Bonsaksenin ja Norjan MM-pelit päättyivät alkulohkoon.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Bonsaksen jakoi viimeiset kiitoksensa Tapparalle vaisun MM-turnauksen jälkeen − "Se oli ihmeellinen matka"

Norjan MM-kisat päättyivät pettymykseen, sillä pelit loppuivat alkulohkoon. Puolustaja Alexander Bonsaksen niputti arvokisat pakettiin ja veti yhteen aikansa Tapparassa. Bonsaksen lupasi palata vielä takaisin Tampereelle.

Valko-Venäjän tavoin myös Norjan MM-turnaus päättyi alkulohkoon. Viimeisessä, keskinäisessä kamppailussa Valko-Venäjä oli parempi lukemin 4−3. Norjalainen Alexander Bonsaksen oli koko turnauksen ajan joukkueensa tukipilareita.

Vaikka tiistaina tuli takkiin, oli puolustaja tyytyväinen omiensa kokonaispanokseen.

− Harmi, että hävisimme viimeisen pelin. Kaiken kaikkiaan pelasimme hyvän turnauksen. Saimme napattua Suomen ja Tšekin kaltaisilta mailta pisteitä. Kanadaa vastaan tulikin sitten ohi-peli.

Norja putosi niukasti puolivälieristä. Joukkue pelasi todella hyvin, mutta Sveitsi pelasi himpun verran paremmin. Lohkon kolme isompaa maata selvittivät myös rutiinilla tiensä jatkopeleihin.

− Tavallisissa MM-kisoissa olisimme olleet puolivälierissä, mutta tänä vuonna tapahtui, mitä tapahtui.

Panoksettomat ottelut ovat jääkiekkoilijalle vaikeita paikkoja, kun tavallisesti voittoon vaadittavaa pelitunnetta joutuu kaivamaan normaalia syvemmältä.

− Viimeisessä ottelussa emme pelanneet niin hyvin, koska ei ollut mitään mistä pelata. On hankala asennoitua tuollaiseen peliin. Molemmat joukkueet vetivät vähän puolivaloilla, ja maalipaikkoja avautui tavallista enemmän. Ei ole hauskaa pelata tuollaisia otteluita. Olisimme ansainneet päättää kautemme voittoon, harmitteli Bonsaksen.

Ennen turnausta Bonsaksen ennakoi joukkueen yltävän pudotuspeleihin ja muutaman nuoren pelaajan nostavan päätään suurimpien tähtien takaa. Aivan niin ei käynyt, mutta joitain positiivisia yksilösuorituksia jäi 30-vuotiaan puolustajan mieleen.

− Ei meiltä ketään suurta yllättäjää noussut, mutta kakkosmaalivahtimme Henrik Haukeland pelasi loistavasti, kun sai mahdollisuuden. Vaikka hän päästi Kanada-ottelussa viisi maalia, esiintyi hän mielestäni tosi hyvin. Hän torjui varmaan 50 laukausta. Myös Sveitsiä vastaan hän oli hyvä, Bonsaksen pohti.

Omasta turnauksestaan Bonsaksen ei suurta numeroa tehnyt, mutta myönsi onnistuneensa tavalla, jota hän itseltään odotti.

− Pelasin ihan okei. Oli mukava palata maajoukkueeseen, koska edelliset kisat jäivät väliin leikkauksen takia. On kunnia edustaa omaa maatani.

Bonsaksen on Liigaa seuraaville tuttu mies, sillä hänellä on kahdelta viime kaudelta vyöllään kaksi Suomen mestaruutta Tapparan riveistä. Ensi kaudeksi tie vie Iserlohnin joukkueeseen Saksan DEL-liigaan.

− Elämä menee eteenpäin. Minulla oli kaksi ja puoli upeaa vuotta Tapparassa. Henkilökohtaisesti ne vuodet olivat uskomatonta aikaa ja se oli ihmeellinen matka. Tunsin oloni tervetulleeksi Tampereelle heti ensimmäisestä päivästä lähtien, kiitteli Bonsaksen.

Tappara tarjosi norjalaiselle kokonaisvaltaisen mahdollisuuden pelata laatukiekkoa, ja kehittyä myös pelaajana. Bonsaksen halusi jakaa vielä viimeiset kiitokset entiseen kotikaupunkiinsa.

− Niin pelaajat, organisaatio kuin kannattajatkin olivat mahtavia. En tule koskaan unohtamaan aikaani Tapparassa. Jos en enää pelaa siinä joukkueessa, niin ainakin tulen tervehtimään tuttuja ja katsastamaan kaupungin meiningin. Saksassa odottavat kuitenkin uudet seikkailut, päätti Bonsaksen.

Lue myös

Bonsaksen valmiina Leijonien kohtaamiseen: "Kaikki sanovat, että Suomella on vaikeaa"

MAAJOUKKUE | 12.5.2017 19:00
Alexander Bonsaksen päätti seurajoukkuekautensa Suomen mestaruuteen Tapparassa. Nyt puolustaja pelaa Norjan maajoukkueessa. Seuraavaksi vastaan asettuu Suomi, jonka riveissä pelaa Bonsaksenille erittäin tuttuja miehiä. lue lisää

Luottoratsu Bonsaksen uskoo Norjan menestykseen: "Olemme olleet puolivälierissä ennenkin"

MAAJOUKKUE | 4.5.2017 11:00
Alexander Bonsaksen voitti Tapparan mukana Suomen mestaruuden. Ensi kaudeksi mies suuntaa Saksan liigaan Iserlohnin joukkueeseen, mutta sitä ennen Bonsaksen edustaa Norjaa MM-kisoissa. 30-vuotias puolustaja on kokenut arvokisakävijä. lue lisää

Bonsaksenin ura jatkuu Saksassa

LIIGA | 28.4.2017 23:52
Reilut kaksi kautta Tapparassa kiekkoillut puolustaja Alexander Bonsaksen siirtyy ensi kaudeksi DEL-liigaan. lue lisää

Videohaastattelussa Tapparan Bonsaksen: "Painimme tai taklaamme, mitä vaan voittaminen vaatii"

LIIGA | 4.4.2017 21:55
Tappara voitti HIFK:n välierien ensimmäisessä kamppailussa Tampereella. Kotijoukkueen norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen näki ottelun asetelmienhakuna tulevaa varten. lue lisää

Bonsaksen Tampereen ytimessä: "Peltola vei hyvin pian siiville"

LIIGA | 9.1.2017 12:00
Norjalainen Alexander Bonsaksen tuli Tapparaan kauden 2014-15 puolessa välissä ja on siitä lähtien ollut kirvesrintojen vakiokalustoa. Mies on ehtinyt asettua Tampereelle hyvin, ja mahtavia tarinoita oli paljon. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JukuritKooKoo
"Jukurien pistetili auki"
KooKoo on sarjataulukossa kaksikosta selvästi paremmin sijoittunut. Jukureilla on pistetili vielä avaamatta, kun kouvolalaiset ovat sarjataulukossa viidentenä kymmenellä pisteellään. Jukureilla suurimmat ongelmat ovat olleet otteluiden alussa, joten starttiin kiinnitetään varmasti Mikkelissä huomiota. Vaikka tuloksissa ja varsinkin tehdyissä maaleissa joukkueiden välillä on suuri ero, kiekonhallinnassa joukkueet pitävät perää.
 • 2
 • 1
 • 2
JYPLukko
"Kärkikamppailu kierroksen tasaisin"
JYP on ollut kauden alussa odotetun vahva hyökkäyssuuntaan. Jyväskyläläisillä ratkaisuleveyttä löytyy vielä neljännestäkin kentästä. Lukon materiaali ei ole yhtä leveä, mutta se on onnistunut iskemään kiitettävän määrän maaleja, viimeisimpänä tulivoiman sai kokea paikallisvastustaja Ässät, joka joutui nöyrtymään seitsemän kertaa. Puolustussuuntaan Lukko on ollut yllättävänkin hyvä, sillä joukkue on päästänyt vähiten maaleja. Tasaisten joukkueiden taistosta on lupa odottaa tiukkaa, jopa jatkoajalle venyvää ottelua.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
KalPaKärpät
"Kärpät jatkaa voittojen tiellä"
Viime kaudella pettänyt Kärpät on raivaamassa tietään takaisin sarjan kärkikastiin, viime kaudella finaaleihin asti yltänyt KalPa puolestaan on hakenut peliään. Erityisesti kiekonhallinta ja murtautuminen parhaalle maalintekosektorille on ollut vaikeaa. Kärpät on vastaavasti löytänyt jyvän, sillä oululaiset ovat iskeneet eniten maaleja. Pistepörssin kymmenen kärjestä löytyy peräti viisi Kärppien pelaajaa. Oululaisten rutiini riittää KalPan kaatamiseen.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
SaiPaHPK
"Tuskailu tehottomuuden kanssa jatkuu"
Viimeistelyn osalta sekä SaiPa että HPK kuuluvat alkukauden epäonnistujiin. Kumpikin joukkueista on kiekonhallintatilastoissa kärkipäätä, mutta pelillisiä otteita tarkastellessa kummallakin joukkueella on suuria ongelmia laadukkaille maalintekopaikoille pääsemisessä ja valtaosa laukauksista tulee pienistä kulmista tai viivalta. Ensimmäisillä kierroksilla SaiPalla oli vaikeuksia myös oman pään pitämisessä, mutta kehitysaskeleesta kertoo nolla päästettyä maalia TPS:ää vastaan. HPK:lla on kuitenkin materiaalissa niukka etu, joten tasainen ottelu kääntyy vierailijoille.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
TPSPelicans
"Turussa kierroksen suurimaalisin ottelu"
TPS on aloittanut kauden ailahtelevasti. Kun viisi ottelua on takana, joukkue on jäänyt kahdesti nollille ja lopuissa kolmessa ottelussa iskenyt yhteensä 17 maalia. Tasaisemmin hyökänneellä Pelicansilla ailahtelu on tapahtunut puolustussuuntaan. Kokonaisuutena TPS on kuitenkin kokeneen osastonsa ansiosta ennakkosuosikki. Tomi Kallio, Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat pitäneet tasonsa Liigan kärkipelaajina. Pelicans on puolestaan ollut enemmän Iikka Kangasniemen sekä yksittäisten oivallusten varassa.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
ÄssätTappara
"Tapparalle helpotusta viimeistelyn tuskaan"
Tapparalla on ollut vaikeuksia viimeistelynsä kanssa. Neljässä ottelussa hallitseva mestari on iskenyt vain kahdeksan maalia ja nimekkäistä pelaajista Tomas Zaborsky, Kristian Kuusela, Niko Ojamäki ja Tyler Redenbach eivät ole avanneet edes pistetiliään. Kiekon hallinnassa ja lauakusmäärissä tamperelaiset kyllä kestävät vertailun. Ässät oli kauden alussa nosteessa, mutta lauantain kierroksella sattui paikallisvastustajaa vastaan ulospuhallus ja Lukko voitti kamppailun peräti 7-2. Suuremmasta kriisistä ei Porissa ole kysymys, mutta silti Tappara on ottelussa ennakkosuosikki.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Lisää artikkeleita

Alexander Bonsaksen

s. 1987 Oslo, NOR
180CM / 83KG