Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Lee poistui kaukalosta ilman kultaa, mutta upean kokemuksen verran rikkaampana.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Chris Lee oli onnellinen kokemastaan matkasta: "Nuori joukkue osoitti luonnetta"

Kanadan joukkueeseen kesken MM-turnauksen liittynyt puolustaja Chris Lee oli kiitollinen kokemastaan matkasta. Kokenut Lee oli vielä ennen MM-kisoja suurelle yleisölle tuntematon, mutta nyt 36-vuotias tähyää NHL:ään.

Kanada hävisi MM-finaalin todella niukasti. Kokenut puolustaja Chris Lee purki tuntojaan pölyn laskeuduttua.

− Tätä tunnetta on hankala selittää. Ensin pelasimme 80 minuuttia viidellä viittä vastaan tasan, ja sitten ottelu piti ratkaista tuolla tavalla, harmitteli Lee voittomaalikilpailuun päättynyttä finaalia.

Ottelu oli vielä jatkoeränkin jälkeen tasan, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

− Molemmat joukkueet pelasivat huikean ottelun. Ottelu oli todella tiukka. Pelasimme maallemme ja olimme valmiita tähän otteluun. Venäjä-välierä ei syönyt paukkujamme, paukautti Lee.

Tiukka ja tasainen vääntö

Finaalissa kuului Kanadan ja Ruotsin kannattajien huutojen lisäksi myös esimerkiksi paljon venäläisten kannatuslauluja. Lee nautti monikansallisesta yleisömerestä.

− Yleisössä oli ihmisiä joka puolelta maailmaa. Se oli yhtä kannattajajuhlaa. Yleisö oli upea tänään. Tarjosimme heille mielestäni hyvän näytelmän, vaikkei se päättynytkään eduksemme.

Calvin Pickard ja Henrik Lundqvist pelasivat maaleillaan hienon ottelun. Kanadalaisvahti Pickard sai Leeltä vuolaat kiitokset.

− Molemmat maalivahdit pelasivat upeasti. En voi kylliksi kiittää maalivahtiamme siitä, kuinka hyvin hän pelasi. 

− On vaikeaa, kun ottelu päättyy voittomaalikilpailuun. Ottelu oli tiukka, ja se päättyi nyt tuolla tavalla. Pelasimme turnauksen hyvin. Oli upeaa nähdä joukkueemme nousu välierässä voittoon. Nuori joukkue osoitti luonnetta loppuun saakka, totesi 36-vuotias Lee ottelun jälkeen.

MM-jäille takaportin kautta − seuraavaksi NHL:ään?

Lee liittyi Kanadan joukkueeseen kesken MM-turnauksen, kun toinen puolustaja Tyson Barrie loukkaantui.

− Jengi toivotti minut tervetulleeksi hienosti. On vaikea kuvailla, kuinka hienoa tuollaisten pelaajien kanssa on pelata, äimisteli KHL:ssä viime kaudella kiekkoillut puolustaja.

− Olemme kaikki kanadalaisia ja pelasimme tälle joukkueelle. Tämän turnauksen muistaa koko loppuelämänsä. En uskonut, että tällaista voisi tapahtua minulle, mutta yritän nyt imeä kaiken tästä mukaani.

Molemmat finaalijoukkueet pursusivat taitoa, voimaa ja taistelutahtoa.

− Meillä oli NHL-tason joukkue vastassa. Se oli kuin pudotuspeliottelu Pohjois-Amerikassa. Molemmat pelasivat kovaa maalleen. Olisi ollut kivaa pelata loppuun asti, mutta säännöt ovat sääntöjä, harmitteli Lee IIHF:n käytäntöjä.

Tulevaksi kaudeksi puolustaja tähyää pelipaikkaa NHL:stä, mutta lopullista ratkaisua ei ole vielä tehty.

− Toivon niin. Katsotaan, miten asiat etenevät. En ole tehnyt vielä päätöstä, mutta pidän mahdollisuuksia avoinna.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:ssä älyttömin tehoin pelannut puolustaja Chris Lee sattuman kautta MM-kisoihin − "Ehkä jäin mieleen sieltä"

MAAJOUKKUE | 12.5.2017 16:46
Chris Lee saapui KHL:stä Kanadan maajoukkueeseen kesken turnauksen, kun ykköspuolustaja Tyson Barrie loukkaantui hotellissa sattuneessa painissa. Leellä ei ollut aiempaa MM-kisakokemusta, joten ensimmäinen ottelu toi oman jännityksensä. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Henkisesti haastava pronssipeli - Pettymyksestä uuteen koitokseen

MAAJOUKKUE | 24.2.2018 18:58
NHL-pelaajien poissaolo antoi Euroopan sarjoissa kiekkoileville mahdollisuuden voittaa olympiamitali. Se motivoi niin Tšekkiä kuin Kanadaa olympialaisten pronssiottelussa. lue lisää

Kanadalle pronssimitalit hurjan maali-iloittelun päätteeksi

MAAJOUKKUE | 24.2.2018 16:33
Kanada on vuoden 2018 olympialaisten pronssimitalisti. Vaahteranlehtipaidat voittivat pronssiottelussa Tšekin värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-4. lue lisää

Saksa nöyryyttää Kanadaa olympialaisten välierässä - Brule lensi suihkuun

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 15:39
Saksa on tekemässä toista jättiyllätystä olympialaisissa. Toisen erän jälkeen se johtaa välierää Kanadaa vastaan jo 4-1. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Chris Lee

s. 1980 MacTier
181CM / 84KG
SOPIMUS: 2017