Barkov tyytyväinen ketjunsa kemiaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aleksander Barkov valmistautuu toisiin aikuisten MM-kisoihinsa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Aleksander Barkovin johtama Leijonien nimellinen ykkösketju lähtee MM-kisojen avausotteluun samassa muodossa kuin tiistain Yhdysvallat-harjoitusotteluun. Barkov on tyytyväinen ketjun koostumukseen.

Florida Panthersin Aleksander Barkovin ketjun laidoilla olivat jo Helsingissä pelatussa harjoitusottelussa seurakaveri Jussi Jokinen ja Tapparan 18-vuotias Patrik Laine.

− Meillä on pelaaminen mennyt ihan ok. Saatiin nyt hyvä treeni alle, Barkov sanoi Leijonien saatua ensimmäiset jääharjoituksensa Pietarissa vedettyä.

− Saimme tiettyjä asioita kuntoon ja nyt tiedämme, mitä pitää tehdä. Silloin peli kulkee, kun kaikki tietävät, mitä pitää tehdä.

Barkov näkee ketjunsa vahvuuksiksi ennen kaikkea kiekollisen pelin.

− Jokainen pystyy pelaamaan hyvin hyökkäyssuuntaan. Pyritään pitämään kiekko sitten siellä mahdollisimman pitkään, Barkov totesi.

Barkov saa laidalleen maalintekoon kykeneviä pelaajia.

− Käytämme ketjussa Laineen laukausta. Myös Jussi on hyvä tekemään maaleja. Itse koitan olla siinä keskellä ja tehdä oikeita juttuja, Barkov virnisti.

Jokinen tunnetaan maalinteon lisäksi myös hyvästä kahdensuunnan pelistään, Barkov on taitava syöttelijä, ja Laine mättää maaleja. Barkov näkeekin, että ketju on monipuolinen ja siinä on toisiaan täydentäviä, erityyppisiä pelaajia.

− Kyllä mun mielestä. Olemme kaikki hyviä pelaajia, pystymme tekemään yhdessä paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle