Atte Engren kertoo, että HIFK:n tavoite on pelata pitkälle kevääseen.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Atte Engren valitsi HIFK:n menestystavoitteiden vuoksi: "Olen aika onnellinen tällä hetkellä"

HIFK:n maalille täksi kaudeksi pestattu Atte Engren on ulkomailla vietettyjen neljän viime kauden aikana päässyt pelaamaan vain yhtenä keväänä pudotuspelejä. Päätös tarttua HIFK:n tarjoukseen oli helppo, sillä niin Engren kuin HIFK janoavat menestystä tulevalta kaudelta.

Viime keväänä Atte Engren oli saanut jo jonkin verran sopimustarjouksia, mutta 29-vuotias maalivahti halusi odottaa rauhassa oikealta tuntuvan seuran tarjousta. Lopulta HIFK lähestyi Engreniä, kun joukkueen luottovahti Kevin Lankinen joutui pitkälle sairauslomalle. Tarjoukseen oli helppo suostua, sillä Engren tahtoi joukkueeseen, joka haluaa todella menestyä tulevalla kaudella.

− Vaikka minulla oli sopimustarjouksia, halusin laittaa vähän malttia puseroon, että pääsisin sellaiseen joukkueeseen, jolla on menestystavoitteita. Olen mennyt vähän sinne sun tänne tässä muutaman vuoden aikana.

Ulkomaan-turneensa aikana Engren ehti edustaa neljän kauden aikana HC Lev Prahaa, Atlant Mytištšia, Spartak Moskvaa ja Leksands IF:ää.

Suomeen palaaminen tuntui hyvältä ja mukavalta vaihtelulta. Lyhyet etäisyydet kotiin ja vieraspeleihin ovat mukavaa bonusta erityisesti KHL-vuosien jälkeen.

− Olen aika onnellinen tällä hetkellä. Saan tehdä hyvässä porukassa hommia. Odotan kautta innolla.

Helsinkiläisjoukkue pelasi kauden ensimmäiset harjoitusottelunsa Tampere Cupissa. HIFK aloittaa kautensa jo alle kahden viikon kuluttua CHL:llä. Engren arvioi, että yhteispeli puolustuksen kanssa toimii siihen mennessä.

− Mielestäni esimerkiksi Tappara-pelissä ylivoimahyökkäyksiä ja merkkausvirheitä tuli vielä vähän liikaa, mutta se oli vasta meidän toinen pelimme. Pääsemme vielä samalle sivulle jätkien kanssa. Luulen, että yhteistoiminta on aika hyvää sitten, kun kausi alkaa.

Peliajasta pitää taistella

HIFK:n maalivahdit ovat kenties tulevan Liiga-kauden kovimmat. Joulukuun tienoille asti torjuntavastuun hoitavat Engren ja Niklas Bäckström. Maalivahtiosasto täydentyy kevätkaudelle vielä Lankisella, mikäli hän kuntoutuu odotusten mukaan

Peliajasta tullee HIFK:ssa tulevalla kaudella kova kamppailu, mutta se ei Engreniä haittaa.

− Vain yksi pelaa, täytyy joka päivä tulla töihin ja ottaa mustaa kiinni. Se joka sitä eniten ottaa, varmaan keskimäärin enemmän pelaa. Se on ihan itsestä kiinni.

Viime kaudet Engren on vaihtanut maisemaa aina yhden kauden jälkeen. Nyt toiveena olisi saada olla HIFK:ssa pidempään, vaikka maalivahtia houkuttaa vielä käydä KHL:ssä pyörähtämässä.

− Joka päivä tehdään kovasti hommia, koitetaan vakuuttaa ja taistellaan peliajasta. Katsotaan sitten, mihin se riittää. Tässä ei voi mennä asioiden edelle.

Lue myös

HIFK kiinnitti Engrenin ja kaksi kenttäpelaajaa tuleviksi kausiksi

LIIGA | 12.12.2017 15:38
HIFK on tehnyt jatkosopimukset maalivahti Atte Engrenin sekä hyökkääjien Micke-Max Åstenin ja Thomas Nykoppin kanssa. lue lisää

Atte Engren: ”Pitää aina aloittaa nollasta”

LIIGA | 2.12.2017 13:30
Joulukuu alkoi intensiivisellä HIFK-TPS-ottelulla Helsingissä. Pelin jälkeen Engren jutteli HIFK:n maalivahtivalmentajan Jan Lundellin kanssa. Konkari luovutti auliisti suojattinsa lehdistön grillattavaksi. lue lisää

Atte Engren olympialaisista: "Muuthan siitä päättää, kuka sinne menee"

LIIGA | 6.11.2017 9:00
HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Atte Engren perkasi Jatkoajan haastattelussa joukkueensa alkukautta. Joukkueensa ykkösmaalivahti kävi myös läpi vuosiaan ulkomailla. lue lisää

HIFK hankki loukkaantuneelle Lankiselle kovan luokan paikkaajan

LIIGA | 4.8.2017 17:28
HIFK menetti ykköstorjujansa Kevin Lankisen neljäksi kuukaudeksi sairastuvalle, jonka seurauksena joukkue hankki riveihinsä kovan luokan paikkaajan. lue lisää

HIFK:n Lankinen pelikunnossa - Pelaa tämän viikon Mestiksessä

LIIGA | MESTIS | 11.12.2017 15:13
HIFK:n viime kauden ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Atte Engren

HIFK #53 L mv
s. 1988 Rauma
183CM / 79KG
SOPIMUS: 2019 (2020)
VARAUS: 2007 Nashville Predators 7. kierros #204