Connor McDavid: "Elämäni pisimmät kymmenen sekuntia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Connor McDavid iski läpiajosta Kanadan neljännen osuman.

Nuorukainen pääsi juhlimaan mestaruutta muun joukkueen mukana elämänsä pisimpien kymmenen sekunnin jälkeen.

Finaalia parhaimmillaan neljällä maalilla johtanut Kanada päästi Venäjän vielä maalin päähän. Mikä tai kuka säilytti Kanadan uskon tiukassa tilanteessa?

− Kapteenimme Curtis Lazar teki toisen erän jälkeen hyvää työtä kopissa ja piti meidät rentoina ja positiivisina. Valmentajamme taas sai meidät jopa nauramaan hieman silloin, kertoi McDavid.

Kanada johti tiukkaa ottelua yhdellä maalilla ennen loppusummeria. McDavid muistelee hetkiä kauhulla.

− Ne olivat elämäni pisimmät kymmenen sekuntia. Jokainen sekunti tuntui minuutilta. Pystyimme kuitenkin puolustamaan uskomattomalla tavalla, eivätkä he saaneet edes kunnon paikkoja.

McDavid pääsi itsekin maalin makuun, mutta sillä ei ollut hyökkääjälle juuri merkitystä.

− Siistiä antaa oma panoksensa läpiajomaalin muodossa, mutta se on kuitenkin vain yksi maali. Tässä on kyse kultamitalista.

Käsivamman jälkeen peleihin sopivasti kisoihin palannut McDavid myönsi, että pelituntuman hakeminen vei hetken.

− Joka pelissä tuntui paremmalta.

McDavidin varhaisimmat U20-muistot ovat kymmenen vuoden takaa.

− Muistan hyvin vuoden 2005 joukkueen dominoinnin. Siellä pelasivat Sidney Crosby, Patrice Bergeron, Corey Perry, ja kuinka dominoivia he olivatkaan, finaali oli oikea Kanada-show. Sitä oli kiva katsoa. Miettikää niitä kaikkia pelaajia, jotka ovat olleet tässä turnauksessa. Nyt me olemme täällä.

Voiko Kanadaa vuoden 2015 kisoissa verrata kymmenen vuoden takaiseen ryhmään?

− Ehkä parin vuoden päästä näemme, mihin päädymme. Me olimme kuitenkin dominoivia, emme olleet edes kertaakaan häviöllä täällä. Ilman huonoa viittä minuuttia toisessa erässä olisimme varmasti voittaneet 6-1 tai 5-1, McDavid sanoi finaaliotteluun viitaten.