Bluesin vanhin, Jari Sailio: "Kyllähän se aika tunnemyrskyä on"

LIIGA / Haastattelu
Kapteenius on Sailiolle uusi kokemus.
Pyörremyrskyn lailla myllerretty pukukoppi saatiin taas järjestykseen Espoossa, kun jokainen puhui suunsa puhtaaksi. Nyt Bluesissa ollaan opin tiellä.

Talousvaikeuksissa olevan Espoo Bluesin pukukopin ovi on käynyt tiuhaan tahtiin. Joukkue on käynyt lyhyessä ajassa läpi radikaalin nuorennusleikkauksen. Bluesin keski-ikä on vain hiukan päälle 22 vuotta. Puolustaja Mikko Kuukan ollessa loukkaantuneena on joukkueen vanhin pelaaja Jari Sailio, 29.

− Kyllähän se aika tunnemyrskyä on. Nuorille tämä on iso mahdollisuus, mutta itse jäin vanhempana pelaajana yksin ja se tilanne tuntui pahalta, Sailio toteaa.

Kapteenin C:n pelipaitansa rintamukseen saaneen Sailion mukaan kokoonpanomyllerrys käsiteltiin pukukopissa rehdisti.

− Kävimme asian äijien kanssa läpi ja sanoimme miltä tuntuu. Jokainen puhui suunsa puhtaaksi.

Joukkue hakee latauksen ennen jokaista peliä kertaamalla sen, että vaikka tilanne on vaikea, pelaavat pelaajat ennen kaikkea toisilleen. Blues on pystynyt pistämään vastustajille kampoihin, mutta kokemattomuus on kääntänyt tiukat pelit usein vastustajalle.

Blues katkaisi tiistaina neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa HPK:n kustannuksella ennakkoluulottomalla esityksellä. Nuorelle joukkueelle voitto oli arvokas, sillä kuten päävalmentaja Jyrki Aho totesi, voittamaan oppii vain voittamalla.

Vaikka nuoret pelaajat saavatkin Espoossa hyvän paikan opetella mitä tarkoittaa olla liigakiekkoilija, näkyy kokeneiden pelaajien vähäinen määrä arkisessa työssä.

− Harjoituksissa pitää painaa aivan sata lasissa. Vanhempia pelaajia ei ole kovinkaan paljoa, joten nuoret pelaajat eivät voi kysellä vinkkejä niin paljon, Sailio kuvailee.

Urallaan Sailio ei ainakaan muista toimineensa kapteenina aiemmin. Onko hyökkääjä joutunut muuttamaan tyyliään kopissa uuden vastuun vuoksi?

− Onhan se pakko, kun olen vanhin pelaaja. Minun velvollisuuteni on puhua enemmän, mutta en voi liikaa muuttua, vaan olla silti oma itseni.

» Lähetä palautetta toimitukselle