Ben-Amor: Samaa lätkää sarjasta toiseen

KHL / Haastattelu
Semir Ben-Amor jaksoi raataa vaihdosta toiseen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kokenut Jokerit-laituri Semir Ben-Amor harmitteli sarja-avauksen rikkonaisuutta ja Jokereiden jäähyherkkyyttä. KHL-kiekko ei helsinkiläishyökkääjää yllättänyt.

Kuudennen kauden Jokereissa aloittanut Semir Ben-Amor oli ottelun jälkeen pettynyt omiensa suoritukseen. Suurta eroa KHL-lätkän ja Liiga-kiekon välillä kokenut Jokerit-laituri ei nähnyt.

− Fiilis KHL-avauksesta? No, ottaa päähän. Totta kai harmittaa, turpaan tuli, se tässä on päällimmäisenä mielessä, Ben-Amor puhisi.

− Olen nähnyt tätä touhua 14 vuotta. Samaa lätkää tämä on sarjasta toiseen. Ei kaukalossa huomannut, että nyt pelataankin KHL:ää. Tietysti jäällä oli paljon taitoa. 

Jokerit-laituri kielsi, että ympärillä pyörivä media- ja markkinointikohu olisi vaikuttanut Jokereiden suoritukseen, vaikka ensimmäinen erä olikin kotijoukkueelta erittäin rikkonainen.

− Pelaajana yritän keskittyä vain harjoitteluun ja pelaamiseen, en ympärillä pyöriviin asioihin. Ei meidän valmistautumisessa mitään eroa ollut liigapeleihin nähden. Vastustaja ei vain ollut niin tuttu, Ben-Amor analysoi.

Kahden ensimmäisen erän aikana ei juuri viidellä viittä vastaan pelattu, minkä myötä myös Ben-Amorin peliaika jäi vähäiseksi.

− Ottelu oli erittäin rikkonainen, jäähyjä tuli paljon. Myös pelikatkoja oli jatkuvasti ja oli vaikea päästä rytmiin kiinni. Linja on tuo, ja me tiedämme sen.

− Tuomareista on ihan turha puhua. Linja on selvä. Siihen on vain pakko tottua, muuten tässä sarjassa käy huonosti, Ben-Amor analysoi.

Jokereiden murheena ottelussa olivat maalinjälkeiset vaihdot. Kolme kertaa Jokerit päästi heti maalin jälkeen minskiläiset kuittaamaan seuraavassa vaihdossa.

− No yksinkertaisesti: noin ei saa käydä. Kaikki tietää sen. Pitäisi vain pelata kiekko syvään ja puolustaa maltillisesti. Nyt oltiin tyhmiä.

− Ei me asiasta aikalisällä puhuttu, ei tarvinnut. Jokainen tietää, miten oman maalin jälkeen pitäisi pelata. Ei vain auttanut. Tästä pitää ottaa oppia.

Ben-Amor pääsi otteluissa myös pisteille. Laituri alusti Ryan Gundersonin 2−1-soolomaalin.

− Oma syöttöpiste ei lämmitä yhtään. Eikä siinä hirveästi omaa osuutta ollut. Kuten sanoi, turpaan tuli ja se ketuttaa, Ben-Amor päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle