko, että rasitus kasvaa liian suureksi. Kesä on treenattu kovaa, ja joka äijän täytyy olla sen verran kovassa kunnossa, että jaksaa pelejä pelata. Peleistä sitä kuitenkin eletään, ja mieluummin sitä aina pelaa kuin treenaa.

Donskoi loukkaantui liigakauden avanneessa Tappara-pelissä. Vamma oli kuitenkin pelaajan onneksi odotettua pienempi.

− Loukkaantuminen vaikutti aluksi vakavammalta kuin se olikaan, mutta heti kun selvisi, ettei ole mitää vakavaa niin mieliala nousi. Kuitenkin tärkein juttu on, että pysyisi terveenä koko kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle