Dave Spina kertoo kohuvalokuvan taustat

LIIGA / Haastattelu
Tästä valokuvasta lähteneet väärinkäsitykset Spina haluaa korjata.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kahdella maalilla entistä seuraansa kurittanut Dave Spina oli luonnollisesti tyytyväinen omiin ja nykyisen joukkueensa otteisiin. Ottelun jälkeisessä haastattelussa Spina haluaa korjata väärinkäsityksiä, jotka saattoivat jäädä viime kauden lopun tapahtumista.

Vielä viime kaudella SaiPaa edustanut Dave Spina johdatti TPS:n ensimmäiseen voittoon Kisapuistossa vuosikausiin. Samalla katkesi TPS:n kahdeksan tappiollisen ottelun putki SaiPaa vastaan. Joukkueen neljästä maalista kolmessa mukana ollut Spina oli kuitenkin tyytyväinen siitä, ettei edellisen vierailun jälkeen SaiPa-faneille ole jäänyt suurempaa hampaankoloon.

- Oli hienoa nähdä tuttuja naamoja kaukalon ulkopuolella ja hymyjäkin fanien kasvoilla. Oli hienoa palata Lappeenrantaan ja saada positiivinen kokemus ison yleisömäärän edessä. Erityisen hyvältä tuntui, että minulle ei buuattu ja vihelletty, Spina kertoo ja hörähtää nauruun.

19 maalia viime kaudella runkosarjassa SaiPalle tehnyt Spina ei ainakaan entisten joukkuetovereiden silmissä ole menettänyt yhtään mitään.

- Ottelun jälkeen jokainen SaiPan pelaaja tuli kertomaan minulle, että pelasin hyvän ottelun.

Viime kauden puolivälierissä SaiPan pudottua Kärpille viidessä ottelussa puheet alkoivat velloa keskustelupalstoilla ja kaduilla Spinan veltoista otteista kauden aikana. Spina kiistää täysin vain surffailleensa pelaamissaan otteluissa ja korostaa toistuvasti, ettei hänelle ainakaan jäänyt mitään pahaa sanottavaa ajastaan Lappeenrannassa.

"Olen ylpeä pelaaja, eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa SaiPasta tai Lappeenrannasta"

- Minulle SaiPassa pelaaminen oli hieno kokemus, mutta joskus ihmiset vain ajattelevat mitä he haluavat ajatella. Toisaalta siinä on urheilun suola missä tahansa maassa tai lajissa.

- Kaikki tietävät, että pelaan kovalla tunteella ja pelasin jokaisen ottelun täysillä SaiPalle. Samalla tavalla kuin nyt pelaan nyt TPS:lle. Olen ylpeä pelaaja, eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa SaiPasta tai Lappeenrannasta.

Pudotuspeleissä Spina pääsi pelaavaan kokoonpanoon vain kahdesti seitsemän pudotuspeliottelun aikana. Amerikkalaishyökkääjä sanoo ymmärtävänsä kuitenkin täysin viime kauden lopun tapahtumat ja on sinut sen kanssa.

- Ei minulle jäänyt mitään hampaankoloon pudotuspelien aikana tapahtuneesta. Sain pelikieltoa pudotuspelien alkaessa ja joukkue pelasi erinomaisesti ilman minua. SaiPa eteni jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta ja päävalmentaja halusi pitää voittavan joukkueen kasassa. Ymmärrän sen täysin. Tottakai halusin pelaamaan, mutta ei minulla ollut mitään mahdollisuutta väittää asiassa vastaankaan, Spina muistuttaa.

Puolivälierien alkaessa viime vuonna Spina pääsi pelaavaan kokoonpanoon ensimmäiseen otteluun Oulussa Kärppiä vastaan. Ottelun jälkeen suurin kohu heräsi kuitenkin Jatkoajan valokuvaajan Antti Romsin ottamasta valokuvasta. Kuvassa Spina istuu vaihtopenkillä muun joukkueen noustua seisomaan SaiPan otettua maalivahdin pois ja yrittäessä tasoitusta kuudella viittä vastaan. Spina haluaakin nyt korjata kaikki kauden jälkeen tulleet mahdolliset väärinkäsitykset.

- Minusta on olemassa valokuva viime kauden pudotuspeleistä, jossa istun penkillä kun muu joukkue seisoo vaihtoaition reunalla hakiessamme tasoitusta ilman maalivahtia. Se mitä kuvassa ei näy on se, että minulla ei ole toista luistinta jalassa, vaan se on joukkueen huoltajilla huollettavana. Siksi en ollut seisomassa kaukalon reunalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle