Auvisen ensimmäinen maali ei riittänyt voittoon: "Tuurilla meni kaikesta ruuhkasta läpi"

LIIGA / Haastattelu
Maalitilin avaaminen ei erityisesti lämmittänyt mieltä.
Kuva © Markus Mesiä markus.mesia@jatkoaika.com
Henri Auvinen teki liigauransa ensimmäisen maalin Ilvestä vastaan. Maalitilin avaaminen liigatasolla jäi tappion jälkeen vain kuriositeetiksi.

JYPin Henri Auvinen ei Ilvekselle jatkoajalla hävityn ottelun jälkeen hyppinyt riemusta, vaikka vieraat 2-0-johtoon vienyt siniviivalaukaus olikin miehen uran ensimmäinen osuma Liigassa. Ylävartalovamman aiheuttamalta huililta palannut 21-vuotias puolustaja tunnusti jyväskyläläisten pelin ongelmakohdat nopeasti.

- Aika sekava pelihän se oli. Emme oikein saaneet sellaista hyvää omaa peliä siihen, että olisimme päässeet lähtemään omista helpoilla syötöillä ja täten painamaan pelin vastustajan päätyyn.

Vaatimaton jyväskyläläinen kuittasi ensimmäisen osumansa Liigassa olankohautuksella. Ensimmäisen erän lopussa siniviivalta ammuttu laukaus löysi tiensä läpi miesruuhkan sekä Ilves-maalivahti Juha Järvenpään. Syöttöpisteet kirjattiin Eric Perrinille sekä Tuomas Pihlmanille. Pelikaverit kävivät noukkimassa kiekon talteen.

- Sellaiseen ruuhkaan veto lähti. Vähän ehkä tuurilla meni kaikesta ruuhkasta läpi, mutta ihan kiva että meni. Ihan hienoahan se oli osua, mutta ei tämä ikimuistoisimpia pelejä ole.

Erikoistilanteet olivat lauantai-iltana ratkaisevassa roolissa. Varsinaisen peliajan kuudesta maalista neljä syntyi ylivoimalla. Ilves rankaisi jäähyilevää vastustajaansa armotta, sillä tamperelaiset tarvitsivat kolmeen osumaan vain viisi ylivoimatilannetta.

Tunteet kuohusivat vierasjoukkueella hetkittäin pahasti, eikä Darryl Boycen keihästysjäähy ainakaan edesauttanut asiaa. Tuomarilinja ei saanut kuin diplomaattisen kommentin.

- Siellä oli kovaa taistelua, ja jätkät ottivat tosissaan. Silloin saattaa välillä nousta tunteet vähän pintaan.

- Tuomarit vetävät omaa linjaansa, ja sen mukaan täytyy pelata. Ei se sen kummoisempaa ole.

Alivoimalla syntyneistä takaiskuista Auvinen antoi ansionsa Ilvekselle, vaikka oman joukkueenkin pelissä olisi parannettavaa.

- Hyviä kuteja saivat, ja maski oli kohdallaan. Jotenkin pitäisi vain saada peitettyä ja estettyä syöttölinjat, jottei tulisi tuollaisia laukauksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle