Crosby penää Kanadalta parempia otteita toisessa finaalissa: "Haluan vain voittaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sidney Crosby kirjasi ensimmäisessä finaalissa kaksi syöttöpistettä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kanada on voiton päässä World Cup -pokaalin nostamisesta. Turnauksen pistepörssiä johtavan Sidney Crosbyn mukaan toisessa finaalissa nähdään avausottelua parempi Kanada, mutta lopulta Crosbya kiinnostaa vain yksi asia: voitto.

Vaikka Kanada voitti Euroopan World Cupin ensimmäisessä finaalissa 3−1, eivät isäntämaan otteet missään nimessä vakuttaneet. Sen myönsi joukkueen ykköstähti Sidney Crosbykin avausfinaalin jälkeen.

− Menetimme kiekkoja liikaa ja viisikkojemme tasapaino oli hukassa etenkin parissa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä oli hiukan parempi, sen päälle on hyvä lähteä rakentamaan toista ottelua, Crosby kuvaili.

"Eurooppa on hyvin kärsivällinen joukkue, he odottavat paljon."

Eurooppa rakentaa peliään todella vahvasti puolustuksen kautta, mutta Kanada on vastustajaansa nopeampi. Avausfinaalin tempo ei päätä huimannut, mikä hyödytti Eurooppaa.

− Meidän vain täytyy toisessa ottelussa pitää enemmän vauhtia yllä ja olla tarkkana kiekon kanssa, täytyy päästä hyökkäysalueelle vähän enemmän. Se on helppo sanoa, mutta todellisuudessa on vaikea päästä heidän puolustuksensa läpi, Crosby totesi.

− Eurooppa on hyvin kärsivällinen joukkue, he odottavat paljon. Kun he saavat kiekon, joukkue hyökkää vikkelästi ja on nopeasti taas puolustuksessa. Meidän täytyy olla tarkkana ja tehdä kiekon kanssa oikeita asioita.

Crosby ei ollut tyytyväinen siihen, kuinka paljon Kanada menetti kiekkoja etenkin hyökkäysalueella, kun Eurooppa iski kanadalaisiin kiinni. 

− Meidän täytyy kiekonhallinnan parantamisen lisäksi olla jäällä fiksumpia. Pitää yrittää saada pidempiä hyökkäyksiä. Täytyy luottaa peliimme ja saada kiekko alueelle, silloin tapahtuu hyviä asioita, Crosby mietti.

NHL-kauden päätteeksi toisen Stanley Cupinsa voittanut Crosby voi päästä voiton myötä harvinaiseen neljän kullan kerhoon, jonka jäsenillä on vyöllään MM- ja olympiakullat sekä Stanley Cup- ja World Cup -voitot.

− Uskon, että voimme parantaa paljon, mutta tärkeintä ensimmäisessä pelissä oli, että voitimme. Haluan vain voittaa, se on ainoa asia, joka lopulta merkitsee, supertähti totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle