Lee poistui kaukalosta ilman kultaa, mutta upean kokemuksen verran rikkaampana.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Chris Lee oli onnellinen kokemastaan matkasta: "Nuori joukkue osoitti luonnetta"

Kanadan joukkueeseen kesken MM-turnauksen liittynyt puolustaja Chris Lee oli kiitollinen kokemastaan matkasta. Kokenut Lee oli vielä ennen MM-kisoja suurelle yleisölle tuntematon, mutta nyt 36-vuotias tähyää NHL:ään.

Kanada hävisi MM-finaalin todella niukasti. Kokenut puolustaja Chris Lee purki tuntojaan pölyn laskeuduttua.

− Tätä tunnetta on hankala selittää. Ensin pelasimme 80 minuuttia viidellä viittä vastaan tasan, ja sitten ottelu piti ratkaista tuolla tavalla, harmitteli Lee voittomaalikilpailuun päättynyttä finaalia.

Ottelu oli vielä jatkoeränkin jälkeen tasan, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

− Molemmat joukkueet pelasivat huikean ottelun. Ottelu oli todella tiukka. Pelasimme maallemme ja olimme valmiita tähän otteluun. Venäjä-välierä ei syönyt paukkujamme, paukautti Lee.

Tiukka ja tasainen vääntö

Finaalissa kuului Kanadan ja Ruotsin kannattajien huutojen lisäksi myös esimerkiksi paljon venäläisten kannatuslauluja. Lee nautti monikansallisesta yleisömerestä.

− Yleisössä oli ihmisiä joka puolelta maailmaa. Se oli yhtä kannattajajuhlaa. Yleisö oli upea tänään. Tarjosimme heille mielestäni hyvän näytelmän, vaikkei se päättynytkään eduksemme.

Calvin Pickard ja Henrik Lundqvist pelasivat maaleillaan hienon ottelun. Kanadalaisvahti Pickard sai Leeltä vuolaat kiitokset.

− Molemmat maalivahdit pelasivat upeasti. En voi kylliksi kiittää maalivahtiamme siitä, kuinka hyvin hän pelasi. 

− On vaikeaa, kun ottelu päättyy voittomaalikilpailuun. Ottelu oli tiukka, ja se päättyi nyt tuolla tavalla. Pelasimme turnauksen hyvin. Oli upeaa nähdä joukkueemme nousu välierässä voittoon. Nuori joukkue osoitti luonnetta loppuun saakka, totesi 36-vuotias Lee ottelun jälkeen.

MM-jäille takaportin kautta − seuraavaksi NHL:ään?

Lee liittyi Kanadan joukkueeseen kesken MM-turnauksen, kun toinen puolustaja Tyson Barrie loukkaantui.

− Jengi toivotti minut tervetulleeksi hienosti. On vaikea kuvailla, kuinka hienoa tuollaisten pelaajien kanssa on pelata, äimisteli KHL:ssä viime kaudella kiekkoillut puolustaja.

− Olemme kaikki kanadalaisia ja pelasimme tälle joukkueelle. Tämän turnauksen muistaa koko loppuelämänsä. En uskonut, että tällaista voisi tapahtua minulle, mutta yritän nyt imeä kaiken tästä mukaani.

Molemmat finaalijoukkueet pursusivat taitoa, voimaa ja taistelutahtoa.

− Meillä oli NHL-tason joukkue vastassa. Se oli kuin pudotuspeliottelu Pohjois-Amerikassa. Molemmat pelasivat kovaa maalleen. Olisi ollut kivaa pelata loppuun asti, mutta säännöt ovat sääntöjä, harmitteli Lee IIHF:n käytäntöjä.

Tulevaksi kaudeksi puolustaja tähyää pelipaikkaa NHL:stä, mutta lopullista ratkaisua ei ole vielä tehty.

− Toivon niin. Katsotaan, miten asiat etenevät. En ole tehnyt vielä päätöstä, mutta pidän mahdollisuuksia avoinna.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:ssä älyttömin tehoin pelannut puolustaja Chris Lee sattuman kautta MM-kisoihin − "Ehkä jäin mieleen sieltä"

MAAJOUKKUE | 12.5.2017 16:46
Chris Lee saapui KHL:stä Kanadan maajoukkueeseen kesken turnauksen, kun ykköspuolustaja Tyson Barrie loukkaantui hotellissa sattuneessa painissa. Leellä ei ollut aiempaa MM-kisakokemusta, joten ensimmäinen ottelu toi oman jännityksensä. lue lisää

Chris Lee ja kanadalainen unelma

MAAJOUKKUE | KHL | 10.11.2017 22:43
Arvokisat Kanadan paidassa. Se oli Chris Leen unelma, jonka eteen hänen täytyi taistella monta kautta eri liigoissa NHL:n ulkopuolella. Lopulta miehen unelmasta tuli totta ja miehen kannalta onnekkaan sattuman kautta mahdollisuus avautui myös toiseen suureen saavutukseen. lue lisää

Ruotsi voittoon päätöserän ylivoimilla - Sveitsi piinasi Kanadaa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 0:41
Helsingin Euro Hockey Tour -turnaus käynnistyi keskiviikkoiltana kahdella ulkomailla pelatulla ottelulla. Örebrossa käyty kamppailu Ruotsin ja Tšekin välillä päättyi isäntämaan voittoon päätöserän hyvällä erikoistilannepelaamisella. Sveitsi puolestaan piinasi Kanadaa loppuminuuteille asti Bielissä. lue lisää

Kanada ja Sveitsi mukaan Helsingin EHT-turnaukseen

MAAJOUKKUE | 10.6.2017 12:06
Sveitsi ja Kanada pelaavat Euro Hockey Tourin Helsingin-turnauksessa marraskuussa. Lisäksi mukana ovat neljä alkuperäistä joukkuetta lue lisää

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Chris Lee

s. 1980 MacTier
181CM / 84KG
SOPIMUS: 2017