Byersin koeaika Ilveksessä päättyi - "Toivottavasti selviää pian"

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen isokokoinen kanadalaishyökkääjä Dane Byers esiintyi edukseen HIFK:ta vastaan muodostaen Joonas Vihkon kanssa tehokkaan kaksikon.

Ilveksen ja HIFK:n välinen jääkiekko-ottelu tarjosi paljon tilanteita sekä rutkasti taklauksia. 

- Fyysinen ottelu. Juuri sellainen, jonka kaltaisissa itse viihdyn, summasi Ilveksen isokokoinen hyökkääjä Dane Byers.

Osa taklauksista ei pysynyt sääntökirjojen sivuilla, ja ottelussa nähtiinkin liuta isoja rangaistuksia. Byersin mukaan ne vaikuttivat peliin suuresti.

- Meillä oli jäähyjen kanssa ongelmia ja HIFK pääsi rokottamaan kertaalleen ylivoimalla. Lopulta he veivät pelin voittolaukauksilla.

Ilves puolestaan tuhlasi toisen erän alkuun saamansa seitsemän minuutin ylivoiman.

- Tappio ottaa päähän, mutta tästä saa hyvän kimmokkeen tiistaita ajatellen, kun matkustamme Helsinkiin, tuumi Byers.

- Pelissä tuli loukkaantumisia ja pelikieltoja. Täytyi vain jatkaa taistelua. Moni jätkä nousi tänään oikeassa paikassa auttamaan joukkuetta tiukassa paikassa, Byers kehaisi. 

Jatko Tampereella vielä hämärän peitossa

Lauantaina päättyi Byersin sopimukseen ennalta määritelty koeaika. Tulevaisuus on vielä avoin, mutta kanadalaisella on selvät sävelet siitä, mitä hän haluaa.

- En ole vielä kuullut mitään mahdollisesta tulevaisuudestani täällä. Toivottavasti pian saan tietää jatkostani joukkueessa.

- Tulin tänne lähtökohtaisesti voittamaan ja auttamaan joukkuetta, ilman muuta haluan pysyä täällä. Haluan vain voittaa, sanoi Byers päättäväisesti.

Byersin rooli on vaihdellut kolmosketjun keskushyökkääjästä ykkösketjun laitahyökkääjäksi. Mies itse haluaisi kirmata jatkossa nimenomaan laidalla.

- Pidän enemmän vasemmassa laidassa pelaamisesta kuin keskushyökkääjän tontista. Olen tottunut laitahyökkääjän rooliin urani aikana. Tuuraan kyllä tarvittaessa myös keskushyökkääjänä, jos tulee loukkaantumisia kuten aiemmin, päätti Byers.

» Lähetä palautetta toimitukselle