Brunner lupaa nopean Sveitsin Leijonien riesaksi − "He tulevat varmasti ärsytettynä peliin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brunner lupaa Suomea vastaan liikkuvan Sveitsin.
Kuva © Timo Savela
Sveitsi nappasi ison voiton Kanadasta Leijonat-ottelua edeltävänä päivänä. Alppimaan hyökkääjä Damien Brunner ennakoi Suomea vastaan käytävästä ottelusta tiukkaa ja nopeaa kamppailua.

Sveitsi joutui Kanadaa vastaan takaa-ajoasemaan ottelun alkuhetkillä, eikä alppimaalle näyttänyt löytyvän keinoja murtaa vaahteralehtipaitojen viisikkoa. Sveitsin hyökkääjä Damien Brunner kertasi ottelutapahtumia.

− Emme aloittaneet kovin hyvin. Maalivahdin vaihto antoi meille lisäenergiaa, ja pelasimme loistavan kolmannen erän.

Sveitsi pelaa todella hyvää yhteispeliä ja joukkue taistelee jokaisen tilanteen loppuun asti. Brunner näki venymisille selvän syyn.

− Meillä oli hyvä viiden viikon valmistautumisjakso kisoihin. Kaikki ovat huippukunnossaan ja luistelevat hyvin.

Sveitsi nousi sensaatiomaisesti Kanadaa vastaan 2−0-tappioasemasta tasoihin, vaikka ottelun alkupuolisko ei näyttänyt kovin ruusuiselta.

− Saimme pelin edetessä itseluottamusta ja saimme luotua maalipaikkoja. Kiekko alkoi pysyä lavoissamme − se on tärkeää hyviä joukkueita vastaan. Ei saa heittää kiekkoa pois liian helposti.

Leijonia vastaan käytävä ottelu on myös sveitsiläisille tärkeä, sillä molemmat joukkueet taistelevat kynsin hampain pudotuspelipaikasta.

− Haluamme voittaa sunnuntaina, sillä olemme pelanneet tähänkin asti hyvin. Tästä voitosta voi nauttia muutaman minuutin, ennen kuin nousemme bussiin ja lähdemme valmistautumaan huomiseen, totesi Brunner heti Kanada-ottelun jälkeen.

Vaikka Sveitsin Liigassa pelaavalla Brunnerilla ei ole lähituntumaa suomalaispelaajiin, tiesi hän millainen joukkue vastaan luistelee.

− Heillä on vahva puolustus ja he käsittelevät kiekkoa hyvin. Heillä on ollut vaikea turnaus tähän asti, joten he tulevat varmasti ärsytettynä peliin.

31-vuotias laituri osasi myös kertoa, mikä Sveitsin suurin ase Leijonia vastaan on.

− Nopeus, laukaisi Brunner terävästi ennen kuin käveli haastattelualueen läpi pukusuojaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle