Debytantti Aaltosen maali ei riittänyt

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vielä viime kaudella Aaltonen kiekkoili Kärpissä nykyisen Vitjaz Podolskin sijaan. (arkistokuva)
Kuva © Timo Savela
Miro Aaltonen pääsi Venäjä-pelissä pukemaan ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla Suomi-paidan päälleen. Mies onnistui tekemään Suomen ainoan maalin, mutta muuten ilonaiheet olivat vähissä.

Miro Aaltonen oli melko tyytyväinen omaan peliinsä.

- Debyyttini oli ihan ok, pystyn vielä parantamaan. Pikkuisen sain lisäpuhtia siitä, että pääsin takaportin kautta joukkueeseen, mutta en mitenkään ihmeellisesti.

Aaltonen pääsi mukaan Helsingin turnaukseen, kun Teemu Hartikainen loukkaantui. Sitä, ettei hän alunperin mahtunut mukaan, Aaltonen ei jäänyt voivottelemaan.

- En ajatellut sitä sen suuremmin, mutta kiva, että pääsin mukaan.

Aaltonen vastasi Suomen 1-1-tasoitusmaalista Sakari Salmisen ja Jesse Joensuun toimiessa syöttäjinä. Hyökkääjä antoi kehuja maalistaan myös ketjukavereilleen.

- Jesse voitti hyvin maalin takana kiekon ja Sakari näki hyvin, että olin siellä takatolpalla. Hyvä syöttö oli.

Ikimuistoinen maali jää pysyvästi mieleen.

- Ainahan se on kivaa tehdä maali, hieno fiilis. Toivottavasti joku keräsi kiekon talteen, en nähnyt.

Venäjä oli terävämpi

Yksi selkeimmistä eroista ottelussa löytyi joukkueiden viimeistelytarkkuudessa. Venäjä teki paikoistaan maalit, kun taas Suomi tuhlaili omat paikkansa yhtä lukuun ottamatta.

- Silloin kun on paikka, pitäisi tehdä. Venäjä teki, Aaltonen totesi yksiselitteisesti.

Suomella oli jo World Cupissa suuria vaikeuksia maalinteon kanssa ja sama teema jatkui EHT-pelissäkin. Aaltonen oli ilmiöstä hämillään, mutta antoi myös vastustajan puolustuspelille tunnustusta.

- En tiedä, mistä tehottomuus johtuu. Pitäisi olla vain tyly ja laittaa kiekko sisään. Meiltä puuttuivat ehkä ne huippupaikat tänään, Venäjä puolusti hyvin. Emme ihan päässeet maalinedustalle.

Venäjän joukkue oli suurimmalle osalle suomalaisista tuttu, sillä suurin osa kummankin joukkueen pelaajista pelaa KHL:ssä. Tuttujen pelaajien vahvuus ei tullut yllätyksenä.

- Venäjällä oli kovia pelaajia. Pelin taso vähän nousi siitä, millainen se on normaalisti KHL:ssä. Kovavauhtinen peli.

Katse kohti Tšekki-peliä

Suomi kohtaa seuraavaksi Helsingin EHT-turnauksessa Tšekin lauantaina. Nyt edessä on Venäjä-pelin analysointi ja valmistautuminen tulevaan.

- Nyt pitää käydä tämä peli läpi. Emme voi antaa näin paljon ylivoimahyökkäyksiä kuin tänään, sitä on pakko parantaa, Aaltonen toteaa.

Tappiota ei jäädä kuitenkaan taivastelemaan, vaan itseluottamus on edelleen korkealla ja parannuskohteet ovat selvät.

- Meidän pitää parantaa koko pelaamista. Pitää pelata yksinkertaisemmin. Tämä oli vain yksi peli ja nyt mennään pistämään itsemme kuntoon, Aaltonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle