Kanadalainen Danielle Rozon on viihtynyt Suomessa jo neljän vuoden ajan.

Sirpa Pöyhönen

Danielle Rozon kiekkoilee Suomessa sydämensä kyllyydestä

Kanadasta Ontarion pohjoisosista lähtöisin oleva Danielle Rozon pelaa Suomessa nyt jo neljättä kauttaan. Täksi kaudeksi KJT:sta Bluesiin siirtynyt hyökkääjä tuli maahan alun perin vuodeksi, mutta on viihtynyt niin hyvin, ettei maiseman vaihtaminen ole käynyt mielessä.

Miten oikein päädyit Suomeen?

− Halusin kovasti jatkaa jääkiekon pelaamista vielä yliopiston jälkeen. Olin jo pelannut eri puolilla Pohjois-Amerikkaa kotimaassani Kanadassa ja yliopistossa USA:ssa. Ajattelin, että voisin lähteä Eurooppaan pelaamaan. Sattumalta tulin juttuun KJT:n valmentajan kanssa ja kuukauden päästä olinkin jo Keravalla. Se kävi hyvin nopeasti.

Rozon on pelannut naisten mestaruussarjan lisäksi muutamia otteluita naisten Mestiksessä, vaikka pääsarjan joukkueen kokoonpanoon mahtuminen ei ole ollut ongelma.

− Kaudessa ei ole kuin kolmisenkymmentä ottelua ja maajoukkuetauot ovat niin pitkiä. Olen vain halunnut pelata enemmän. Jääkiekkoa pelaamassahan minä täällä olen!

Suomea Rozonin ei ole helpotuksekseen tarvinnut käyttää, vaikka hän onkin oppinut ymmärtämään kieltä.

"Minusta on mukavaa olla Suomessa. Täällä on aika samanlaista kuin kotiseudullani Kanadassa"

− Olen töissä englanninkielisessä päiväkodissa, jossa minun ei pidäkään puhua lapsille suomea, vaan päinvastoin minulle maksetaan siitä, että puhun englantia. Molemmissa joukkueissa on ollut ulkomaalaisia pelaajia, ja kaikki puhuvat englantia. Tänne oli tosi helppo tulla.

Rozonin Suomen visiitti jatkuu hamaan tulevaisuuteen.

− Alun perin tulin tänne vain yhdeksi kaudeksi, ja täällä sitä yhä ollaan. Pidän pelaamisesta niin paljon. Periaatteessa voisin mennä johonkin toiseen maahan, mutta minusta on mukavaa olla Suomessa. Täällä on aika samanlaista kuin kotiseudullani Kanadassa, vaikka onhan täällä kyllä aika pimeää talvella.

Suomen sarjaa Rozon pitää korkeatasoisena. Joukkuetoveri Minttu Tuominen saa estottomat kehut Rozonilta.

− Hän on uskomaton. Minttu pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa, pakkina tai hyökkääjänä. Kun hän on maajoukkueessa, pohjoisamerikkalaiset ovat vaikeuksissa Suomen kanssa.

Rozon on iskenyt tällä kaudella Bluesissa 14 ottelussa tehot 3+8.

Rozon on iskenyt tällä kaudella Bluesissa 14 ottelussa tehot 3+8.

Sirpa Pöyhönen

Rozon arvostaa edelleen suuresti ensimmäistä suomalaista seuraansa KJT:tä.

− Siinä joukkueessa ikärakenne oli nuorempi, mutta ei minulla ole heistä mitään pahaa sanottavaa, hän toteaa.

− Bluesissa taas on paljon maajoukkuepelaajia ja ammattimainen toimintatapa. Kaikkiin voi luottaa jokaisessa harjoituksessa ja toimintaa halutaan kehittää koko ajan paremmaksi. On hieno kokemus pelata huippujoukkueessa. Voittaminen on mukavaa!

Hiljattain lopultakin liikennöinnin aloittaneella länsimetrolla on asema lähellä Bluesin kotihallia Espoon Tapiolassa. Rozon on jo ehtinyt käyttää uutta metrolinjaa.

− Onhan se kätevä. Toivottavasti se toisi lisää katsojia meidän otteluihimme. Sillä välttää ainakin pysäköintiongelmat, Rozon vinkkaa.

Lue myös

Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan: "Ihmiset ovat kiinnostuneita joukkueesta"

Muut Sarjat | 15.1.2018 19:00
Christa Alanko on yksi viidestä Luulajassa pelaavasta suomalaisesta. Kolmatta kauttaan Luulajassa pelaava hyökkääjä kiittelee seuraa sen tarjoamista hienoista mahdollisuuksista naiskiekon suhteen. lue lisää

Luulajassa naiskiekko on miesten rinnalla - "Miksi sulkisimme ulos puolet ihmisistä?"

Muut Sarjat | 15.1.2018 19:00
Luulajan jäähallille saapuessa käy heti selväksi, että seuralla on sekä miesten että naisten joukkue. Naisten joukkueen päävalmentaja Fredrik Glader avasi Jatkoajalle seuran panostusta naiskiekkoon ja tasavertaisiin olosuhteisiin. lue lisää

Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 21:29
Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi. lue lisää

Naisten Liiga: Ilves karkumatkalla

Muut Sarjat | 6.1.2018 17:10
Hiukan yli puoleenväliin ehtinyt Naisten Liigan runkosarja jatkuu joulutauon jälkeen. Sarjataulukossa Ilves on pitkän loikan muita edellä. lue lisää

Nations Cup jatkui Saksassa - Venäjä kukisti Naisleijonat voittomaalikilpailussa

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 23:31
Saksan Füssenissa pelattava Nations Cup jatkui perjantaina, kun Naisleijonat kohtasi Venäjän. Suomi nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta venäläiset olivat lopulta parempia voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4−3. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat