CHL:n toimitusjohtaja muisteli Oulua ja kiitteli urheilullisen menestyksen korostumista

CHL, LIIGA / Haastattelu
CHL-finaali pelataan tiistaina.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Yksi kiekkokauden päätapahtumista on edessä tiistaina, kun CHL:n finaalissa kohtaavat ruotsalainen Växjö Lakers ja JYP. Sarjan toimitusjohtaja Martin Baumann on äärimmäisen tyytyväinen kuluvaan kauteen.

Tiistaina pelattavaan CHL-finaaliinsa tiensä selvittivät Växjö Lakers ja JYP. Suomen ja Ruotsin joukkueiden hallintaa hillitsivät tšekkiläisjoukkueet, joita oli vielä välierissäkin kaksi kappaletta.

Tämä ilahdutti CHL:n toimitusjohtajaa Martin Baumannia, joka ylisti kuluvaa CHL-kautta äärimmäisen onnistuneeksi.

− Suuri tekijä tälle kaudelle oli urheilullisten meriittien nostaminen, sillä pelkkä perustajajäsenen rooli paikkaan CHL:ssä ei kuulu meidän tavoitteisiimme.

Tällä kaudella paikka CHL:ssä piti ansaita menestyksellä joko viime vuoden CHL:ssä tai kotimaisessa sarjassa.

Neljän parhaan joukkoon selvisivät SHL:n runkosarjan voittanut Växjö, Tšekin Extraliigan hopeamitalista Liberec ja runkosarjan kakkonen Ocelari Trinec sekä liigan pronssimitalisti JYP. Näistä joukkueista vain Växjö oli viime kaudella neljän parhaan joukossa, mikä kuvastaa joukkueiden vaihtuvuutta absoluuttisessa kärjessä.

− Oli loistava päätös korostaa urheilullisen menestyksen merkitystä. Tämä päätös toi tuotteemme uudelle tasolle, Baumann kertaa.

Aiemmista finaaleista Baumannilla oli loistavia muistoja, joista yksi nousi nopeasti esille.

− Oulussa tunnelma oli uskomaton! Valitettavasti he eivät silloin voittaneet.

Odotukset tiistai-illan finaaliin ovat varsin odotetunlaiset, sillä Baumann spekuloi finaalista tasaista, eikä voittajaennustusta irtoa. 

− Tasaisen pelin lisäksi odotan kovaäänisiä faneja. Olen nähnyt molemmat joukkueet ja he vakuuttivat minut. Jyväskylässä tunnelma oli erittäin hyvä.

Ainakin hyvä tunnelma tullaan todennäköisesti lunastamaan, sillä 5750 paikkainen halli on ennakkotietojen mukaan loppuunmyyty. Paikalle on matkustanut myös noin 200 JYPin kannattajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle