Baranka johti Slovakian yllätystä: ”Upea voitto”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Slovakian sensaatiomainen voitto Kanadasta oli erityisen maukas puolustuksen johtohahmoiksi nousseelle Ivan Barankalle. Monipuolinen puolustaja oli pelin jälkeen tyytyväisellä päällä.

Kisojen ensimmäiseen yllätykseen yltänyt Slovakia oli oikeilla hetkillä terävämpi, kun joukkue nappasi maukkaan välieräpaikan Kanadan kustannuksella. Puolustuksen johtohahmoina alakerrassa luutinut Ivan Baranka oli pelin jälkeen väsynyt, mutta tyytyväinen mies.

– Upea voitto. Tiesimme Kanadan voiman varsinkin hyökkäyspäässä, joten meidän piti pelata turnauksen paras puolustuspeli. Siinä onnistuimme kokonaisuutena, joten hyvä peli meiltä tänään, Baranka kertasi tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

Slovakia sai otteluun erittäin vahvan alun. Hiljalleen peli kuitenkin kääntyi Kanadan hallintaan, ja pitkään näyttikin, että kanadalaisryhmä marssii kisojen ensimmäisenä joukkueena välieriin.

– Aloitimme hyvin pelin, mutta jäimme jossain kohtaa jälkeen. Kanada tuli varsinkin toiseen erään aggressiivisemmin hyökkäyspäähän, mikä sai meidät tekemään virheitä.


Ivan Baranka johti Slovakian kisojen suurimpaan yllätykseen.

Uuvuttava taistelu palkittiin päätöserässä

Kolmanteen erään joukkue lähti tappioasemasta. Se ei kuitenkaan huolettanut kokenutta puolustajaa.

– Tiesimme, mikäli pystymme puolustamaan koko viisikkona tiiviisti, saamme kyllä myös vastahyökkäyksiä sekä ylivoimamahdollisuuksia. Meidän ei auttanut kuin uskoa omaan pelisysteemin ja terästää pelaamistamme. Kolmannessa erässä saimme käännettyä onneksi pelin tasoituksen myötä takaisin meille.

Puolustuspään loukkaantumisten kanssa paininut Slovakia joutui lähtemään kamppailuun vain kuudella puolustajalla. Tällä kaudella KHL:ssä Spartak Moskovassa hyvin tehoin pelannut Baranka myönsi sen tuoneen oman taakkansa peliin.

– Oli todella rankka peli puolustuksen kannalta. Kuudella puolustajalle pelaaminen tuntuu varsinkin silloin, kun jouduimme pelaamaan lähes koko toisen erän alivoimalla. Ei ollut mikään helppo ilta, NHL:ssä yhden pelin New York Rangersia edustamaan ehtinyt puolustaja kertasi.

Tuleva muutaman päivän tauko tuleekin tarpeeseen. Kanadan vahvat hyökkäykset varsinkin toisessa erässä väsyttivät puolustusta.

– Kun viisikoinkin pelatessa peli pyöri lähes koko ajan omassa päässä, oli peli fyysisesti todella uuvuttava. Onneksi nyt saa hieman lepoakin ennen seuraavaa urakkaa, iloinen puolustaja päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle