Brianna Decker: "Meillä ei ollut vain yhtä ketjua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA marssi vastustamattomasti toiseen perättäiseen maailmanmestaruuteensa.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
USA oli Malmön MM-turnauksessa lopulta voittamaton avauspelistään aina mestaruusjuhliinsa saakka. Joukkueen päävalmentaja Ken Klee ja joukkueen tähtihyökkääjä Brianna Decker astelivat median eteen hymyssä suin.

USA oli Malmön MM-kisoissa suorastaan murskaavan ylivoimainen. Joukkue selviytyi voittamattomana kisojen alusta loppuun asti. Joukkueen päävalmentaja Ken Kleelle mestaruus maistui makoisalta.

− Maailmanmestaruus tuntuu kyllä mahtavalta. Olen innoissani joukkueemme puolesta. Finaaliottelu oli jännittävä, mutta lopputulos oli meille hyvä, Klee hekumoi.

− Joukkueemme pelaajat ovat loistavia ihmisiä ja he tekivät kovasti töitä tämän menestyksen eteen. Me valmentajina yritimme vain jokaisessa tilanteessa antaa parhaan tukemme.

Turnauksen tähdistökentälliseen valittu USA:n hyökkääjä Brianna Decker jakoi omat pointtinsa voiton taustalla.

− Tiesimme joutuvamme Kanadaa vastaan kovaan testiin, mutta tiesimme myös miten vastata heidän pelityyliinsä.

− Ylivoimamme toimi hienosti koko turnauksen ajan, mikä edesauttoi totta kai pelien ratkaisemista. Pistimme hyvällä prosentilla kiekkoja verkkoon, liikutimme kiekkoa jatkuvasti hyvällä rytmillä ja meiltä löytyi monia eri ratkaisijoita. Ei ollut vain yhtä ketjua, vaan jokainen pystyi tekemään tulosta ylivoimalla, Decker analysoi.

Brianna Decker iski viiteen otteluun hulppeat tehopisteet 5+6.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com

USA:lla oli finaaliottelussa yksi musta hetki. Joukkue päästi Kanadan nousemaan muutamassa minuutissa 2−5-tappioasemasta tasoihin.

Klee kertoi miten sai joukkueensa takaisin ruotuun.

− Puhuimme, että meidän pitää rauhoittua ja keskittyä tekemään pienet asiat paremmin. Sitähän jääkiekko pitkälti on. Kun teet monta pientä asiaa hyvin, niin kokonaisuus toimii.

− Saimme koottua itsemme hyvin ja hoidimme ottelun nimiimme. Finaalissa jokainen ketjukoostumuksemme toimi loistavasti. 

USA:lla oli, kuten Suomellakin, monia nuoria pelaajia joukkueessaan. Decker oli ylpeä nuorten esiinmarssista.

− Nuoret pelaajamme pelasivat todella hienot kisat ja saivat paljon arvokasta kokemusta täältä tulevaan.

−  Tämä oli koko joukkueen voitto. Jokainen nosti tasoaan kovassa paikassa ja olemme erittäin innoissamme tästä mestaruudesta, Decker totesi ja poistui hymyillen pukusuojan juhlatunnelmaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle