Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan: "Ihmiset ovat kiinnostuneita joukkueesta"

Muut Sarjat / Haastattelu
Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Christa Alanko on yksi viidestä Luulajassa pelaavasta suomalaisesta. Kolmatta kauttaan Luulajassa pelaava hyökkääjä kiittelee seuraa sen tarjoamista hienoista mahdollisuuksista naiskiekon suhteen.

Christa Alanko on pelannut Ruotsissa jo pitempään, sillä kuluva kausi on hänelle viides naapurimaan naisten pääsarjassa.

23-vuotias hyökkääjä lähti aikanaan Ruotsiin kokeillakseen jotain uutta. Myös kielitaidon kohentaminen oli päätöksen taustalla.

− Olen Vaasasta kotoisin ja halusin lähteä Ruotsiin oppiakseni kielen kunnolla, sillä taidot vähän ruostuivat, kun pelasin kolme vuotta Kuortaneella. En myöskään oikein tiennyt, mitä olisin tehnyt lukion jälkeen, joten tämä oli hyvä mahdollisuus kokeilla uutta.

"Luulaja on panostanut naiskiekkoon todella paljon, mikä tuntuu hyvältä"

− Meillä oli Kuortaneella silloin lukiojoukkue, emmekä sinänsä tapelleet sarjassa kovista sijoituksista. Se oli enemmänkin kehittymistä paremmaksi pelaajaksi, Alanko muistelee.

Opintoja ja kiekkoa, siinä arjen kuva

Kaudella 2013−2014 Alanko pelasi ensimmäiset pelinsä Ruotsin naisten pääsarja SDHL:ssä. Ensimmäiseksi seuraksi valikoitui Linköping, jossa vierähti kaksi mestaruuteen päättynyttä kautta. Opinnot toivat kuitenkin hyökkääjän Luulajaan muutama vuosi takaperin.

− Linköpingissä keskityin vain pelaamiseen, enkä tehnyt ohessa muuta. Halusin siihen muutosta, hain Luulajan yliopistoon, ja sen kautta päädyin tänne pelaamaan. Viimeinen vuosi on nyt menossa liiketaloutta, markkinointi pääaineena.

− Kandi pitäisi saada kesällä valmiiksi, mutten tiedä vielä sen jälkeisistä jatkosuunnitelmista, Alanko kertoo.

Christa Alanko pelaa Luulajassa kolmatta kauttaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Luulajan puitteita Alanko kiittelee vuolaasti. Pelaajan elekielestä ja puheista huomaa, että seurassa on hyvä olla.

− Onhan meillä varmasti olosuhteet parhaimmasta päästä, kun ruotsalaisia seuroja vertaillaan. Suomeen verrattuna kaikki on varmaan kymmenkertaisesti paremmin. Pelaamisesta ei tarvitse erikseen maksaa, mikä on yksi helpottava tekijä.

− Luulaja on panostanut naiskiekkoon todella paljon, mikä tuntuu hyvältä. Ihmiset ovat kiinnostuneita joukkueesta ja väkeä riittää peleissä ihan mukavasti, Alanko kiittelee.

Luulajassa pelaa yhteensä viisi suomalaista, joista Alanko on ainoa, joka ei tällä hetkellä kuulu maajoukkuerinkiin. 

− Ystävällistä ja mukavaa porukkaa. Tutuiksi ovat tulleet, kun yhdessä vietämme hallilla niin paljon aikaa, Alanko kuvailee suomalaiskollegoita.

− Treenaamme täällä ihan normaalisti silloinkin, kun porukkaa on paljon poissa maajoukkueleireillä. Joskus saattaa tulla vapaita viikonloppuja, ja silloin saan vähän enemmän panostettua opintojen etenemiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle