Avausmaalinsa liigassa tehnyt Marek Viedensky: "Ansaitsimme kovan rääkin"

LIIGA / Haastattelu
Viedensky johtaa HPK:n ykköskenttää tilaa tekevässä roolissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n ykkössentteri Marek Viedensky onnistui liigauransa seitsemännessä ottelussa avaamaan oman maalitilinsä. Keskiviikon ylimääräinen harjoitus tepsi Viedenskyyn ja koko joukkueeseen, eikä Tappara onnistunut nujertamaan kotijoukkuetta edes Kerhon yli-innokkaiden hyökkäysten kiekonmenetyksistä.

San Jose Sharksin farmijoukkueesta Worcester Sharksista kesällä HPK:n joukkueeseen siirtynyt Marek Viedensky sai maalitilinsä auki ottelussa Tapparaa vastaan. Kuusi edellistä ottelua tehoin 0+4 pelannut 24-vuotias slovakialaissentteri sai HPK:n nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekon kovassa vauhdissa lapaansa eikä erehtynyt rannelaukauksessaan.

Ottelun jälkeen toimittajan juttusille asteli huojentuneen oloinen slovakki.

− Viimeinkin varsin ehjä ja onnistunut 60-minuuttinen. Olimme toisen ja kolmannen erän alussa vähän aikaa ahdingossa ja teimme virheitä, mutta emme luovuttaneet peliä, kuvaili Viedensky.

Viedenskyn rooli on ykkösketjussa selvä.
Viedenskyn rooli on ykkösketjussa selvä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

"Ansaitsimme rääkin"

HPK hävisi tiistaina jatkoajalla Ässille 1-2 nihkeän esityksen päätteeksi. Voitosta luvattu vapaapäivä keskiviikkona muuttui kovaksi harjoitukseksi, jonka tavoitteena oli herättää tiistaina uinunut kotijoukkue.

Ryhtiliike löytyi. HPK ei pelannut lauantaina virheetöntä peliä, mutta oli energinen ja rohkea, välillä jopa uhkarohkea. Joukkue käytti paikat tehokkaasti hyödykseen.

− Se oli kova harjoitus, mutta ansaitsimme sen kovan rääkin. Meidän piti aloittaa uusiksi puhtaalta pöydältä ja onnistuimme siinä, Viedensky sanoi päättäväisenä.

Ketjun roolit selvät

Tuloksena oli viisi maalia ja vauhdikasta peliä jokaiselta kentälliseltä. Viedenskyn laidoilla ykköskentässä ovat pelanneet Jesse Saarinen (lauantaina 1+1) ja Eero Somervuori (0+2). 193-senttisen slovakin pääasiallinen tehtävä on tukea pienempiä ja vikkelämpiä laitureita.

− Tykkään pelata enemmän kiekkoa heille. He ovat nopeita ja taitavia, ja minä yritän luoda heille tilaa. Tällä kertaa myös oma laukaukseni meni vihdoin sisään.

Kolmikon yhteiset tehopisteet nousivat ottelun myötä neljääntoista. Parantamisen varaa kuitenkin on − ainakin hänen itsensä mielestä.

− En ole mielestäni pelannut vielä parhaalla mahdollisella tasolla, Viedensky arvioi.

Ketju on Viedenskylle joka tapauksessa mieleinen. Suurimmat tavoitteet ovat henkilökohtaisen pelin petraamisessa.

− Puolustuspelin oppiminen nopeiden pelaajien keskellä on alkanut sujua, mutta haluan onnistua vielä paremmin. Pelaaminen on tarkkaa. Roolini on hieman puolustavampi kuin "Jepellä" [Saarinen] ja Eerolla [Somervuori], sillä heidän vahvuutensa tulevat esiin kun saan toimitettua heille kiekon hyökkäysalueella.

Viedensky on edustanut Slovakiaa maajoukkuetasolla.
Viedensky on edustanut Slovakiaa maajoukkuetasolla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

"Porot ovat melko söpöjä"

Onko peli sitten kuinka erilaista AHL:ssä ja Liigassa? Viedenskyn mielestä fyysistä peliä riittää molemmissa, mutta pienellä sävyerolla.

− Täällä taklataan määrällisesti vähemmän, mutta pelaajat ovat silti vahvoja fyysisesti. Kiekon saaminen pois on vaikeaa, kun pienemmätkin pelaajat suojaavat kiekkoa väkevästi. 

Suomesta ja Hämeenlinnasta Viedenskyllä on hyvää sanottavaa. Slovakialaista ruokaa sentterillä ei ole suuresti ikävä, sillä Hämeenlinnassa pelaajan mukana asuva tyttöystävä hoitaa kokkaamisen.

− Olen hieman arka kokeilemaan uusia ruokia. Olemme käyneet kaverienkin kanssa pari kertaa ulkona syömässä, mutta olen ottanut varman päälle valintojeni kanssa. Valitsen yleensä vain jonkun pihvin, Viedensky kertoi hymyssä suin.

− Pororuokaa aion kyllä vielä kokeilla. Minua tosin vähän harmittaa se valmiiksi, sillä näimme poroja Rovaniemen reissullamme ja ne olivat melko söpöjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle