Brian Salcido JYPistä vastustajana: "Vihasin tätä joukkuetta eniten"

LIIGA / Haastattelu
Brian Salcido vaihtoi sputnikit hurrikaaneihin.
Kuva ©
Brian Salcidon alkukausi on ollut hankala. Salcido viiletti alkukauden KHL:ssä Amur Habarovskin paidassa 23:n ottelun ajan, mutta paluu Suomeen oli miehelle helppo.

Brian Salcidon alkukausi on ollut kiireinen. Arki KHL:ssa oli hyvin erikoista, mutta kokemuksen Venäjän reissu oli miehen itsensä mukaan mukava.

− Siellä oleminen oli uskomaton kokemus. Tiesin, että se tulee olemaan haastavaa, mutta oli erittäin hienoa olla siellä. Täysin erilainen kulttuuri vaati tietysti totuttelemista. Heidän ruokansa, käyttäytymisensä ja kaikki oli täysin erilaista. Kummallinen, mutta kuitenkin hyvä kokemus.

− Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, kun pääsen palaamaan Suomeen. Minulla on täällä erittäin paljon hyviä ystäviä. Voin jopa myöntää, että minulla oli ikävä Suomea.

Puolustajan sopeutumista Jyväskylään ovat helpottaneet tutut joukkuetoverit. SaiPassa viime kaudella pelannut yhdysvaltalainen pelasi yhdessä Markus Poukkulan ja Anssi Löfmanin Lappeenrannassa. Vaikkei Salcido olekaan pelannut läheskään kaikkien kanssa, sanoo mies itse tuntensa pelaajat melko hyvin.

− Olen pelannut JYPiä vastaan usein pelatessani SaiPassa, itse asiassa tätä (JYPiä) joukkuetta vastaan pelaamista inhosin eniten. Kaikki heidän pelaajansa olivat aina erittäin taitavia. Se tekeekin täällä pelaamisesta erityistä.

Amur Habarovskista JYPiin siirtynyt Salcido tuli paikkaamaan loukkaantumisista kärsivää puolustusosastoa. Hän tiedostaa asian ja kertoo nauttivansa siitä, kun tarjolla on iso rooli.

¬ Olen tottunut pelaamaan isossa roolissa. Pidän siitä, että saan paljon vastuuta.Toivottavasti valmentajat luottavat minuun tarpeeksi, jotta saan paljon peliaikaa.

Tänään JYPin paidassa debytoineelle puolustajalle ottelu ei ollut helppo. Hänen viimeinen vuorokautensa on ollut erittäin kiireinen ja täynnä matkustamista. Salcido kuitenkin väläytteli jo SaiPassa nähtyjä taitojaan.

− Molemmat maalivahdit olivat hyviä. Meillä oli omat paikkamme, jos olisimme onnistuneet hyödyntämään ne, olisi ottelu voinut kääntyä täysin toisenlaiseksi. Meidän olisi pitänyt olla ratkaisun paikoissa terävämpänä. Onneksi jo huomenna on seuraava peli. Se tarkoittaa sitä, että ei ole aikaa jäädä murehtimaan tätä tappiota, vaan täytyy keskittyä huomiseen koitokseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle