Borgströmin joukkuetoverit seuraamassa Patrik Laineen otteita - "Toivottavasti ei jää ainoaksi reissuksi sinne"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Borgström ei koe vielä olevansa valmis suurempiin sarjoihin.
Henrik Borgström on tehnyt isoa nousua puolentoista vuoden aikana. Mukaan mahtuu siirtyminen yliopistosarjaan sekä ensimmäisen kierroksen NHL-varaus.

Henrik Borgström varattiin viime kesänä ensimmäisellä kierroksella Florida Panthersiin. Täksi kaudeksi Denverin yliopistoon siirtynyt hyökkääjä on ollut yhteyksissä varaajajoukkueeseen. Virallisella harjoitusleirillä yliopistopelaajat eivät kuitenkaan ole.

- Nyt en ole vielä valmis. Pitää olla vielä vahvempi. Kyllä kaikki sitten varmasti näkevät, milloin olen valmis NHL:ään niin fyysisesti kuin henkisesti. Onko se sitten ensi vuonna, kahden vuoden päästä tai milloin, sen mukaan mennään.

Nuorten MM-kisoissa ei pelaa muita Panthersin varauksia kuin Borgström.

- Ei kai siinä, pitää pelata paremmin ja näyttää, että meilläkin on hyviä lupauksia tulossa. En ollut ajatellut tuota aiemmin.

Panthersin alkukausi on ollut sekava, ja kulminoitui valmentajan vaihtumiseen, mistä jäivät myös mieleen karut kuvat Gerard Gallantin odotellessa taksia Raleighissa.

- Kyllä sitä seurasin. Vähän outo tilanne, en tiedä ihan kaikkea mitä siellä tapahtui. Ei ne kuitenkaan niin huonosti olleet pelanneet.

Borgströmillä on kuitenkin usko siihen, että Panthers parantaa vielä otteitaan kauden edetessä pidemmälle.

- [Aleksander] Barkov on pelannut koko ajan hyvin, nyt on alkanut pisteitäkin tulemaan. [Jonathan] Huberdeau palaa pian loukkaantuneiden listalta, joten kyllä siellä ihan hyvä juttu on menossa.

Yliopistosarjassa voi pelata neljän kauden ajan, mutta Borgströmin mukaan hän haluaa urallaan eteenpäin nopeammin.

- Neljässä vuodessa saisi koulun käytyä, mutta haluan kyllä olla nopeammin valmis isompiin kehiin.

Opiskelut ovat alkaneet, mutta suuntautumista ei ole vielä tarvinnut tehdä. Borgströmllä on kuitenkin sen suhteen joitakin suunnitelmia.

- Ehkä bisnespuolta lähden opiskelemaan. Pääainetta ei ole vielä tarvinnut valita.

Yliopistojoukkue parhaimmistoa

Denverin yliopiston joukkue on aloittanut kauden vahvasti. 60 ensimmäisen divisioonan yliopistojoukkuetta on jaettu kuuteen eri konferenssiin, jotka toimivat pääosin alueittain. Denverin yliopisto pelaa NCHC:ssä, joka sisältää joukkueita kuudesta osavaltiosta. USA Today ja yliopistourheiluun keskittyvä sivusto USCHO.com rankkaavat joukkueita viikottain.

- Hyvin on mennyt. Joukkuekin on toisena koko maassa. Meillä on todella hyvä joukkue, Borgström tietää.

- Alkuun oli vähän haastavaa, kun olin tottunut pelaamaan hitaampaa eurooppalaistyylistä lätkää, mutta sitten kun pääsi pelityyliin kiinni, pidän kyllä siitä.

Borgström kokee loikan nuorten SM-liigasta yliopistosarjaan mittavaksi.

- Ei sitä sillä tavalla ajatellut, kuinka iso loikka se onkaan. Kuitenkin jätkät siinä sarjassa ovat vanhempia ja vahvempia. Pieni kaukalo tuo aina erilaisempaa peliä, nopeampaa ja suoraviivaisempaa.

- Hitaita lähtöjä tulee vähän, mutta silloin kun niitä tulee, tiedän ainakin mitä tehdä.

Borgström joutui jättämään pelejä väliin ennen nuorten maajoukkuekeikkaa. Erityisesti häntä jäi harmittamaan se vastustajien takia.

- Harmittavasti kyseessä oli vielä kovat pelit, kun ensin oli paikallisvastustaja ja sitten Minnesota-Duluth, joka on ykkösjoukkue tällä hetkellä koko maassa.

Nuorten MM-kisojen takia Borgströmiltä jää väliin yliopisto-ottelut Kasper Björkqvistin edustamaa Providencea vastaan, kuten myös NHL-ottelu matkalla..

- Joukkue oli Chicagossa seuraamassa Blackhawksin ja Jetsin peliä, ja menivät sieltä Providenceen. Ollaan puhuttu, että ei jäisi ainoaksi reissuksi Chicagoon kauden aikana.

Se kertoo myös Borgströmin tavoitteen. Yliopistokauden lopputurnaus, Frozen Four, pelataan tällä kaudella juuri Chicagossa huhtikuun alussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle