Tehokkaimmalla NHL-kaudellaan 2016–17 Mihail Grigorenko teki 27 tehopistettä.

Saana Hakala

Coloradon jättänyt Grigorenko: "Totesin, että paras tapa jatkaa uraani olisi paluu kotiin"

Venäjän Mihail Grigorenko oli pitelemätön Tšekkiä vastaan ja tykitti kolme maalia. 23-vuotias hyökkääjä jätti viime kauden jälkeen Pohjois-Amerikan ja palasi Moskovaan.

Sunnuntain päiväpelin hahmoksi nousi Venäjän nelosketjussa pelannut Mihail Grigorenko, joka tykitti hattutempun kahdessa erässä. Venäjä nappasi tyylikkään 5–2 voiton Tšekistä.

Grigorenko nousi samalla Helsingin EHT:n pistepörssin kärkeen. Torstaina Suomea vastaan hän jäi tehoitta, mutta lauantaina Sveitsiä vastaan syntyi maali ja kaksi syöttöä ja sunnuntaina Tšekki-ottelussa kolme maalia.

– Pelasimme hyvin. Luistelimme ja syöttelimme hyvin ja olimme tehokkaita maalipaikoissa, Grigorenko sanoo.

Grigorenko myös hyvin todennäköisesti nappaa Helsingin EHT:n pistepörssin voiton. Turnauksessa on jäljllä vain Suomen ja Kanadan välinen ottelu, jossa lähimmät uhkaajat Marko Anttila ja Eeli Tolvanen ovat keränneet kaksi tehopistettä.

Grigorenko pelasi samassa ketjussa Pavel Kraskovskin ja Sergei Kalininin kanssa. Kaksi ensimmäistä maalia syntyivät venäläiseen tapaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Grigorenko viimeisteli hattutemppunsa toisessa erässä, kun irtokiekko pomppi sopivasti hänelle.

– Pelasimme hyvin ketjuna. Ketjukaverit tekivät paljon töitä. Olin onnekas, kun onnistuin tekemään kolme maalia, hän kertoo.

Venäjä hävisi ensimmäisen ottelunsa Suomea vastaan. Sen jälkeen joukkue oli totutun vakuuttava ja voitti lauantaina Sveitsin 6–2 ja tänään Tšekin 5–2.

– Ensimmäinen peli ei ollut sellainen, mitä suunnittelimme. Eilen ja tänään pelasimme paremmin, Grigorenko sanoo.

NHL vaihtui KHL:ään

23-vuotias hyökkääjä siirtyi monen Pohjois-Amerikan vuoden jälkeen takaisin Moskovaan, tällä kertaa TsSKA:an. Edellisen kerran hän pelasi Venäjällä seurajoukkueessa kaudella 2010–11, kun hän pelasi Venäjän junioriliigaa MHL:ää. Sen jälkeen NHL:ssä hän edusti Buffalo Sabresia ja Colorado Avalanchea yhteensä 217 ottelun verran.

– Tarkastelin tarjouksia ja mahdollisuuksia, joita sain. Totesin, että paras tapa jatkaa uraani olisi paluu kotiin, Grigorenko taustoittaa.

Paluu Venäjälle tarkoittaa sitä, että hän pystyy edustamaan maataan helmikuun olympialaisissa, jossa NHL-pelaajia ei ole mukana.

– On aina hienoa edustaa maataan, erityisesti noin isossa turnauksessa. Siellä pelaaminen merkitsisi paljon.

NHL-kaukalot ovat siis ainakin toistaiseksi takana. Sitä, palaako hän joskus takaisin rapakon taakse, mies ei osaa sanoa.

– En tiedä. Katsotaan, mitä tapahtuu, hän sanoo lyhyesti ja poistuu pukuhuoneen puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Venäjä ulos olympialaisista - puhtaat urheilijat saavat kilpailla puolueettomana

MAAJOUKKUE | 5.12.2017 20:55
Kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt sulkea Venäjän Pyeongchangin olympiakisoista. Venäläisurheilijat saavat kilpailla, mikäli täyttävät tietyt ehdot. lue lisää

Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE | 11.11.2017 10:31
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä. lue lisää

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

MM-finaali kuudennen kerran jatkoajalle

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 0:03
Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 2017 ei ratkennut varsinaisen peliajan aikana. Tauon jälkeen pelataan 20 minuutin jatkoerä, ja jos sen aikana ei tule maalia, mestaruus ratkeaa voittomaalikilpailussa. lue lisää

Kutšerov iloitsi Venäjän pronssista: "Tänään halusimme näyttää, mihin pystymme"

MAAJOUKKUE | 21.5.2017 20:11
Nikita Kutšerov kertoi, että Venäjä nieli karmean välierätappion Kanadalle nopeasti ja halusi ottaa pronssimitalit mukaansa, jotta turnauksesta jäisi mahdollisimman hyvä maku. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mihail Grigorenko

s. 1994 Habarovsk, RUS
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2012 Buffalo Sabres 1. kierros #12