Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tyler Steenbergen ratkaisi ottelun Kanadalle.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Arvokisaensikertalainen Steenbergen nousi Kanadan sankariksi: ”Olen ikäni katsonut kisoja”

Tyler Steenbergen räjäytti nuorten MM-kisojen pääareenan suoraan huutoon vain vajaa kaksi minuuttia ennen loppua. Steenbergenin maalilla Kanada siirtyi 2-1-johtoon ottelun lopussa.

Kanada pääsi juhlimaan nuorten MM-kultaa toista kertaa tällä vuosikymmenellä. Kanadan turnauksen ainoaksi kauneusvirheeksi jäi voittomaalikilpailutappio Yhdysvaltoja vastaan ulkoilmaottelussa.

MM-finaali muodostui melkoiseksi trilleriksi. Kumpikin joukkueista onnistui kertaalleen maalinteossa kahden ensimmäisen erän aikana. Ratkaisu siirtyi aina päätöserän loppupuolelle.

Kun ottelua oli enää alle kaksi minuuttia jäljellä, Tyler Steenbergen siirsi Kanadan 2-1-johtoon. Ensimmäistä kertaa arvokisoissa Kanadan paidan päälleen pukenut Steenbergen ei ollut uskoa tilannetta, kun kiekko painui hänen lavastaan maaliin.

− Sain syötön kahden pelaajan välistä ja tiesin, että minun tarvitsee vain pitää lapa jäässä. En oikein tajunnut heti, mitä tapahtui. Kaikki tapahtui todella nopeasti. En oikein osaa kuvailla tilannetta juuri tällä hetkellä, Steenbergen kertailee.

Steenbergen on joutunut aiemmissa nuorten MM-kisoissa katselemaan otteluita katsomosta ja televisioista. Nyt nuorukainen sai tilaisuuden pelata itse. Hänelle oli hieno hetki päästä ratkaisemaan maailmanmestaruus vaahteranlehtipaidoille.

− Olen koko ikäni katsonut nuorten MM-kisoja joka joulu ja oli hienoa, että sain viimeistellä voittomaalin, hän hehkutti.

Muutoin varsin laimeatunnelmaisen MM-turnauksen pelasti finaaliottelu, jossa oli MM-kisafinaalin arvoinen tunnelma. Kanadalaiset olivat lähteneet sankoin joukoin rajan yli kannattamaan omiaan Yhdysvaltain puolelle.
Yleisö keräsi kiitosta myös kanadalaissankarilta.

− Yleisö oli aivan uskomaton. Vaikka emme pelanneetkaan Kanadassa, he kaikki tulivat tänne kannustamaan meitä. He olivat koko ajan takanamme ja kannustivat meitä koko pelin ajan, Steenbergen kiitteli.

Steenbergen joukkueineen aikoo juhlistaa maailmanmestaruutta nyt, kun on sen hetki. Pukukopissa tunnelma oli ylimmillään.

− En ole koskaan päässyt olemaan osa mitään tällaista. Meillä on hieno ryhmä ihmisiä, ja olemme tulleet turnauksen aikana läheisiksi. Juhlimme tänään yhdessä, mutta sen jälkeen eroamme. Muistot elävät kuitenkin ikuisesti, Steenbergen haikaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kanadan tehopuolustaja Makar mestaruuden syistä: "Emme olleet missään vaiheessa tyytyväisiä peliimme"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 8:53
Kanadan tehokkaimman puolustajan Cale Makarin mukaan mestaruuden avaimena oli, ettei joukkue tyytynyt missään vaiheessa omaan suoritustasoonsa. Vielä 2–1-johdossa Makar toppuutteli joukkuetovereitaan. lue lisää

Kanada ollut läpi turnauksen tyly ylivoimalla – "Toivottavasti se toimii finaalissakin"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 14:00
Kanada kaatoi Tšekin leikitellen välierässä. Nyt joukkue pääsee kokeilemaan viime vuoden hopean kirkastamista kullaksi. Kanada on ollut tähän asti murhaavan tehokas ja lähtee hienoisena suosikkina turnauksen viimeiseen otteluun. lue lisää

Kanada ja Ruotsi kohtaavat nuorten MM-kisojen finaalissa

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 5:34
Nuorten MM-kisojen välierät on saatu pakettiin. Finaalissa kohtaavat Ruotsi ja Kanada. lue lisää

Kanadan maalivahdilla on outo tapa – ”Kun hän tuli takaisin, erätaukoa oli enää kymmenen minuuttia jäljellä”

MAAJOUKKUE | 4.1.2018 8:46
Toisinaan pelaajilla on kummallisia taikauskoja ja rutiineja, jotka liittyvät peliin. Kanadan maalivahti Carter Hart ottaa omansa hyvinkin vakavasti. lue lisää

Kahden miehen yhteinen hattutemppumaila – ”Minun olisi pitänyt saada kakkossyöttö”

MAAJOUKKUE | 3.1.2018 7:00
Kanada kylvetti Sveitsiä puolivälieräottelussa olan takaa. Kanadalaisilla oli myös maila, jolla kaksi pelaajaa tekivät yhteensä kolme maalia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tyler Steenbergen

s. 1998 Sylvan Lake, AB, CAN
178CM / 82KG