Damien Fleury upotti Saksan voittomaalikilpailussa: ”Tiesin mitä tehdä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksa ja Ranska kohtasivat Pietarin iltapäiväpelissä. Ottelu oli joukkueille tärkeä, sillä siitä riippui paljon kummankin mahdollinen paikka pudotuspeleissä. Aina voittomaalikilpailuun saakka venyneen ottelun vei nimiinsä lopulta Ranska lukemin 3-2.

Vaikka Ranska sai ottelun avausmaalin heti ottelun neljännellä minuutilla, ei sen ensimmäinen erä ollut kokonaisuudessaan ehjä. Ranskalaiset joutuivat rikkomaan, mikä tuotti sinipaidoille neljä kahden minuutin alivoimaa. Sekavuudesta kertoo myös se, että kaksi jäähyistä tulivat väärästä vaihdosta.

Suomessakin Sport-paidassa pyörähtänyt Damien Fleury kertookin, että heikosti menneet harjoitusleirit vaikuttivat ottelun alkuun.

− Aloitimme hiukan huonosti. Pelimme oli sekaisin harjoitusleirien takia, jotka eivät olleet menneet putkeen. Ensimmäisellä erätauolla päätimme kuitenkin, että nyt meidän täytyy herätä ja aloittaa viimein pelaamaan. Loppu meni paremmin, Fleury analysoi.

"Tiesimme, että tämä on meille tärkeä ja vaikea peli"

Ranskan joukkueessa tiedettiin ennakkoon, että peli kuuluu niihin, joita pitäisi voittaa, eikä se tulisi olemaan helppo tehtävä.

− Tiesimme, että tämä on meille tärkeä ja vaikea peli. Teimme enemmän töitä kuin he ja siksi voitimme tänään tämän ottelun, Fleyry uskoo.

Fleury nousi itse ottelussa ratkaisijan rooliin, kun hän iski kiekon ohi Saksan maalia vartioineen Timo Pielmeierin voittomaalikilpailussa. Ranskalainen oli tehnyt taustatyön hyvin.

− Näin videon maalivahdista jo ennen peliä, joten tiesin hyvin, mitä tehdä. Mietin valmiiksi, että laitan kiekon tuonne ja sinne se meni, Fleyry kertaa ratkaisevaa vetoaan voittomaalikilpailussa.

Varsinaisella peliajalla Fleury ei kuitenkaan päässyt pisteille, mutta tähtäimessä on pelin parantaminen seuraavaan otteluun.

− Tiedän kyllä, että pystyn tuota parempaan. Täytyy vaan tehdä enemmän töitä ja sen kautta uskon suorittamisen paranevan, ranskalainen päättää.